Yurtdışından Ürün Getirtip Home Ofis'ten İnternetten Satışını Yapmak ?

Sayın Arkadaşlar,

Yurtdışından gelen mallar 100 USD altında olduğu için gümrükten direk geçiyordur, hatta adıgeçen sitelerden yapılan alışverişlerde satıcılarla temas kursanız ürünün ambalajına "Gift" dahi yazıyorlar. Ancak bu arkadaşımızın durumu biraz riskli. Giyim eşyası ve Çinden gelecekse ithalatı özel durumlardan. İhtisas gümrüğüne gelecektir (Erenköy) ve temiz raporunun olması gerekir. Bu konuda ihtisas sahibi bir gümrükçü ile de temas kurması şart. İşin büyütülmesinin bedeli var. Konuya doğrudan ithalat ve ticaret gözüyle bakmak gerekir. Ve tabi belirli mal guruplarının ithalinin belirli kontrol ve ithal şartları var. Zaten gümrükten geçecekse KDV ve varsa GV ödemeden ithali de mümkün olmayacaktır.

arkadaşım bence gümrük işine bulaşma, yukarıda üstadımızın dediği gibi gittiği yere kadar,
gümrük işine bulaşırsan avrupa birliği standartlarında bi sürü test raporu isterler,
bunları karşı firmadan alıp versen bile çin den geldiği için zararlı kapsamına giren madde varmı diye boyahaneye gönderebilirler,
gümrükcüsü, ardiyesi vs çok sayıda ek masraf çıkar, ithalat rakamın küçük olduğu için malın bedelinin çok fazlasını burada harcarsın,
karşı tarafa ödediğin paraya kdv2 yap, çifte verlendirmeye göre vergisini öde, iş patlayana kadar devam et,
işleri büyütebilirsen bakarsın bence

birçok kişi bu konudan muzdarip ve aylardır konuyu araştırmama rağmen hiçbir mali müşavir yada muhasebeci konuya net bir cevap veremiyor :/

Konunun ilk mesajını okurken kendim yazmışım gibi bir hisse kapıldım. Ben de yurtdışından ebay ve aliexpress alışveriş sitelerinden 40$ ile 100$ arasında aldığım (az kullanılmış tablet) ürünleri yurtiçinde sahibinden, gittigidiyor, sanalpazar gibi sitelerden satışını yapıyorum daha çok hobi amaçlı yaptığım bir iş aslında ayda 2-3 ürün getirtiyorum ve siparişlerim 75 Euro altında olduğu için gümrük vergisi de gerektirmiyor. Satarken de bazen hesaba havale, EFT ya da elden bazen de aracı sitenin ödeme sistemini kullanıyorum ve alıcıya cihazın yurtdışından geldiği ve garantisi olmadığı bilgisini veriyorum, herhangi bir şahıs/ticari belgem vs. olmadığı için fatura da kesmiyorum.

Burada anlattığım ve uyguladığım yöntem suç mudur?

Suç değil ama vergi kaçırıyorsunuz. Bir gelir elde etmek için bu işi yaparsanız mutlaka vergisini de vermelisiniz.

Suç değil ama vergi kaçırıyorsunuz. Bir gelir elde etmek için bu işi yaparsanız mutlaka vergisini de vermelisiniz.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Şöyle bir yöntem düşündüm; Yurt dışından aldığım ürünlere kategori olarak en yakın Kırtasiye ya da Kitapçı sektörü. Bu işle uğraşan dükkan/mağaza sahibi ile yapacağım anlaşmayla web sitesi üzerinden satacağım bu ürünlere kendisinin adına fatura kesmesi ve vergisini ödemesinde bir sakınca var mıdır? Sonuçta bir nevî ortaklık gibi birşey, aramızda bunu çözeriz.
Son olarak bir de ürünü aldığımız tutar bilgisini de faturalandırmamız lazımmış, yoksa fatura tutarının tümü kâr olarak hesaplanıyormuş. Aşağıdaki linklerde paylaştığım invoice ya da paypal transaction çıktıları bunun için yeterli midir?

ebay kullanıcısının gönderdiği belge
kredi kartı ile ödediğim paypal çıktısı

Son düzenleme:
Bunları masraf gösterbilmeniz için sizin vergi kaydı açarak firma kurmanız lazım. O zaman zaten fatura da kesebileceksiniz. Başkası üzerinden usulsuz işlem yapmanıza gerek kalmayacak.

Bunları masraf gösterbilmeniz için sizin vergi kaydı açarak firma kurmanız lazım. O zaman zaten fatura da kesebileceksiniz. Başkası üzerinden usulsuz işlem yapmanıza gerek kalmayacak.
Bende Yurt dışından Projeksiyon cihazı getirdim.ürün değeri 58 $ Baktım Görüntü kalitesi iyi değil. Birde çok sesli çalışıyor.
Bende Sahibinden'e satışa koydum.
İhbar yapılmış . Alıcı olarak gelen şahıslar Erenköy Gümrük Kaçakçılıktan olduklarını söyleyerek ifade verdim.
Büyük bir ihtimalle dava açılacak sonucunu bende merak ediyorum.
Benim anladığım kadarı ile Yurtdışı'ndan ürün getirip kullanmak serbest satmak ise suç.
5607 sayılı Kaçakçılıkla mücedele Kanunlarınlarında Özel Kanunlar gereği Yurtdışı'ndan ithal edilen ürünleri satmak bilerek alma 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası 5000 iş gününe kadar İdari para cezası yazmaktadır.
Anlayan Arkadaşların araştırırsa memnun olurum.Bu konuyu hem Gümrük hemde Maliye açısından daha detaylı ararştırarak yapılması gerekli.
Gelişmeleri bende buradan yazarım.

Son düzenleme: