Yüksek Tutarlı Giderleştirilen Fatura

myardimli

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Ocak 2011
Mesajlar
171
Konum
Ankara
merhaba,

bir alış faturası şehven 50 lira yerine 100 lira tutar ile girişi yapılmış,

kdv oranı da o tutarda fazla olmuş ve gidere de bu nispette fazladan gider atılmış.

ay kapandığı için kayıtta oynama yapabilmek mümkün değil....

en uygun kayıt tekniği ne olabilir fikrinizi almak istiyorum.

teşekkürler.
 
Merhaba ;

Görüşüm ,kaydı düzelterek beyannameye / lere düzeltme vermektir.Aksi halde işler daha da karışabilir.İndirilecek kdv de ve gider kaleminde azalma söz konusu olacağı için maliye açıklama bile istemeyeceği yönündedir.
 
Selamlar
Kesinlikle düzeltme beyanı verilecektir.
Ay kapandı,kayııtlara müdahale edemiyoruz ne demek anlayamadım.Defterleri aylık mı yazdırıyosunuz.Kaldı ki bunu düzeltebilecek kayıt tekniği yok.Hatta bahsettiğiniz rakamlar öyle 50-100 lira değildir sanıyorum.
 
Abdullah Bey,


Çok küçük bir meblağ ve hata için beyanname düzeltmek istemiyorum sizde anlayacağınız gibi erindiğim için değil fakat dikkat çekmek arzusunda değilim.

Teşekkürler.
 
Sayın TWolf,

müdahaleden kastedilen, aylık beyannamelerin verildiği şu an için kayıtlarda bir düzeltme yapılamayacağı manasında aksi takdirde hayhay düzeltme verebilirim ama rakamlar 50-100 lira olduğu için olayı büyütmek istemiyorum malumunuz olduğu üzere küçük bir düzeltme için dahi Vergi Dairesi şüphe duyabiliyor.

İyi çalışmalar.
 
Hımm,gülücükten anlamak lazımdı,yüksek tutarlı demekle espri yaptınız yani..Ben anlayamamışım,müneccimliğimde bir zayıflama var demekki :)
Bu sorunun,"şöyle yapın,doğrudur" şeklinde bir cevabı yok.
Yapılacak her kayıt usulsüz olacağı için istediğiniz gibi yapın. 100 (B) 770(A) 391(A) yaparak fazla indirim yaptığınızı ilave kdv yapın..
 
Defterler elle tutulduğu dönemde farkedilen ayda ters kayıt ile (alacak borca/borç alacağa) ilk kayıt iptal edilir sonrasında da düzgün kayıt yapılırdı. Şimdi ilk kayda dokunmak istemiyorsanız aynı yolu uygulayabilirsiniz.
 
İlgili fatura kaydını olduğu gibi düzeltin ve oluşan 50TL'lik fark için ilgili aya uygun yazar kasa fişi bulun onu işleyin. Rakam küçük olduğu için dikkat çekmeyecektir.
 
Yanlış yapılan kayıt; başka kayıt oluşturularak düzeltilir. Siz fazla tutarı ters kayıt yapın açıklama kısmına xx yevmiye nolu fiş tashihi yazın.
 
Üst