fonradar

Yurtdışından alınan ve yurtiçine antrepoda yapılan satış için alınan komisyon fa

Üyelik
15 Kas 2011
Mesajlar
4
Merhabalar,

Bi konuda görüşlerinizi almak istiyorum.

Bir firmamız Rusya'dan mal ithal edecek. Aldığı bu malı millileştirmeden yani gümrüğe hiç sokmadan yada antrepoda bir Türk firmasına satış yapacak. Bu işlem KDV'ye tabi olmayacak.

Rusya'da ki ithalat yaptığımız firma ya bağlı başka bir firma bu ithalat işlemi için bize bir miktar komisyon faturası kesecek. Yani bize mal satacak firma bulduğu için bizden komisyon alıyor. Bu komisyon faturasına KDV uygulanır mı?

Nacizane fikrim,
Satışı gerçekleştirdiğimiz Türk firması malı gümrükten çekerken bizim keseceğimiz fatura üzerinden KDV ödeyeceği için komisyonun da KDV'si ödenmiş olacaktır. Yani bizim keseceğimiz fatura da zaten komisyon da dahil olmuş olacak.

Keseceğimiz bedel = Mal Bedeli + Komisyon + Navlun + Kar olmuş olacak.(Tabi fatura da bu kalemler ayrı ayrı belirtilmeyecek)
 
Ynt: Yurtdışından alınan ve yurtiçine antrepoda yapılan satış için alınan komisyon fa

Sorunuzda açıklık yok. Yani size bir firma müşteri buluyor ve bunun için bir komisyon ödüyorsunuz ama bu komisyonu siz değil ihracat yapmış olduğunuz müşterinize yansıtıyorsunuz. Öylemi?
 
Ynt: Yurtdışından alınan ve yurtiçine antrepoda yapılan satış için alınan komisyon fa

Rusya'daki firma size yurt içinde müşteri buluyor!!!???? ve size komisyon faturası kesiyor. Rusya ile ticaret yapanlar bilir, bunların hiç doğru düzgün işleri olmaz... Ya düşük fatura isterler, ya da hülle yapıp buradaki gibi komisyon faturası uydururlar... Neyse sonuç olarak mal yurt içine satılacağı için kdv vardır. Komisyon faturasından kdv tevkifatı yapılması gerekir.
 
Ynt: Yurtdışından alınan ve yurtiçine antrepoda yapılan satış için alınan komisyon fa

valla bende sorunuzu tam anlamadım ama şu vardır yurt dışı bütün işlemler yani bütün giderler kdv siz dir.bu na komisyon faturanız da dahi ama siz bunları malin maliyetine atacağınız için mal bedeli yükselecek ve malı millileştiren firma bu bedele göre kdv ödeyecek.sizin keseceğiniz faturada kalemleri ayrı ayrı gösteremezsiniz.komisyon+Navlun bunlari direk keseceğiniz faturada sizin mal bedeline eklediğiniz kar olarak görünecek. ama sizin zaten bu karla ilgili giderleriniz var. komisyon faturası gibi. ama navlunu belirte bilirsiniz.emin değilim ama sanki bi yerden okumuştum.yada yanliş hatirliyom
 
Üst