Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

Ynt: Yusuf Sürmen istifa edip, komisyondan ayrılmış.?

sınav kağıtlarının okunması demek çoooook zaman demek o kadar zaman yok ki diğer sınava..temizleme anlamında eğer komisyon gittiyse 50ye tamamlama durumu mantıklı

Nasıl olsa hayal kurmak bedava. Hayallerimiz gerçekleşirse ne ala.gerçekleşmezse sorun değil zaten muhasebe bizim mesleğimiz değil mi bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz kaybettiğimiz bir şey yok. Denetim çalışsam yada Maliyet zoruma gider bir daha ömrüm boyunca karşılaşmayacağım konular ama Muhasebe çalışıyorum ne olmuş ki.Tekrar etmiş oluyorum.

Zatı muhteremin sevilmesi konusuna gelirsek..

O zaman matematik yapmak lazım .Eğer Yusuf Sürmen bu komisyonda olmasaydı acaba kaç kişi belge almaya hak kazanırdı. Benim bildiğim sadece İstanbul Odasına kayıtlı tek dersten dosya yakma aşamasında olan 1200 kişi. Bu bilgiyi Odada çalışan arkadaşımdan aldım.Hadi onun abarttığını düşünelim 1000 diyelim. İyide bunun Ankarasıda var. Her neyse biz abartmayalım gözümüz tok. 1000 diyelim.
Ben de dahil tek dersten kalanlar eğer belge almaya hak kazansaydık kaç para verecektik. Oda aidatı+ ruhsat bedeli+ hoş geldin parası ıvır zıvır toplam 2.000 tl galiba ama biz bunuda azaltalım 1500 tl diyelim.
Çarpalım
1500 x 1000 kişi ne yapar= 1.500.000. eski para bir buçuk trilyon eder.
Arkadaşlar buda en iyimser tahmin.
Bu durumdan ne çıkartılır. Yusuf Sürmen acaba sevilen ve saygı duyulan birimidir yoksa Türmobu zarara uğratan bütün bütçesini allak bullak eden birimi. Bu durumda bu itirazlar nasıl değerlenir. .Notumuzu 50 mi yaptılar ne ala kendileri kazanır.Değişmedi mi fark etmez bu adamım olmadığı bir sınavı güle oynaya veririz evelallah.
İşin şakası bir yana son 1 ay sıkı çalışmak lazım. Her gün 2 saat çalışsan günde 1 monografi bu iş biter..diye düşünüyorum.

SMMM Yeterlilik sınavlarında sınav haklarıyla ilgili herkes o kadar farklı söylemlerde bulunuyorlar. Ancak 3568 Sayılı Kanunun Sınav Yönetmeliği çok açık.

Pas geçme, hakkın gitmesi, para yatırılıp sınava girilmemesi gibi çok farklı durumlar var. Ancak yönetmelik bunların hiçbirine değinmemiş.

Sadece madde şunu söylüyor:

"Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar. "

Şimdi ben kendimden yola çıkarak, Aralık-2010 sınavı ilk sınavı olan biriyim;

Aralık-2010 sınavı ilk girişim.
Sınav sonuçları ne zaman açıklandı ?
Şubat-2011
Şubat 2011'den itibaren 2 yıl içinde kaç tane SMMM sınavı açılacak ?
6 tane. Bunlar sırasıyla;
  • Mart 11
    Temmuz 11
    Aralık 11
    mart 12
    Temmuz 12
    Aralık 12
Biz bu 6 sınavdan istediğimiz 4 tanesine girebileceğiz.
Yani kalınan her dersi bu 6 sınavın içinden 4 tanesine girerek, vermek gerekiyor.

Şimdi ben mart 2011 ve temmuz 2011 sınavlarına girmedim diyelim. Girmediğim derslerdeki haklarım niye yansın ki ?

Aralık 11 mart 12 temmuz 12 aralık 12 ye kadar, kaldığım dersleri verebilirim. Çünkü kanun çok açık 4 kez girme hakkın var diyor.

Bir de 2 kere pas geçme yok bir kere pas geçme hakkınız var gibi ifadeler kullanılıyor.

Bu tarz söylemler, adayın hangi dönem stajyeri olduğu kaç derse girdiğine göre(Yani o kişinin özel konumuna göre değişir.)

Bir arkadaş, para yatırıp sınava girmesen bile hakkın yanmaz, ama para yatırmayıp sınava da girmezsen hakkın yanar demiş. Bence bunun da doğru olmadığını düşünüyorum. Ancak yönetmelik veya başka bir kural var bilmiyorum. Bu konu da beni aydınlatacak arkadaşlara ihtiycaım var.

Saygılar,

para yatırıp sınava girmessen hakkın yanmıyor. Paran yanıyor.
Para yatırmazsan sınava girme hakkın doğmadığı için ne hakkın yanıyor ne de paran..
sınav hakkı durumlarında sınava girecek kişinin özel durumları olabilir. o durumu söylemezse eksik bilgiyle yorum yapılmış olur.
o yüzden tesmeri arayıp sormak en dogrusu ve kolayıdır.

atellia ' Alıntı:
SMMM Yeterlilik sınavlarında sınav haklarıyla ilgili herkes o kadar farklı söylemlerde bulunuyorlar. Ancak 3568 Sayılı Kanunun Sınav Yönetmeliği çok açık.

Pas geçme, hakkın gitmesi, para yatırılıp sınava girilmemesi gibi çok farklı durumlar var. Ancak yönetmelik bunların hiçbirine değinmemiş.

Sadece madde şunu söylüyor:

"Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar. "

Şimdi ben kendimden yola çıkarak, Aralık-2010 sınavı ilk sınavı olan biriyim;

Aralık-2010 sınavı ilk girişim.
Sınav sonuçları ne zaman açıklandı ?
Şubat-2011
Şubat 2011'den itibaren 2 yıl içinde kaç tane SMMM sınavı açılacak ?
6 tane. Bunlar sırasıyla;
  • Mart 11
    Temmuz 11
    Aralık 11
    mart 12
    Temmuz 12
    Aralık 12
Biz bu 6 sınavdan istediğimiz 4 tanesine girebileceğiz.
Yani kalınan her dersi bu 6 sınavın içinden 4 tanesine girerek, vermek gerekiyor.

Şimdi ben mart 2011 ve temmuz 2011 sınavlarına girmedim diyelim. Girmediğim derslerdeki haklarım niye yansın ki ?

Aralık 11 mart 12 temmuz 12 aralık 12 ye kadar, kaldığım dersleri verebilirim. Çünkü kanun çok açık 4 kez girme hakkın var diyor.

Bir de 2 kere pas geçme yok bir kere pas geçme hakkınız var gibi ifadeler kullanılıyor.

Bu tarz söylemler, adayın hangi dönem stajyeri olduğu kaç derse girdiğine göre(Yani o kişinin özel konumuna göre değişir.)

Bir arkadaş, para yatırıp sınava girmesen bile hakkın yanmaz, ama para yatırmayıp sınava da girmezsen hakkın yanar demiş. Bence bunun da doğru olmadığını düşünüyorum. Ancak yönetmelik veya başka bir kural var bilmiyorum. Bu konu da beni aydınlatacak arkadaşlara ihtiycaım var.

Saygılar,

ilk sınavım mart 2009du benim
0-mart 2009da muhasebeye girmedim (başımı taşlara vuruyrum ya neyse)
temmuz 2009 girmedim
aralık 2009-para yatırdım ama sınava giremedim
1.hak -mart 2010 girdim
2.hak -temmuz 2010 girdim
3.hak -aralık 2010 girdim
4.hak -mart 2011 son hakkım girebiliyorum tesmerden öğrendim

çünkü mart 2009 sınavı mayıs 2009da açıklandı kanunda da sınavın açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl içinde 4 kere girme hakkın var.pas geçme gibi bir durum yok...öyle olsa ben 3 kere pas geçmiş oluyorum...

şöyle de bir şey var staj bittiğinde gireceğin ilk sınavda tüm derslerin parasını yatırmak zorundasın..bu demek oluyor ki zorunlu olarak hakkın gidiyor sen sınava girsen de girmesen de...not durumundan bakabilirsiniz eğer ilk sınavda sınava girmemişseniz notunuz "0" yazar.diğer dönemlerde "-" vardır...

ilk sınavım mart 2009du benim
0-mart 2009da muhasebeye girmedim (başımı taşlara vuruyrum ya neyse)
temmuz 2009 girmedim
aralık 2009-para yatırdım ama sınava giremedim
1.hak -mart 2010 girdim
2.hak -temmuz 2010 girdim
3.hak -aralık 2010 girdim
4.hak -mart 2011 son hakkım girebiliyorum tesmerden öğrendim

çünkü mart 2009 sınavı mayıs 2009da açıklandı kanunda da sınavın açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl içinde 4 kere girme hakkın var.pas geçme gibi bir durum yok...öyle olsa ben 3 kere pas geçmiş oluyorum...

ilk defa,martta sınava giren 2 dönem sınava girmeyebilir. 2 dönemden fazla sınava girmezse sınav hakkından yemiş olur. 2 sınavı pas geçtikten sonra sınava girmek zorunda .

arkadaşlar aralık sınavına itiraz başvuru en son ne zaman bilgisi olan varmı?

tayka ' Alıntı:
arkadaşlar aralık sınavına itiraz başvuru en son ne zaman bilgisi olan varmı?

yarın son sanırım..
çünkü sınavın açıklandığı tarihten itibaren 15 gün içinde diyor..sınav geçen cuma açıklandı

son gün esas alınırken makbuz tarihimi yoksa sisteme geçiş tarihimi önemli

hangi dersten kaç sınav hakkımız kaldığı tesmer de ki kişisel sayfamızda neden açıkça belirtilmez ki

5 hak değilmi. 1 tanede oda veriyor

4 tane tesmer veriyor, 4 hakkında gecemeyenler 1 hak ta odalar insiyatif kullanarak veriyor diye biliyorum

elif hanım bana göndermiş olduğunuz kitap için teşekkür ediyorum. derslerini vermiş tüm arkadaşlardan ihtiyacı olana elindeki kaynakları paylaşması sizin gibi yardımcı olması için çağrıda bulunmak istiyorum. Benim şu an tek finansal kaldı inşallh onuda vereyim elimdeki kaynakların hepsini burada paylaşacagım ihtiyacı olana kargo yapıp göndereceğim. Bu konuda duyarlı davranan elif hanıma huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilir, çalışma hayatında başarılar dilerim.

arkadaşlar kötü bir haberim var tesmerden alınan bilgidir yusuf sürmen
görev kararı verilmiş sürmenaja devam yani.. :(

ya arkadaşlar bırakın yusuf sürmeni yok ayrıldı, yok ayrılmadı. bu her zamnki gibi sınav öncesi çıkan dedikodular. yahu şurda 23 gün kalmış sınava bence yusuf sürmenin gidip gitmediğini değilde sınavı nasıl geçerim konusunu ele alalım. gerisi teferruat.

ben kaldığımı öğrenince hemen aynı gün inretnetten kitabını aldım 1 haftadır çalışıyordum kitabına, dün sabah haber geldi ve gittiğini söylediler bende kitabı attım bi kenara eski çıkmış sorulara çalışmaya başladım gitmedi diyenler insanları yanıltmasınlar ben düne kadar gidip gitmediği hakkında hiç bir şey söylemedim hatta gittiğine ihtimal bile vermiyordum eğer kesin olmazsa burdaki insanları kandırmak için bu yalanı söylemem çünkü hepimiz yarın belkide meslekdaş olucaz bu yüzden diğer arakdaşlarıma faydalı olcağına inandığım bu bilgiyi burda sizinle paylaştım herkese mart sınavında başarılar diliyorum ama inşallah itarazda geçerizde mart sınavına girmeyiz.

hakan_alt ' Alıntı:
ben kaldığımı öğrenince hemen aynı gün inretnetten kitabını aldım 1 haftadır çalışıyordum kitabına, dün sabah haber geldi ve gittiğini söylediler bende kitabı attım bi kenara eski çıkmış sorulara çalışmaya başladım gitmedi diyenler insanları yanıltmasınlar ben düne kadar gidip gitmediği hakkında hiç bir şey söylemedim hatta gittiğine ihtimal bile vermiyordum eğer kesin olmazsa burdaki insanları kandırmak için bu yalanı söylemem çünkü hepimiz yarın belkide meslekdaş olucaz bu yüzden diğer arakdaşlarıma faydalı olcağına inandığım bu bilgiyi burda sizinle paylaştım herkese mart sınavında başarılar diliyorum ama inşallah itarazda geçerizde mart sınavına girmeyiz.

ben sürmen devam derken bilgi kaynağınıda yazdım tesmer bu hafta yön.kurulu toplantısı yaptı ve çıkan sonuç bu, benim burda kimseyi yanıltma gibi bir niyetim yok ayrılıp ayrılmama konusuna gelince bence çok önemli soruları ortada sonuçlarda ortada...