17 Mayıs Sınav Sonuçları 16-17 Mart Sınavına Girenler

aktif olarak kullanmayacak olanlar oda aidatının yarısını yatırabiliyorlar ama o şekilde yatırdığınız zaman geçen süre ymm için gerekli olan 10 yıllık süreye dahil edilmiyor.yani ymm olmayı düşünmüyorsanız aidatı az yatırabilirsiniz

harcı sene sonuna kadar erteleyebilirsiniz hatta zorlayıp yeni yılda alırsanız 1 yıllık oda aidatından da yırtarsınız.benim bu şekilde alan çok arkadaşım oldu ama odaya sorarsanız hemen almanız gerektiğini söyler

Allah bildiği gibi yapsın onları .. Melekten kesin geçerim dedim 35 vermişler 70 lik kağıt yaaa...

bu arada arkadaşlar, bu harcı sonra yatırsak olmazmı? büro falan açmayacağım, sonra alsak bir şey olurmu? yada azami kaç gün yıl süresi var?

Bu da benim kafamda soru işareti idi. Kursda hocamız sınavı kazandıktan sonra süreç başlar ve üye olduğunuz anda geriye dönük faizleri ile birlikte ilerde sizden bunu tahsil ederler demişti. Bu gün İsmmmo yu aradım istediğin zamanda üye ol o yıldan başlar dedi.. Ukala bir biçimde..

Meslek ruhsatınızın hazırlanabilmesi için on beş gün içerisinde ilinizin bağlı bulunduğu Serbest Muhasebeci Mali
Müşavirler Odasına, SMMM unvanı ile kayıt olmanız ve aşağıda bildirilen TÜRMOB hesaplarına, TC. Kimlik
Numaranızı belirterek; Ruhsat Bedeli 980,00-TL, İnşaat Fonu 180,00-TL, Eğitim Fonu 180,00-TL, Sosyal
Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu 180,00-TL, Kimlik Bedeli 80,00-TL olmak üzere, tek havale işlemi ile toplam
1.600,00-TL ödemeniz ve ruhsat başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca, 6322 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına
Dair Kanun"un 20. maddesi uyarınca 517,50-TL'lik "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsat Harcı"nın ilgili vergi
dairesine ödenmesi gereklidir.
Bu yazımız bildirim niteliğinde olup, kutlar başarılarınızın devamını dileriz. Saygılarımızla;
AYRICA İSMMMO na 670,00 TL yatırıyorsunuz :) yani toplamda 2787,50 TL yatırdığımızda iş bitiyormu hayır :) her sene maktu olarak 265 tl aidat ödüyoruz. büro açarsak kar üzerinden nispi aidat ödüyoruz ..
Not : Serbest büro faaliyetinde bulunacakların ayrıca; 170,00-TL.Kaşe bedelini T.İş Bankası
Küçükevler Şubesi 4211-723472 TR15 0006 4000 001 4211 0723472 no.lu hesaba ödemeleri gerekmektedir 10 TL lik kaşeyi sattıkları fiyat.TAM BİR TİCARETHANE OLMUŞ...ALLAH KURTARSIN NE DİYELİM

Meslek ruhsatınızın hazırlanabilmesi için on beş gün içerisinde ilinizin bağlı bulunduğu Serbest Muhasebeci Mali
Müşavirler Odasına, SMMM unvanı ile kayıt olmanız ve aşağıda bildirilen TÜRMOB hesaplarına, TC. Kimlik
Numaranızı belirterek; Ruhsat Bedeli 980,00-TL, İnşaat Fonu 180,00-TL, Eğitim Fonu 180,00-TL, Sosyal
Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu 180,00-TL, Kimlik Bedeli 80,00-TL olmak üzere, tek havale işlemi ile toplam
1.600,00-TL ödemeniz ve ruhsat başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca, 6322 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına
Dair Kanun"un 20. maddesi uyarınca 517,50-TL'lik "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsat Harcı"nın ilgili vergi
dairesine ödenmesi gereklidir.
Bu yazımız bildirim niteliğinde olup, kutlar başarılarınızın devamını dileriz. Saygılarımızla;
AYRICA İSMMMO na 670,00 TL yatırıyorsunuz :) yani toplamda 2787,50 TL yatırdığımızda iş bitiyormu hayır :) her sene maktu olarak 265 tl aidat ödüyoruz. büro açarsak kar üzerinden nispi aidat ödüyoruz ..
Not : Serbest büro faaliyetinde bulunacakların ayrıca; 170,00-TL.Kaşe bedelini T.İş Bankası
Küçükevler Şubesi 4211-723472 TR15 0006 4000 001 4211 0723472 no.lu hesaba ödemeleri gerekmektedir 10 TL lik kaşeyi sattıkları fiyat.TAM BİR TİCARETHANE OLMUŞ...ALLAH KURTARSIN NE DİYELİM

Aynen öyle ilginç olan bir şey daha var. Onbinlerce üyesi bulunan İSMMMO ticarethanesinin karının komik rakamlarda olması, Ne diyelim yetmiyor demek ki :)

evet 2012 zararı 731.713,25 TL.en büyük kalem ismmo akademiye ait 536.095,46 TL.ismmo üniversite kurdu da bizim mi haberimiz yok acaba?

:))
kazanan arkadaşlar, büro açmayı düşünen varmı?
ben bismillah diyip açmayı düşünüyorum hemen...

Vallahi arkadaşlar şimdi de para konusunu düşünür olduk bizim yüzümüz tam olarak ne zaman gülecek yaw :) bari makul bir ücret isteseler ruhsatı alıp da büro açan arkadaşlarım var adamların elinde mükellefleri yok habire borçlanıyorlar oda da ha bire bizi soymanın peşinde bu paralar nereye gidiyor anlamıyorum oda birde 2012 zarar beyan etti işe bak bizden aldıkları paraları Allah bilir nerelere kullanıyorlar....

Bu kadar paranın hesabını nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum Allah bize hesabını veremeyeceğimiz parayı nasip etmesin bizim paralarlada keyif yapanları da Allah'a havale ediyorum.

yalnış bildiğin bişey var İSMMMO AŞ. zarar açıkladı :) kar da yok ne yapıyorlarsa bu parayı :))

yatırılan bedelin hepsini odalar almıyor. Türmob'a da gidiyor o paralar. Ayrıca forumu biraz araştırırsanız en az ücreti ismmmo'nun aldığını görebilirsiniz. istanbullu meslektaşlar bu konuda şanslı. http://forum.alomaliye.com/stajyer-sorunlari/42720-2012-yili-smmm-ruhsat-bedeli.html
iyi kötü yazmadan önce biraz araştırmak faydalı olacaktır.

yeni meslektaşlarımız aramıza hoşgeldiniz. hepinizi tebrik ederim. :)

az önce denizli odasını aradım toplam türmob+odanın alacağı tutar 3637,50 tl. yahu şaka gibi. biz büro açsak kaç sene de mükellef gelecek ve biz bu parayı amorte edeceğiz. yazıklar olsun bu sistemi kurup hala işletenlere.

şubat ayında aldım ruhsatımı bende ankara odasına bağlıyım kaşe dahil 3400 TL verdim