2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"30 Kasım - 1 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan SMMM Sınavının sonuçları 3 Şubat 2013 tarihinde açıklanacaktır."

:(

çok beklersiniz bundan önceki sınavda da herkes 100-90 lık kağıt verdi 15-20 -30 aldı
bi sorum birebir naktasına virgülüne kadar doğru 25 puanlık soruydu 15 almışım

Benim söylediğim ile ne alakası var? Ben zaten bir ihtimalden bahsediyorum.

Ayrıca bundan önceki sınavın iki sorusu maddeler halinde idi ve maddeler belli.

Ayrıca kimse kimsenin kağıdını birebir bilmeyeceğine göre kimin ne yazdigi ve nasıl degerlendirileceğini hiçbirimiz bilemeyiz.

Ders çalışırken bir detayı atlamamakta fayda var. Bizlerin dershanelerden aldıkları müfredatlarla türmobun açıkladığı cevaplar kısmen farklı oluyor.

Örneğin; denetim süreci dediğinde hepimiz 1-müşteri seçimi işin kabul edilmesi diye elimizdeki kaynaklardan yazıyoruz. Oysa türmob cevapta 1-müşteri seçimi,işin kabul edilmesi ve denetim söz. İmzalanması diye yayınlıyor. Basit bir örnek sadece. Bizler tam puan beklerken 10 puan kırıyor. Okuyanın nasıl okuduğuda önemli.

Bir arkadaşında dediği gibi müfredat büyük sorun. Çalışmak bile yetmiyor artık.

çok beklersiniz bundan önceki sınavda da herkes 100-90 lık kağıt verdi 15-20 -30 aldı
bi sorum birebir naktasına virgülüne kadar doğru 25 puanlık soruydu 15 almışım

Sınavı kim okursa okusun, ne kadar insafsız olursa olsun, 100'lük veya 90'lık bir kağıda 15-20 not vermez, buna beni kimse inandıramaz, herkes ancak kendi kağıdını değerlendirebilir, bende bu sınavlara girdim çıktım, bence biraz gerçekçi olalım. İlk defa bu sınavların tarihinde bir sınava bu kadar organize bir tepki verildi, öyle veya böyle bazı kazanımları olacak, ya bu sınavda yada mart sınavında, lakin sadece bir sınav için gösterilen bu tepkiler, eğer genel olarak bu sınavlarda yaşanılan haksızlıklarla ilgili olsa idi, Türmob ve Tesmer nezdinde bir ''Gezi Parkı'' etkisi yaratabilirdi. Arkadaşlar daha önce de belirtmiştim, bizim sorunumuz Bu sınavlarla ilgili belli bir kaynağın olmaması, kaynak belli olsa, denetim sınavında yaşanan bu kaos asla yaşanmayacaktı, biz şu anda sivrisinekleri öldürmeye odaklanmış durumdayız, denetim sınavı ile ilgili yaptığımız gibi, gelin birlik olup bataklığı kurutalım, bizden sonra bu sınavlara girecek arkadaşlara da bir faydamız olmuş olur, Tesmer ve Türmob'a dilekçeler yazarak bu sınavlarla ilgili kaynak kitaplar hazırlamaları için baskı yapalım. Gerçi bu çağrıya pek kimsenin katılacağını düşünmüyorum çünkü biz sadece iğnenin ucu bize battığı zaman tepki veriyoruz, biz çektik bizden sonra gelen de çeksin istiyoruz, aynen askerde olduğu gibi,
icon7.png
son olarak şunu da belirteyim, ben 7 dersin 6'sını verdim, geriye sadece Maliyet kaldı ve onu da Allah'ın izniyle aralık sınavında geçeceğimi düşünüyorum, yani unumu eledim eleğimi astım
icon7.png
. Hepiniz gönlünüzden geçen sonucu alırsınız inşallah.

Ben ilk kez 2013/2. dönemde sınava girmiştim. 7 dersten 6 sını verdim. Kalan dersimde malum olan Denetim dersi... Denetimden 55-60 beklerken 20\'li bir not geldi. 30 puanlık sorumun tam olduğunu düşünüyorken bu notla karşılaşmak biraz can sıktı ama yapacak birşey yoktu. 2013/3. dönemde tek dersten denetime girdiğimde ise açıkçası bu dönem hallederim diye aklımdan geçiriyordum. Fakat soru kağıdını açtığımda resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. O an daha dedim... Bu dönemde kaldım diye... Şimdi sonuçları bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı, komisyondan dileğim insaflı davranmaları. Geçen dönem gibi gaddar davranırlarsa zaten bu dönem 10 puandan yukarı beklemiyorum... Bidahaki sınav nasıl olur Allah bilir... Psikolojim uçtu gitti...

Benim söylediğim ile ne alakası var? Ben zaten bir ihtimalden bahsediyorum.

Ayrıca bundan önceki sınavın iki sorusu maddeler halinde idi ve maddeler belli.

Ayrıca kimse kimsenin kağıdını birebir bilmeyeceğine göre kimin ne yazdigi ve nasıl degerlendirileceğini hiçbirimiz bilemeyiz.

senin yazdığına yazmadım ben
quote_icon.png
sorundegil86 Nickli Üyeden Alıntı

BENCE BU SINAVDA DOKERLERSE DIGER SINAVDA KOLAY SORARLAR ARTIK :d
buna yazdım

Kamu gözetimi ve denetleme kurumunun yayınladığı ve sınavda sorulan 210 ve kk1 isimli tebliğlerini okuyorum diğer dökümanları zaten papağan gibi ezberledik ufak ufak bunları okuyorum biraz karışık gereksiz detaylı tebliğler ayrıca bir sürü var hangi biri çalışılacak.Ben sınavda sorulanları okuyorum.
Bu arada bir arkadaş sınav komisyonundan denetim hocasının arkadaşların dikkatini çekmiş olduk kgdk dediğini yazmış ...evet gerçekten dikkatimizi çok çekti,kendilerine eğitim için başvuran az diye evet kurum olarak dikkatimizi çekip değer kazanmak mı istedi,benim gönlümde çok değerlendi mesela nefret ettim denetimden.Herkese kolay gelsin

resmi gazetede yayınlanan 17 tebliğ var toplam 435 sayfa. ayrıca yayınlanmayı bekleyenlerde var daha. sınava dahil mi değil mi, bir an önce netleşsin artık. nasıl ezberlenecek bu kadar şey?

Dershaneler sınav sonucunu bekliyor. şimdilik denetim müfredatına devam ediyorlar. En azından ankara dehada son durum bu.

Ben ilk kez 2013/2. dönemde sınava girmiştim. 7 dersten 6 sını verdim. Kalan dersimde malum olan Denetim dersi... Denetimden 55-60 beklerken 20\'li bir not geldi. 30 puanlık sorumun tam olduğunu düşünüyorken bu notla karşılaşmak biraz can sıktı ama yapacak birşey yoktu. 2013/3. dönemde tek dersten denetime girdiğimde ise açıkçası bu dönem hallederim diye aklımdan geçiriyordum. Fakat soru kağıdını açtığımda resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. O an daha dedim... Bu dönemde kaldım diye... Şimdi sonuçları bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı, komisyondan dileğim insaflı davranmaları. Geçen dönem gibi gaddar davranırlarsa zaten bu dönem 10 puandan yukarı beklemiyorum... Bidahaki sınav nasıl olur Allah bilir... Psikolojim uçtu gitti...

seni iyi anlıyorum kardeşim.. bende tek ders maliyete girdim çalıştımda zor şartlar altında .. sonuç berbat bir snv.ve süre ayarlaması oldu... çok canım sıkkın geziyorum şu arlar.. 50 lik kağıt verilir mi verilir ama maliyetten hiç umudum yok..

önemsememek istiyorum ama olmuyor yüzdük kuyruğuna geldik çünkü.. relax olmak mümkün değil.. kendimizi kandırmayalım..
aman boş ver diyorum sonra kendimi üzülürken buluyorum... :( ...1 aydırlı ne zman güldüm bilmiyorum... durum vahim anlayacağınız...

sesimizi çıkarmazsak değişen hiçbirşey olmayacak. ankarada türmob önünde bir eylem yapsak aslında. en son bu denetim rezaleti oldu. biraz sesimiz çıksa. sınav sistemi rezalet zaten. adamlar kimse kazanmasın diye türlü numaralar deniyor.

7 dersin 6 sını geçtiğinizden dolayı denetim dersinden geçen dönem 90-100 bekleyipte 20 alanları hiçe sayıyorsunuz dalga geçiyrosunuz. Bu mağdurlardan biride benim. Kimse laf olsun diye burada bir şeyler paylaşmıyor. daha önceki yazılarımda da belirttim 10 yaşındaki çocuk değiliz ki ne yaptığımızı bilmeyelim. geçen denetim sınavında 3 soru vardı 10 soru yoktu. cevapları çok kısaydı. yine söylüyorum 100 bekliyordum. ama birilerinin kalem gücüne yeniliyoruz. ama benim gibi sınava giren arkadaşların sizin gibi burada yazılanları hiçe sayarak konuşması bunu yaparken de akıl vermesini şaşkınlıkla izliyorum. lütfen burada yazılan sitemleri, üzüntüleri, kızgınlıkları kimse hiçe saymasın....

Sınavı kim okursa okusun, ne kadar insafsız olursa olsun, 100'lük veya 90'lık bir kağıda 15-20 not vermez, buna beni kimse inandıramaz, herkes ancak kendi kağıdını değerlendirebilir, bende bu sınavlara girdim çıktım, bence biraz gerçekçi olalım. İlk defa bu sınavların tarihinde bir sınava bu kadar organize bir tepki verildi, öyle veya böyle bazı kazanımları olacak, ya bu sınavda yada mart sınavında, lakin sadece bir sınav için gösterilen bu tepkiler, eğer genel olarak bu sınavlarda yaşanılan haksızlıklarla ilgili olsa idi, Türmob ve Tesmer nezdinde bir ''Gezi Parkı'' etkisi yaratabilirdi. Arkadaşlar daha önce de belirtmiştim, bizim sorunumuz Bu sınavlarla ilgili belli bir kaynağın olmaması, kaynak belli olsa, denetim sınavında yaşanan bu kaos asla yaşanmayacaktı, biz şu anda sivrisinekleri öldürmeye odaklanmış durumdayız, denetim sınavı ile ilgili yaptığımız gibi, gelin birlik olup bataklığı kurutalım, bizden sonra bu sınavlara girecek arkadaşlara da bir faydamız olmuş olur, Tesmer ve Türmob'a dilekçeler yazarak bu sınavlarla ilgili kaynak kitaplar hazırlamaları için baskı yapalım. Gerçi bu çağrıya pek kimsenin katılacağını düşünmüyorum çünkü biz sadece iğnenin ucu bize battığı zaman tepki veriyoruz, biz çektik bizden sonra gelen de çeksin istiyoruz, aynen askerde olduğu gibi,
icon7.png
son olarak şunu da belirteyim, ben 7 dersin 6'sını verdim, geriye sadece Maliyet kaldı ve onu da Allah'ın izniyle aralık sınavında geçeceğimi düşünüyorum, yani unumu eledim eleğimi astım
icon7.png
. Hepiniz gönlünüzden geçen sonucu alırsınız inşallah.

7 dersin 6 sını geçtiğinizden dolayı denetim dersinden geçen dönem 90-100 bekleyipte 20 alanları hiçe sayıyorsunuz dalga geçiyrosunuz. Bu mağdurlardan biride benim. Kimse laf olsun diye burada bir şeyler paylaşmıyor. Daha önceki yazılarımda da belirttim 10 yaşındaki çocuk değiliz ki ne yaptığımızı bilmeyelim. Geçen denetim sınavında 3 soru vardı 10 soru yoktu. Cevapları çok kısaydı. Yine söylüyorum 100 bekliyordum. Ama birilerinin kalem gücüne yeniliyoruz. Ama benim gibi sınava giren arkadaşların sizin gibi burada yazılanları hiçe sayarak konuşması bunu yaparken de akıl vermesini şaşkınlıkla izliyorum. Lütfen burada yazılan sitemleri, üzüntüleri, kızgınlıkları kimse hiçe saymasın....
size katılıyorum bazı karaktersız hocaların kalemlerıne kalmısız haksızlıktır bunlar..

Aynen Sn Serdar1'e katılıyorum. 6 derse çalıştıkta bir denetim dersine mi çalışmadık? İyi kötü denetim dersinde ne yazdığımı biliyordum ve geçecek not gelir diyordum (2013/2. dönem için bahsediyorum.) Ama sonuç belli... Allah İnşallah hakkımızda hayırlısını nasip etsin hepimize...

arkadaşlar dün tesmere bir bilgi yazısı yazdım bakalım cevap verecekler mi bilmiyorum istiyorsanız sizde yazın denetim sınavı konuları ile ilgli yazdığım tam olarak soyledir
SAYIN YETKİLİ MALUNUZ ÜZERE 2013/3 DONEMN SMMM YETERLİLİK SINAVI AÇIKLANMAMIŞ OLUP HERKESİN MERAKDA ODLUĞU VE BENİM DE MERAK ETTİĞİM KONU YENİ DÖNEMDEKİ MUHASEBE DENETİMİ SINAVINDA SORUMLU OLDUĞUMUZ KONULAR NELERDİR? BUNUNLA İLGİLİ YENİ BİR DERS MÜDRADATI DÜZENLENECEK MİDİR? KAMU GÖZETİM KURUMUN RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞ 18 VE YAYINLAMAK ÜZERE GÖNDERİLMİŞ 3 VE KAMU OYUNA SUNULMUŞ 15 ADET BAĞIMSIZ DENETİM STANDARLANDAN DA SORUMLU OLACAK MIYIZ? BU BELİRSİZLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN HERHANGİ BİR ÇALIŞMADA BULUNMAKTA MISINIZ? YADA 2013/3 SINAVINDA OLDUĞU GİBİ BİR SÜPRİZLE KARŞILAŞCAK MIYIZ? YETKİLİLERDEN BU KONUDA AÇIKLAMA YADA YAZILI BEYAN BEKLEMEKTEYİZ.İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDER. İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.SAYGILAR...

Bağımsız denetimde, denetim kanıtlarının güvenilirliğini (kalitesini) etkileyen faktörler nelerdir?
Maddeler halinde sayınız. Açıklama yapmayınız. (30 puan)
a) Kanıtın İlgili Olması
b) Kanıtın kaynağı
c) Zamanlılık
d) Nesnellik
bu soruyu birebir yaptım diğerlerini saymıyorum 15 aldım yaptıklarımı da kağıda yazdım
poyraz bey sen hala bizim yazdıklarımızı saçma buluyorsun senin kağıdını ilk okumuşlar sanırım geçtiğin için böyle konuşuyorsun ama bizi enson okumuşlar yada sıkılıp okumamışlar