17 Mayıs Sınav Sonuçları 16-17 Mart Sınavına Girenler

Ben denetimle finansal analizden kesin geçerim diyordum kalmışım 40 ve 41 onlar beni şaşırttı.İkisinden de çok emindim ama yapacak bir şey yok.İtiraz etsek ne değişecek bilmiyorum

Finansal analiz cevap kagıdımın fotografını cekmiştim burdan hanginize yollasam bana o kağıt üzerinden 70 den aşağı not vermez 51 vermiş hoca ... bence bu iş yazılı felan yapılmasın zerre güvenmiyorum. Test yapsınlar en azından insanların keyfi yorumları ortadan kalkar.

kesinlikle haklısın.yazılı kağıtta yazısı kötü olan bir adamın şansı yarı yarıya azalıyor.test olsa çok daha kolay değerlendirilir hem

istersen itiraz et ben denetimden standartlara sadece genel standartlar yazdım.diğer 2 soruyada başka sorunun cevaplarını yazdım ve 32 aldım.ben anlamadım bu nasıl iş?

Finansal analiz cevap kagıdımın fotografını cekmiştim burdan hanginize yollasam bana o kağıt üzerinden 70 den aşağı not vermez 51 vermiş hoca ... bence bu iş yazılı felan yapılmasın zerre güvenmiyorum. Test yapsınlar en azından insanların keyfi yorumları ortadan kalkar.

Bende şaşırdım kıt not olur da bu kadar mı olur.Bunlarda hiç insaf yok valla.İtiraz edeyim mi arkadaşlar değişiklik olurmu dersiniz

finansal kolay gibi gözüken zor bir ders 3 saat boyunca durmadan yazıyorsun.diğer sınavlara o yorgunlukla girmek çok kötü oluyor bence az iş değil finansalı vermek

istersen itiraz et ben denetimden standartlara sadece genel standartlar yazdım.diğer 2 soruyada başka sorunun cevaplarını yazdım ve 32 aldım.ben anlamadım bu nasıl iş?

İtiraz edipte değişen var mı arkadaşlar.Bende anlamadım valla nasıl iş ikisinden de emindim ama 40 41 garip geldi

finansal kolay gibi gözüken zor bir ders 3 saat boyunca durmadan yazıyorsun.diğer sınavlara o yorgunlukla girmek çok kötü oluyor bence az iş değil finansalı vermek

kesinlikle o finansal en yorucu ders bence zor ama aşırıcı yorucu ve yıpratıyor arkasında girilen analiz ve maliyeti aşırı etkiliyor bence..

Siderta-77 kardeşim ... haklısın :) bunlar sadece muhasebe bürolarında çalışanlar sanıyor.. bende bir A.Ş. te muhasebe finansmanda çalışmaktayı.. ymm gözetiminde bitirdim.. inan smmm ve ymm büro tecrübemde var ama .. inan kurumsal firmada stajer olmak daha zor.. adamlar ses çıkaramadığını biliyor.. yüklendikçe yükleniyorlar.. her pislik çözümsüz her olay gelip seni buluyor..

muhasebe bürolarında inan bişey öğrenilmiyor.. ellerine faturayı alıyorlar 5-6 kalem hs. planından hs.numarası giriyorlar 24. ne 1 hafta kalada kdv. stopaj yapıyorlar onuda bilgisayar programı : ) ... artık vergi dairelerine gitmek falan da yok herşey bilg.dan... bıraksınlar bu ayağı artık yeni ttk. kurumsallaşma ve denetim ağırlıklı olduğundan şirket kültürü değer kazandı.. birde ing. oldumu yemede yanında yat bu belgenin birde pazarlama var tabi..

ben mali müşavirim deyip olmuyor biraz şans , birazda pazarlama ...

mesutmavi kardeşim daha yenisin geliştir ve başka firmalara atla.. umudunu kaybetme : ).. umut kaybedilince o zaman bitiyor hayat.. bak artık smmm. sin at havanı hakkettin.. :)

bol şanslar herkeze...

bütün söylediklerine katılıyorum. belki eksik bile söyledin. ama şirketlerde genelde şöyle bir durum var.
kişiye sadece bir iş veriyosun. mesela liste hazırlamak veya sadece talimat yazmak veya sadece fatura kesmek. adam ben muhasebeciyim diyip piyasada geziyor.
en güzel yerlerde en güzel paralar en az zamanla çalışmanın peşine koşuyor. ama bu yeni ttk gerçekten çok iyi oldu. en azından artık firmalar bünyelerindeki kişileri bu hususlara dayanarak çalışmaya yöneltecek, ona göre eleman çalıştırılacak. artık herkes bişeylerin farkına varsın. meslek mensupları, sadece muhasebenin pisliğini temizlemek için bunca sene kafa beyin patlatmıyor.

birgün öncesinin yorgunluğuyla birleşiyor bir de sabah ayazı yiyorsun o gün finansaldan çıkınca resmen savaştan çıkmış gibi oluyorsun.en azından şimdi analizle maliyete uykunu almış ve dinç olarak gireceksin.ben şimdi analizden hiç korkmuyorum.haziranda kesin geçilecek derslere bir onu bir de mesleği yazıyorum şuan.denetim bu dönem zor olur büyük ihtimal.temel hukuk zaten vergiden sonra en korktuğum ders herkesin aksine

ben bu komisyonları anlamış değilim şükür 2 dersim kalmıştı 2 sinden de geçtim ama notları biraz şaşırtı. en şaşırtanda vergi oldu. kdv de vergi sorumlusunda 2 madde vardı ikisinide yazdım.ezberlemiştim. kurumlar vergisi mükelleflerinin hepsini saydım. vergi kimlik numarasını açıkladım. 4. soruda ise sadece kar payını dikkade almadım hesaplamalarım doğruydu ve sonuç yanlıştı. hatta hepsine açıklamalarınaıda yazdım yanına sonuç ise 50 almışım. bundan önceki aralık sınavında inanın doğru dürüst birşey yapmadım 20 falan bekliyordum hoca 40 vermiş.bence vergi hukukunda fazla bişey yapmasan bile 50 ye kadar bol puan veriyorlar. 50 den sonra puanları kıtlaşıyor.

arkadaşlar denetim ve vergi dersinde bilgi kadar genel itibari ile kağıdın şekli ve yazıda önemli
konu hakkında bilginiz vardır ama yazarken farkında olmadan genel olarak konu dışına çıkılıyor bu yüzden, biz yazarkan doğru olarak görüyoruz ama genel bilgi dışına çıktığımızın farkına varamıyoruz. bu yüzden tam olarak doğru bililiyoruz yazdığımız herşeyi,
birde şöyle bişey var. yazıya ve kağıdın göze hoş gelmesine dikkat ediyorlar.
çünkü iki dönem önceki denetim sınavında denetimcinin boş bakiyeli doğrulama mektubunu sormuşlardı. başka bir arkadaşım ile aynı soruları aynı şekilde cevaplamışız yani cevaplar birebir aynı, ama ben sorudakı mektubu cetvel kullanarak yaptım, arkadaşım eliyle çizmiş, haliyle biraz yamukluk olmuş. ben o sorudan tam puan alıp geçtim. arkadaşım kaldı.

basite aldığım umursamadığım bir dersti finansal tablolar,ama en korkulan dersmiş, yorumlara ağırlık verin derim, bu arada teostan sonuç tebligatını alabiliyorsunuz.

basite aldığım umursamadığım bir dersti finansal tablolar,ama en korkulan dersmiş, yorumlara ağırlık verin derim, bu arada teostan sonuç tebligatını alabiliyorsunuz.

Analiz basit gibi görünen ama puanlama da en cimri ders zor geçmiştim.. En fazla yorulduğum sınavda emek harcadığım sürenin yetişmediği ders idi gelen puan geçmeme yetti o kadar..
Bu arada Tebligat sonuç tebligatı değil borç tebligatı ne o öyle, Şuraya şu kadar buraya bu kadar....

Ben göremedim nerden alıyoruz? Şimdi gördüm... Peki birşey sormak istiyorum. Ben şimdi belgemi aktif olarak kullanmayacağım. Bir yerde okumuştum ama nerde okuduğumu hatırlamıyorum. Eğer aktif olarak kullanmayacaksam Bu ücretlerden eksik yatırmam gereken birşey var mı?

Son düzenleme:
bu arada arkadaşlar, bu harcı sonra yatırsak olmazmı? büro falan açmayacağım, sonra alsak bir şey olurmu? yada azami kaç gün yıl süresi var?