Ba-Bs'ye Düzeltme Verdim. Yanlış mı Yaptım ?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Mar 2010
Mesajlar
849
Konum
Türkiye
Arkadaşlar Merhaba hemen konuya girmek istiyorum. Eylül-2012 dönemi ba bs formunu süresinde yani ay sonunda gönderdik. Fakat 10 günlük süre geçmeden(bugün daha süre var gerçi...) 5000 i geçen bir fatura geldi. Ben sıfırdan hazırlar gibi ba bs yi hazırladım, gelen faturayıda bildirime ekledim. Fakat gönderirken (ay sonundan sonraki 10 günlük cezasız düzeltme süresi içinde) özel onay + düzeltmeyi seçtim sadece. Kanuni süresinden sonra seçeneğini işaretlemedim, seçmedim. Öylece onayladım sistemde ceza kesmedi. Yanlışmı yaptım? KSS'yide işaretlemem gerekiyormuydu? Yani 10 günlük süre içinde sadece düzeltmeyle yaptım düzeltmeyi yanlışmı?

Şimdiden teşekkürler...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ;

Ben yine de düzeltme yapılmasından yanayım.

Buradaki ortak endişe incelemeye alınırsa endişesidir. Faturanın geç geldiği ispatlanıyor ve de bir önceki beyanda ödenecek kdv de çıkmamış ise devreden kdv nin artması sebebi ile inceleme istenmeyeceği düşüncesindeyim.

İşlemlerimizden çekincemiz yok ise bırakın incelensin.

Sn karakaya ; daha büyük meblağlı bir fatura olsa da tek bir fatura olması sorun yaratmaz diyebilecek miyiz ?
 
Sn. Makineci ben tutara şu nedenle dikkat çektim, GVK mük.md.120'deki %10 luk yanılma payı sınırları içerisinde kalabilir diye. Yoksa bazen öyle bir tek fatura gelir ki yıllık cironun %15'i kadardır, bu durumda elbette sizin dediğiniz gibi mutlaka beyannamelerin de düzeltilmesi gerekir.
 
Merhaba ;

Sn stajyeradayı , işte meslek mensupları olarak zaman zaman karar vermekte takıldığımız örneklerden birindeyiz.

Karar sizin.
 
Üst