17 Mayıs Sınav Sonuçları 16-17 Mart Sınavına Girenler

:(( gelde kafayı yeme....bu yazıları okudukça iyice umudumu kaybediyorum ve şansa bırakıyorum:(

Yestaboy İdolüm sensin:)) son 2 hafta kala diğerlerinin tekrarlarını biter hemen ardından vergiye bakıcam:) bakiyim banada şans gülecekmi)

Şans Değil Uygulama Sorusunu tam yaparsan en ince ayrıntısına kadar ne biliyorsan yaz diğer 25 lik sorulardan birini de tam yapınca vergi den sorun kalmaz..

güzel bir soru bence de

Ben Deha nın yardımcı kitabı ile hazırlandım ve geçtim. Uygulamam tamdı ama açıklamalar eksikti. 25 puanlık 2 tanım sorusundan birisi %75 ini yapmıştım. Diğerinde ise yarısını. Vergi de malum 1 soru tabiri caizse abudik kubidik yerlerden geliyor saçmaladım diyebilirim o soruda.
-
Uygulama sorusundan 20 puan
% 75 lik tanımdan 20
Yarısını yaptığım tanımdan 10
1. sorudan ise 5 puan aldığımı düşünüyorum.. Uygulamadan 25 alıp 1. sorudan hiç puan alamamış olabilirim...

Bir çok kişi cevap kağıdını doldurun diyor. Katılmıyorum ben cevap kağıdının arkasına uygulamayı çözdüm ön tarafına ise diğer 3 soruyu yaptım ve yarısı ancak doldu.. Sınava girenler de cevap kağıdının büyüklüğünü iyi bilirler.

Deha nın yardımcı kitabı bu konuda iyi, Uygulama için ne kadar soru çözerseniz çözün biraz şans gerekli.. Haziran dönemi uygulamasından çok korkuyorumdum şükür ki kurtuldum.. Allah yardımcınız olsun..

Arkadaşlar, bende belgeyi almaya hak kazandım. Sizi çok iyi anlıyorum umutsuz ve tedirginsiniz, hakkı yenenler yani istediği notun çok altında alanlar, umutsuzluga düşmeyin, ilk sınavlarda zorluyorlar ama sonunda hakkınızı veriyorlar.itirazdan sonra puan değişmesi istisnai bir durum ,biraz şans diye düşünüyorum.şansınızı denemekte fayda var.

TEOS'ta sınavı başardığıma yönelik yazı aşağıda, bunda herhangi bir yanlışlık var mı arkadaşlar?

3568 sayılı Kanun ve bu Kanun'un 50.maddesi uyarınca çıkarılan Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre;
16-17 Mart 2013 tarihlerinde yapılan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavında başarılı olduğunuz
ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını almaya hak kazandığınız tespit edilmiştir.
Meslek ruhsatınızın hazırlanabilmesi için on beş gün içerisinde İlinizin bağlı bulunduğu Serbest Muhasebeci Mali
Müşavirler Odasına, SMMM unvanı ile kayıt olmanız ve aşağıda bildirilen TÜRMOB hesaplarına, T.C Kimlik
Numaranızı belirterek; Ruhsat Bedeli 1.935,00-TL, İnşaat Fonu 180,00-TL, Eğitim Fonu 180,00-TL, Sosyal
Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu 180,00-TL, Kimlik Bedeli 80,00-TL, Dosya Bedeli 240,00-TL olmak üzere, tek
havale işlemi ile toplam 2.795,00-TL ödemeniz ve ruhsat başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca, 6322 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına
Dair Kanun"un 20. maddesi uyarınca 517,50-TL'lik "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsat Harcı"nın ilgili vergi
dairesine ödenmesi gereklidi

ben vergiyi gib sayfasından döktürdüm güncellenmiş haliyle oradan çalıştım. arkadaşlar sınavda ne biliyorsanız yazın. vergiden o kadar umutsuzdum ki :( her soruya ucundan sonundan bişeler yakalayarak yazdım. vergiden çok heyecan yaptım sınavda. bildiğim soruları toplayıp kaleme dökemedim. sınavdan çıktıkdan sonra ve hala da cevaplarını verebiliyorum. ama sınavda nolduysa elim ayağım birbirine girdi. yinede 55 aldım. şükürler olsun atlattım. biraz sabır arkadaşlar inanın geçilmeyecek bir sınav değil. tv den, gezmekten, arkadaşlarla bir olmaktan vazgeçeceksiniz. kurban bayramından sonra eve kapandım düşünün yani. ne gelenim oldu ne gidenim. evden işe, işten eve dönem geçirdim. ama aldım karşılığını. sadece sabırlı olun. amann çok hakkım var nede olsa diye düşünmeyin. 7/7 diye sınavlara girin. hepinize başarılar dilerim.

evet gülseren hanım, dediğiniz gibi sabır,emek,mücadele,azim,inanç bunlar olunca yeterli, yoğun iş tempoma rağmen, sınav öncesi 1hafta izinle sadece, onun dışında eve en erken geldiğim saat 8,hiç izinsiz o halde çalıştım, 3.seferde hepsini geçtim Allaha şükür oldu.

Betül hanım dehanın kitabı, gelir vergisi kurumlar vergisi beyanname düzenleme rehberi, ymmm a.murat yıldız vergi hukuku notlarıyla kazandım, birde şans bildiğiniz yerden gelirse, ben bu sınavda kdv vergi sorumlusu cevabı biliyorum ama sorusuyla bağlantı kuramadım, dehanın 101 soru cevapta vardı bu soru.
Benim vergi konusunda kafam karışık kitap almadım ama çok fazla not var elimde nasıl çalıştınız acaba bir arkadaş dehanın kitabını almış oradan çalışmış

hukuk sınavında bende hayal kırıklığı yaşadım. açıkçası vergi ve hukuk kalabileceğim dersler arasındaydı. meslek hukuku basit geldi bana. ymm sorusu hariç diğerleri bildiğim sorulardı. zaten 80 aldım 4 soru doğru, ymm ile ilgili sorum yanlıştı. vergi gerçekten bol not vermiş. yazılan en ufak şeyi değerlendirmiş diye düşünüyorum. ucundan bucundan yazdığım cevaplarla geçtim. uygulama sorusu dahi yarımdı malesef :( şükür bitti. pes etmeyin arkadaşlar. şans sizden yana olsun. inşallah haziran ayındaki sınav basit olur.

Öncelikle derslerini verip ruhsat almaya hak kazanan arkadaşları tebrik ederek başlamak istiyorum. Bende 29-30 Hazirandaki sınava ilk kez gireceğim İnşallah. Önümde fazla da bir süre kalmadı. Sınavı geçen arkadaşların bana ne gibi bir tavsiyeleri olabilir, sınav öncesi, sınav anında vs gibi konularda söyleyeceklerinize gerçekten ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden. Tekrardan tebrikler...

Arkadaşlar meslek hukukundan ,vergiden korkmayım derim.meslekten ilk girdiğimde fazla çalışamamıştım bende 35 aldım ama dehanın meslek hukuku kitabını ezberledim ve 90 aldım.Ortalama problemim bile kalmamıştı ve 3 dersim vardı 50 ler bile kurtarıyordu.komisyon görev süresi 2 yıl, analiz ve finansaldan korkanlara lafım yok ,vergidende tam beklegim 65 almıştım ama bu analiz ve finansaldan çektiğimi hiçbir dersten çekmedim.bu dersleri finansal 89 analiz 69 vererek belgeye hak kazandım ki önceki sınavım bunlardan daha güzel geçmişti bitti bu iş demiştim düşünün yani...

Selam arkadaşlar ben de artık SMMM oldum. Kitaplarımı satıyorum, ilk girişte 7 de 7 yaptım.. sahibinden ilan no: 125282314

Adnan Bey öncelikle hayırlı olsun. İlanınıza göz attım lazım olan arkadaş ulaşır İnşallah. Kısa sürede 7 de 7 yapmanın püf noktalarını bizimlede paylaşırsanız sınava girecek arkadaşlarda (ben dahil) faydalı olabilir. Şimdiden teşekkürler...

tşk ederim. Sadece 2 haftalık bir çalışmayla girdm ama kimseyi yanıltmasın açıkçası alt yapı vardı biraz. Özellikle meslek hukuku, vergi mevzuatı ve hukuk derslerlerinden zorlanacağımı iyi biliyordum sözel ve ezber yoğun olduğundan. Bu dersler sıkıcı olsa da ilk olarak bunlara çalıştım, ilk çalışmalar akılda kalıyor. Son 1 hafta her derse bir gün çalıştım. Ayrıca sınav günü gece 2 saat uyuyup o günkü derslere ertesi gün de 3-4 saat uyuyup diğerlerine baktım. Sınava girerken bile elimde notla girdim, şöyle ki, vergi mevzuatında sınıfa girerken elimde baktığım son notlar varken sınıfa girip oturdum sınavda o soru çıktı. Dehanın özet ders notları çok iyi gördüğüm kadarıyla, onları muhakkak okuyun. Herkese başarılar dilerim.