Şirketimin açılışı 18 Ocak ancak hala daha yoklama memuru gelmedi. Satış yapmamın bir sıkıntısı olmaz dimi?
İnteraktifteki telefon numaranızı kontrol edin güncel mi diye öncelikle. Sonra interaktiften tekrar yoklama talebinde bulunun. Bazen mesaj gelmiyor.Merhaba meslek mensubu olarak adres değişikliği başvurusunda bulundum. Yoklama yerimde olmadığım gerekçesi ile olumsuz tutuldu. Adres değişikliği içinde sms bilgisi yoklama öncesi gelmesi gerekmez mi? Geçen birkaç ay önce bir müşterim için adres değişikliğinde sms bilgisi geliyordu.? Değişikliğe mi gidildi...?
Sanırım öyle gibi.....Bildiğim kadarıyla artık sms göndermiyorlar.
Bizim zamanimizda ne guzeldi kahvede cay icerek yoklama tutuluyordu.İnterakti
İnteraktifteki telefon numaranızı kontrol edin güncel mi diye öncelikle. Sonra interaktiften tekrar yoklama talebinde bulunun. Bazen mesaj gelmiyor.
Bizim zamanimizda ne guzeldi kahvede cay icerek yoklama tutuluyordu.![]()
Hey gidi günler hey . Ferhat abi sen,ticaret sicilin Sultanahmet adliyesinin alt katında olduğu yılları da biliyosun dimi? Aman Allah'ım ne günlerdi.Ben ordan bir firmanın dosyasını alıp büroya getirmiş,ertesi gün tekrar gidip arşivde yerine koymuştum
Düşünün artık bilgisayar yok,dosyayı aldın imha ettin, geçmiş olsun,ortada kayıt yok
![]()
Bu nostaljiye girersek hiç çıkamayızama şunu söyleyeyim, 90'lı yıllarda evet teknoloji kıtlığı interaktif vd.e-devlet vs.bunlar yoktu ama şimdikinden daha az zorlanırdık.O yıllarda yaşadıklarımızı anlatıyoruz da bazı arkadaşlar inanamıyor.Vergi dairesinin 1.katına beyannameyi verip, tahakkukunu 4.katta buluyorduk
Tahakkuku bulan birçok kişiye yemek ısmarlamışlığım sigara(bunu buzlayamadım
) almışlığım vardır
En azından yılda 3-5 gün yoğun geçerdi,o da gelir kurumlar zamanı.Şimdi teknoloji,her şey elimizin altında ama iş yükü altında da boğuluyoruz.Ezbercilikten başka birşey yapılmıyor.Bir tane bordro verip,manuel kayıt yap bakalım desek,birçok kişi,hatta bizler bile belkide zorlanırız.Özellikle 2000 sonrası nesil,o yönden hem şanslı hem şanssız.Evet yeni gençler zehir,bende çok ümitliyim bu gençlikten ama yeter ki onları anlayabilelim.
Staj zamanımızda Müdürüm her vergi dairesine gitdiğimiz de fazladan boş beyanname kağıdı almadığımda azarlardı......![]()