BİR SONRAKİ DENETİM SINAVINA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK ÜZERİNEArkadaşlar, 2013/3. Dönem Denetim sınavında mantıksız bir ölçüme tabi tutulduk. Sorulan sorular ve puanlandırılması mantıklı düşünen herkes tarafından adaletsiz olarak nitelendirildi. Ulaşabildiğimiz tüm mecralara uğradığımız haksızlığı anlatmak için seferber olduk. Geldiğimiz noktada Tesmer yönetim kurulunda, denetim sınavında uğradığımız adaletsizliğin tartışılmasını ve bu durumun sınav sorularını hazırlayan Hocaya iletilmesini sağladık. Şu an sonuçlar değerlendiriliyor, bazımız umutlu bazımız umutsuz ama hepimiz biliyoruz ki sınavdan çıktığımızda kendi başımıza "sınav çok kazıktı" ağlaşmasından çok öteye gittik ve söyleyeceklerimizi en yetkili yerlere dinlettik.Herkes kendi çalışma stratejisini kendisi seçecektir tabi ki. Ancak bunca mücadelemiz; sadece ses çıkarmış olmak için değildi. Müfredatı belirsiz sınavların, emeklerimizi hiç düşünmeden acımasızca puan sistemi takdir eden komisyonların, KGK Türmob soğuk savaşının kurbanı olmamak içindi. Kurumları, Sistemleri kurarken aman canım, ne olacak mantığıyla hareket edip, adaletsiz davranmanın nasıl sonuçlar doğurduğunu şu günlerde çok iyi görüyoruz. Ve yıllarca bu mesleğin içerisinde olacak bizler, bu gün gördüğümüz yanlışlıkların doğuracağı sonuçlarla meslek hayatımız boyunca uğraşmak zorunda kalacağız.1.Müfredat konusu hafife alınmayacak derecede önemli. Bu gün sınava hazırlanan birçok arkadaşımız para verip ya odaların açtığı kurslara ya da dershanelere gitmekte. Odalar ve Dershaneler paralarını alıp sınava hazırladıkları aday meslek mensuplarına en son hangi tarihe kadar çıkmış tebliğlerden bahsedecekler? Her ciddi kurum hak etmeden aldığı paradan vicdanen rahatsızlık duyar ve bu rahatsızlığın gereğini yerine getirir. Burada Dershaneler ve Odaların da müfredat konusunda detaylı bir açıklama için bastırmaları gerekir.2. KGK tebliğlerinden sorumluluğumuz. Dersimizin adı Muhasebe Denetimi yani bağımsız denetim değil. Yeterlilik sınavına tabi tutulduğumuz diğer altı dersten de geçerli not aldığımız takdirde içerdikleri mevzuatı kullanma yetkisi bizlere veriliyor. Ör: Vergi Kanunları, Ticaret Kanunu, Sos.Güv.Kanunu, Maliyet Muhasebesi, Mali Analiz Raporları, Meslek Mevzuatı vs. Fakat yeterlilik sağlasak bile kullanma yetkisi verilmeyecek bir mevzuattan (bağımsız denetim) yeterlilik ölçümüne tabi tutulmak kabul edilemez. Burada yetkili kurumların Kavramları doğru şekilde ele alıp, yetkilendirmeyi kendi kavramsal çerçevesi içerisinde yapması gerekir. 3 Şubat tarihinde sınavlar açıklanacak ama akabinde bu problemler halen ortada duruyor olacak. Biz veya bizden sonra sınava girecek tüm arkadaşları ilgilendiren bu sorunlar, ivedilikle ve açıklıkla çözüm beklemektedir.