2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar denetimden riske girmemek için kgk teblilerini yazdırın. Pdf kırtasiyede yaptırdığınızda 20 tl maliyeti var. Temiz bir deftere not alaraktan başladım. Her tebliğ kendi içinde ort. 5-6 başlık ve tebliğnin devamı başlıkların açıklaması. Hiç birşey yapamazsak bile alt alta madde olanları ezberlemek bir soru yaptırır diye düşünüyorum. En azından gelir mi gelmez mi diye kafa sağlığımızı bozmaktansa başlamak piskolojinizi biraz rahatlatacaktır. Birşey yapmadan beklemek sınavdan soğutuyor. Ay sonuna kgk notlarını yetiştirebilirsem sizlerle paylaşıcam.

Sizi destekliyorum,herkesin çalışması için moral verici bir çalışma bence ancak pdf dosyası 18 adet kaç sayfa bakamadım 20 tl nasıl tuttu ve tüm tebliğleri mi aldınız çalışmaya bugün bende kk1 ve 200 ve 210 özetini çıkarıcam bilgisayardan kolaylıklar herkese.

Arkadaşlar yapmayın bizim sınavımız bağımsız denetim değil, muhasebe denetimi. Biz bunu kabul edip çalışmaya başlarsak yarın önümüze neler konur biz bile tahmin edemeyiz. Bizim yapmamız gereken bundan sorumlu olup olmadığımız konusunda tesmerden açıklama yapılmasını istemek... Bunu kabullenirsek neler olabileceğini tahmin etmek istiyorsanız kgk'nın internet sitesine bakınız... Sitede "Son Yayımlananlar" diye bir bölüm var. Yalnız dikkat onlar SON yayımlananlar. Öncekiler değil...

Sizde haklısınız ancak şartları hiç bir zaman biz ortaya koyamadık.Staj mevzusu başladığı günden beri abuk sabuk paralar ödedik 3 sene bekle dediler bekledik,sınavlara girdik ben staj dosyasından bugüne kadar kaç para döktüm bu işe bilmiyorum,hesaplamak istemiyorum keza herkes öyle..

O yüzden bir yaptırımımız hiç olmadı ki, dün gittiğim bir firmada müşavir nereden duyum almışsa hiç öyle umduğunuz gibi olmayacak sınav sonuçları diyerek moralimi bozdu yani hepimiz kalabiliriz de,evet bizi hiç ilgilendirmeyen bir kurum üstelik oda sürekli bu kurumu olumsuz eleştirip denetim sınavı için girenlere acele etmeyin diyor peki bizim sınavda bu yaptıklarına bir açıklama yaptılar mı ? yok yani çalışmaktan zarar gelmez hiç değilse huzursuzluğu alır,

Sizde haklısınız ancak şartları hiç bir zaman biz ortaya koyamadık.Staj mevzusu başladığı günden beri abuk sabuk paralar ödedik 3 sene bekle dediler bekledik,sınavlara girdik ben staj dosyasından bugüne kadar kaç para döktüm bu işe bilmiyorum,hesaplamak istemiyorum keza herkes öyle..

O yüzden bir yaptırımımız hiç olmadı ki, dün gittiğim bir firmada müşavir nereden duyum almışsa hiç öyle umduğunuz gibi olmayacak sınav sonuçları diyerek moralimi bozdu yani hepimiz kalabiliriz de,evet bizi hiç ilgilendirmeyen bir kurum üstelik oda sürekli bu kurumu olumsuz eleştirip denetim sınavı için girenlere acele etmeyin diyor peki bizim sınavda bu yaptıklarına bir açıklama yaptılar mı ? yok yani çalışmaktan zarar gelmez hiç değilse huzursuzluğu alır,

ne tesadüf mali müşavirin biri de bana böyle dedi herkes kalır diye

geri adım atacağı bir şeyi niye yapsın ki,burada bir arkadaş yazmıştı geçmiş mesajlarda denetim hocası dikkat çekmek istedim kgdk için demiş diye söyledi ...zaten komisyon değişiyorsa onu ilgilendirmez bundan sonrası birikme olur yine gelecek sınavda 1 soru bile olsa bu konularda sorucaklardır.Bunu benimsetmeye çalışıyorlar itiraza varım ancak dersi de çalışmak lazım diye düşünüyorum.

Denetim sınavı için bende dilekçe gönderdim ankara'ya o kadar itiraz ettik itiraza değer dediler kağıtlar okunuyor bir daha mı elden geçicek o kadar kağıt sanmam,

Bi zahmet nereden duyduklarını da söylesinler...

Ben soramadım yaşça ve kıdem olarak bir büyüğüm,zaten sorsamda tersleyeceğini biliyorum ayrıca laf olsun diye konuşan biri değil vardır bir bildiği diye düşünüyorum.Sadece paylaştım,sınav sonuçlarından olumlu şeyler bekleyelim fakat temkinli olmakta iyidir diye düşünüyorum.iyi akşamlar.

BİR SONRAKİ DENETİM SINAVINA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK ÜZERİNE
Arkadaşlar, 2013/3. Dönem Denetim sınavında mantıksız bir ölçüme tabi tutulduk. Sorulan sorular ve puanlandırılması mantıklı düşünen herkes tarafından adaletsiz olarak nitelendirildi. Ulaşabildiğimiz tüm mecralara uğradığımız haksızlığı anlatmak için seferber olduk. Geldiğimiz noktada Tesmer yönetim kurulunda, denetim sınavında uğradığımız adaletsizliğin tartışılmasını ve bu durumun sınav sorularını hazırlayan Hocaya iletilmesini sağladık. Şu an sonuçlar değerlendiriliyor, bazımız umutlu bazımız umutsuz ama hepimiz biliyoruz ki sınavdan çıktığımızda kendi başımıza "sınav çok kazıktı" ağlaşmasından çok öteye gittik ve söyleyeceklerimizi en yetkili yerlere dinlettik.

Herkes kendi çalışma stratejisini kendisi seçecektir tabi ki. Ancak bunca mücadelemiz; sadece ses çıkarmış olmak için değildi. Müfredatı belirsiz sınavların, emeklerimizi hiç düşünmeden acımasızca puan sistemi takdir eden komisyonların, KGK Türmob soğuk savaşının kurbanı olmamak içindi.

Kurumları, Sistemleri kurarken “aman canım, ne olacak” mantığıyla hareket edip, adaletsiz davranmanın nasıl sonuçlar doğurduğunu şu günlerde çok iyi görüyoruz. Ve yıllarca bu mesleğin içerisinde olacak bizler, bu gün gördüğümüz yanlışlıkların doğuracağı sonuçlarla meslek hayatımız boyunca uğraşmak zorunda kalacağız.

1.Müfredat konusu hafife alınmayacak derecede önemli. Bu gün sınava hazırlanan birçok arkadaşımız para verip ya odaların açtığı kurslara ya da dershanelere gitmekte. Odalar ve Dershaneler paralarını alıp sınava hazırladıkları aday meslek mensuplarına en son hangi tarihe kadar çıkmış tebliğlerden bahsedecekler? Her ciddi kurum hak etmeden aldığı paradan vicdanen rahatsızlık duyar ve bu rahatsızlığın gereğini yerine getirir. Burada Dershaneler ve Odaların da müfredat konusunda detaylı bir açıklama için bastırmaları gerekir.

2. KGK tebliğlerinden sorumluluğumuz. Dersimizin adı “Muhasebe Denetimi” yani bağımsız denetim değil. Yeterlilik sınavına tabi tutulduğumuz diğer altı dersten de geçerli not aldığımız takdirde içerdikleri mevzuatı kullanma yetkisi bizlere veriliyor. Ör: Vergi Kanunları, Ticaret Kanunu, Sos.Güv.Kanunu, Maliyet Muhasebesi, Mali Analiz Raporları, Meslek Mevzuatı vs. Fakat yeterlilik sağlasak bile kullanma yetkisi verilmeyecek bir mevzuattan (bağımsız denetim) yeterlilik ölçümüne tabi tutulmak kabul edilemez. Burada yetkili kurumların “Kavram”ları doğru şekilde ele alıp, yetkilendirmeyi kendi kavramsal çerçevesi içerisinde yapması gerekir.

3 Şubat tarihinde sınavlar açıklanacak ama akabinde bu problemler halen ortada duruyor olacak. Biz veya bizden sonra sınava girecek tüm arkadaşları ilgilendiren bu sorunlar, ivedilikle ve açıklıkla çözüm beklemektedir.

Sn. duru72 yanlış anlamayın lütfen, size Neden sormadınız? gibi demek istemedim. Bilginiz olsun... Ama şunu belirtmek isterim. KGK çok geniş bir mevzuat, 2013/2. döneminde bile kıt bir puanlama yapıldıysa. Birde muhasebe denetimi konularına KGK konularıda ilave olursa biz nasıl geçicez bu dersi ben onu merak ediyorum?

arkadaşlar selamlar, ben kursa gitmedim. arkadaştan eski bir denetim kitabı alıp çalıştım. yaklaşık 200-250 sayfa falan. neredeyse kitabı ezberledim.
ama soruları görünce şok oldum herkes gibi. şimdi kgk sitesine bakıyorum ve sınavda gelene benzer onlarca standart var. pdf dosyaları 15-60 sayfa arası değişiyor. yani hepsini indirmedim ama baktıklarım öyle. yani kabaca 1000-1500 sayfa not var burada. biz hem kendi konularımızdan hem de tüm standartlardan sorumlu muyuz? resmi olarak sorumlu olduğumuz konuları nerede yayınlıyorlar?

buna nasıl çalışacağız? bu kadar yeni ve bir o kadar da uzun bir standarttan soru sormayı hangi mantık akıl alır? nasıl insanlar bunlar anlamak zor gerçekten..

Sn. cenkcnk nerden başlasak ki? O kadar çok şey oldu ki? Nacizane tavsiyem vaktiniz oldukça bu başlığın 1. sayfasından itibaren okuyun derim. Sınava girip çıktıktan sonraki yorumlarda zaten film kopuyor...

Öncelikle vtosun arkadaşımıza katılıyorum.

Valla bu böyle olmayacak, bekliyoruz ama yarın öbür gün hepimiz kalırsak sınavdan gene kendi kendimize ağlaşacağız !!!

Ben yarın Tesmer ve Türmob'u arayıp soracağım nedir bu durum diye, bir kaç arkadaşımız daha arar ise faydalı olur diye düşünüyorum. Sonuçta açıklasınlar kardeşim eğer sorumluysak bilelim, değilsek ona göre hareket edelim.

Sn. tktvlkn'a katılıyorum. Arayıp bilgi isteyelim. Sorumluysak hangi tarihli, hangi numaralı tebliğlerinden sorumluyuz. Değilsek de ona göre çalışmamızı ayarlayalım. Kalkıp bir hafta kala şundan sorumlusunuz veya değilsiniz derlerse durum daha vahim. Sonuçta staja başlama sınavında yeni ttk'dan sorumlu değilsiniz açıklaması yapılabiliyorsa, muhasebe denetimi sınavı içinde böyle bir açıklama yapılabilir hiçte zor olmaz. Tesmer ve Türmob'a bu yöndeki talepleri iletmekte fayda var... Muhasebe Denetimi sınavı yeterlilik sınavları tarihinin en garip sınavı oldu...

BİR SONRAKİ DENETİM SINAVINA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK ÜZERİNEArkadaşlar, 2013/3. Dönem Denetim sınavında mantıksız bir ölçüme tabi tutulduk. Sorulan sorular ve puanlandırılması mantıklı düşünen herkes tarafından adaletsiz olarak nitelendirildi. Ulaşabildiğimiz tüm mecralara uğradığımız haksızlığı anlatmak için seferber olduk. Geldiğimiz noktada Tesmer yönetim kurulunda, denetim sınavında uğradığımız adaletsizliğin tartışılmasını ve bu durumun sınav sorularını hazırlayan Hocaya iletilmesini sağladık. Şu an sonuçlar değerlendiriliyor, bazımız umutlu bazımız umutsuz ama hepimiz biliyoruz ki sınavdan çıktığımızda kendi başımıza "sınav çok kazıktı" ağlaşmasından çok öteye gittik ve söyleyeceklerimizi en yetkili yerlere dinlettik.Herkes kendi çalışma stratejisini kendisi seçecektir tabi ki. Ancak bunca mücadelemiz; sadece ses çıkarmış olmak için değildi. Müfredatı belirsiz sınavların, emeklerimizi hiç düşünmeden acımasızca puan sistemi takdir eden komisyonların, KGK Türmob soğuk savaşının kurbanı olmamak içindi. Kurumları, Sistemleri kurarken “aman canım, ne olacak” mantığıyla hareket edip, adaletsiz davranmanın nasıl sonuçlar doğurduğunu şu günlerde çok iyi görüyoruz. Ve yıllarca bu mesleğin içerisinde olacak bizler, bu gün gördüğümüz yanlışlıkların doğuracağı sonuçlarla meslek hayatımız boyunca uğraşmak zorunda kalacağız.1.Müfredat konusu hafife alınmayacak derecede önemli. Bu gün sınava hazırlanan birçok arkadaşımız para verip ya odaların açtığı kurslara ya da dershanelere gitmekte. Odalar ve Dershaneler paralarını alıp sınava hazırladıkları aday meslek mensuplarına en son hangi tarihe kadar çıkmış tebliğlerden bahsedecekler? Her ciddi kurum hak etmeden aldığı paradan vicdanen rahatsızlık duyar ve bu rahatsızlığın gereğini yerine getirir. Burada Dershaneler ve Odaların da müfredat konusunda detaylı bir açıklama için bastırmaları gerekir.2. KGK tebliğlerinden sorumluluğumuz. Dersimizin adı “Muhasebe Denetimi” yani bağımsız denetim değil. Yeterlilik sınavına tabi tutulduğumuz diğer altı dersten de geçerli not aldığımız takdirde içerdikleri mevzuatı kullanma yetkisi bizlere veriliyor. Ör: Vergi Kanunları, Ticaret Kanunu, Sos.Güv.Kanunu, Maliyet Muhasebesi, Mali Analiz Raporları, Meslek Mevzuatı vs. Fakat yeterlilik sağlasak bile kullanma yetkisi verilmeyecek bir mevzuattan (bağımsız denetim) yeterlilik ölçümüne tabi tutulmak kabul edilemez. Burada yetkili kurumların “Kavram”ları doğru şekilde ele alıp, yetkilendirmeyi kendi kavramsal çerçevesi içerisinde yapması gerekir. 3 Şubat tarihinde sınavlar açıklanacak ama akabinde bu problemler halen ortada duruyor olacak. Biz veya bizden sonra sınava girecek tüm arkadaşları ilgilendiren bu sorunlar, ivedilikle ve açıklıkla çözüm beklemektedir.
Sn. Vtosun'un tespitlerine katılıyorum. Bunları mail veya posta yolu ile belirtirsek daha doğru olacağı kanaatindeyim...

30 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILMIŞSERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİKMUHASEBE DENETİMİ SINAVI HAKKINDA DUYURU...30 Kasım 2013 tarihinde yapılmış, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı’na ilişkin olarak; TÜRMOB’a, TESMER’e ve Odalarımıza yapmış oldukları başvurularda;* Sınavda, Bağımsız Denetimde Kalite Kontrol Standardı 1 / Uluslararası Kalite Kontrol Standardı 1 ve Bağımsız Denetim Standardı 210 / Uluslararası Kalite Kontrol Standardı 210 'na ilişkin olarak sorular yer aldığı; sorulara ilişkin olarak belirlenen puan değerlerinin yüksek olduğu,* Sınav sorularına konu edilen standartlardan, birinin sınav gününden 2 ay önce diğerinin ise sınav tarihinden 16 gün önce Resmi Gazete’de yayımlandığı,* Sınav sorularına konu edilen standartlarla ilgili kitap ve ders notu bulunmadığı,* Bağımsız denetime ilişkin standartların, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı’na konu edilemeyeceği,hususları belirtilmiş ve farklı istekler dile getirilmiştir. Bilindiği üzere, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı’nda; soruların hazırlanması, soruların puan değerlerinin belirlenmesi, cevap kağıtlarının değerlendirilmesi ve itirazların incelenerek karara bağlanması süreçleri TÜRMOB’tan bağımsız olarak çalışmalarını yürütmekte olan “Sınav Komisyonu” tarafından yerine getirilmektedir.Sınav katılımcılarının, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı”na ilişkin görüşleri, dikkate alınması amacıyla; 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli, Mali Müşavirlik Kanunu’nun 7. maddesi gereği oluşan “Sınav Komisyonu’na intikal ettirilmiştir.Bilgilerinize sunarız.

30 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILMIŞSERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİKMUHASEBE DENETİMİ SINAVI HAKKINDA DUYURU...30 Kasım 2013 tarihinde yapılmış, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı’na ilişkin olarak; TÜRMOB’a, TESMER’e ve Odalarımıza yapmış oldukları başvurularda;* Sınavda, Bağımsız Denetimde Kalite Kontrol Standardı 1 / Uluslararası Kalite Kontrol Standardı 1 ve Bağımsız Denetim Standardı 210 / Uluslararası Kalite Kontrol Standardı 210 'na ilişkin olarak sorular yer aldığı; sorulara ilişkin olarak belirlenen puan değerlerinin yüksek olduğu,* Sınav sorularına konu edilen standartlardan, birinin sınav gününden 2 ay önce diğerinin ise sınav tarihinden 16 gün önce Resmi Gazete’de yayımlandığı,* Sınav sorularına konu edilen standartlarla ilgili kitap ve ders notu bulunmadığı,* Bağımsız denetime ilişkin standartların, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı’na konu edilemeyeceği,hususları belirtilmiş ve farklı istekler dile getirilmiştir. Bilindiği üzere, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı’nda; soruların hazırlanması, soruların puan değerlerinin belirlenmesi, cevap kağıtlarının değerlendirilmesi ve itirazların incelenerek karara bağlanması süreçleri TÜRMOB’tan bağımsız olarak çalışmalarını yürütmekte olan “Sınav Komisyonu” tarafından yerine getirilmektedir.Sınav katılımcılarının, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı”na ilişkin görüşleri, dikkate alınması amacıyla; 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli, Mali Müşavirlik Kanunu’nun 7. maddesi gereği oluşan “Sınav Komisyonu’na intikal ettirilmiştir.Bilgilerinize sunarız.

ehh... buda birşey....:rolleyes:

Demem o ki; Mart döneminde ki sınavda KGK'dan sorumlumuyuz - değilmiyiz diyerek taleplerimizi iletirsek bi cevap geleceğini düşünüyorum. Mail veya posta yoluyla olursa olur. Telefonla cevap vermiyorlar çünkü...