abi soruda geçmiş yıl ile ilgili hiç bir veri yokken bunun geçmiş yılda olduğunu düşünmek bana müneccimlik gibi geliyo.nerden anladınız adam 5 nisan diyo 4 ay mı beklemiş malın kalitesiz olduğunu anlamak için.ya bırakın deha deha.aralık maliyet 1. soruda kapasite kullanım oranını % 60 verdiler bende sınavda öyle yaptım.ama tesmer cevapları yayınladığında % 80 olarak hesaplamış dehanın sitesi cevapları tesmere yönlendirdi hocalarını defalarca aradım kimse cevap veremedi tesmeri aradım incelicez dedi.burada forum açtım bi allahın kulu cevap veremedidehanın cevaplarında 681 hesabımı kullanılmış.
ve ben hala idda ediyorum kapasite kullanım oranı % 60 tı ama kimse elini taşın altına koymadı çünkü odalar % 80 oranını yapan öğrencilerinden geçenleri çoktan aramış aramıza hoşgeldiniz demiştiabi soruda geçmiş yıl ile ilgili hiç bir veri yokken bunun geçmiş yılda olduğunu düşünmek bana müneccimlik gibi geliyo.nerden anladınız adam 5 nisan diyo 4 ay mı beklemiş malın kalitesiz olduğunu anlamak için.ya bırakın deha deha.aralık maliyet 1. Soruda kapasite kullanım oranını % 60 verdiler bende sınavda öyle yaptım.ama tesmer cevapları yayınladığında % 80 olarak hesaplamış dehanın sitesi cevapları tesmere yönlendirdi hocalarını defalarca aradım kimse cevap veremedi tesmeri aradım incelicez dedi.burada forum açtım bi allahın kulu cevap veremedi
arkadaşlar ben vergiyi geçtim girmedim o yüzden soruyu tam olarak verileri ile yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.bu arada dersane cevaplarını herzaman doğru diye kesinlikle dikkate almayınız daha önceki paylaşımlarıma bakın anlarsınızArkadaşlar biliyorum ki hararetle muhasebe sınavını tartışıyorsunuz, yalnız benim vergi sınavından bir sorunum var.
Kar payı elde edilmişti, 50.000 tl brüt yazıyordu sanırım.
TESMER in yayınladığı bir eğitim videosu vardı geçen hafta.
Orada aynen şöyle deniyor : ".. elde edilen kar paylarının yarısı, 2012 yılının beyan sınırı olan 25.000 tl'yi aşarsa beyan edilecek."
Muhtemelen yanlış düşünüyorumdur, ama bilenlerden yardım istiyorum. Sınavda 25.000 tl istisna dedim. Kalan 25.000 tl ise beyan sınırını geçmediği için beyandışı dedim. TESMER'in yayınladığı o videoda bunu destekleyen örnek de gösteriyor. Nereyi kaçırıyorum ben, anlayamadım? (Murat'ın yanıtına göre beyana tabi.)
O soru hatali bir soru mal tamamlanmamis kko % 80 olamaz. Diger taraftan mal uretimde yani yari mamul % 60 da olamaz gercek kko icin tamamlanma derecesi lazimdi.. Soyle bir durumda var ben % 80 hesaplamistim Smmm yanlisti ama o soruyu tesmere gore dogru yapmistim yine 25 puan aldim.Ne yapmaya calistilar inan bilmiyorumve ben hala idda ediyorum kapasite kullanım oranı % 60 tı ama kimse elini taşın altına koymadı çünkü odalar % 80 oranını yapan öğrencilerinden geçenleri çoktan aramış aramıza hoşgeldiniz demişti
Finansal muhasebe sınavında verilen tabloda geçmiş yıl karına ilişkin bir kalem yok muydu?
Peki dönem ile ilgili başka bir kalem ya da kar ile alakalı başka bir kalem olarak ne kullanmış olabilirim. Yani tahminen, ona yakın birşey bar mıydı? Çok şaşırdım ya, nasıl oldu anlamıyorum.
Evt satış iadesi sorusu bu 681 olmaz bence.ama tek tereddüt ettiğim nokta maliyet kaydı yapılıp yapılmayacağı.dönem sonunda aralıklı envanter sorulmuş araklıda maliyet kaydı yapılmıyor mu?ama soruda maliyeti de vermiş.maliyet kaydı yapmazsk envanterimiz tutmaz o da var.kesinleşmedi gitti bu soru ya.Evet.... Tarih sıralamasına bakıldığında 681 i ilgilendiren bir konu yok bence.. .Basit bir iade den ibaret ve Maliyet kaydının olmaması gerekli diye düşünüyorum. Murat ın açıkladığı gibi.. Mal satışının olduğunu unutmuşum ama öyle değil mal satışı var sonra iade..
Evt satış iadesi sorusu bu 681 olmaz bence.ama tek tereddüt ettiğim nokta maliyet kaydı yapılıp yapılmayacağı.dönem sonunda aralıklı envanter sorulmuş araklıda maliyet kaydı yapılmıyor mu?ama soruda maliyeti de vermiş.maliyet kaydı yapmazsk envanterimiz tutmaz o da var.kesinleşmedi gitti bu soru ya.
Açılış fişine kaç puan veriliyor bilen var mı arkadaşlar