2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
demem o ki; mart döneminde ki sınavda kgk'dan sorumlumuyuz - değilmiyiz diyerek taleplerimizi iletirsek bi cevap geleceğini düşünüyorum. Mail veya posta yoluyla olursa olur. Telefonla cevap vermiyorlar çünkü...

evet bende tesmeri aradım teos sayfasından mail atın dediler fakat teos sayfasına giriş yapamadım ben de normal mail attım [email protected] adresine öğrenci işlerinden okundu mailleri geliyor fakat cevap yokkkk

selam arkadaşlar ben bugün Tesmeri aradım denetim sınavında ek olarak hangi konulardan sorumlu olacağımızı sordum. Sınavda çıkan konulardan sorumlu olduğumuzu ama diğer kgk' nın sitesindeki diğer kanunları komisyon hocasına sorması gerektiğini söyledi. Kgk nın sitesindeki bütün kanunlardan sorumlu olup olmadığımızı bize mail atın bizde hocaya sorup size tekrar geri dönelim dediler.

selam arkadaşlar ben bugün Tesmeri aradım denetim sınavında ek olarak hangi konulardan sorumlu olacağımızı sordum. Sınavda çıkan konulardan sorumlu olduğumuzu ama diğer kgk' nın sitesindeki diğer kanunları komisyon hocasına sorması gerektiğini söyledi. Kgk nın sitesindeki bütün kanunlardan sorumlu olup olmadığımızı bize mail atın bizde hocaya sorup size tekrar geri dönelim dediler.

Bizimle hiç ilgisi olmayan bir kurumun çıkardığı bağımsız denetim tebliğlerinden sorumlu olup olmadığımıza sınav komisyonundan bir hoca mı karar vericekmiş ?ortalığı yıksak toplanıp ancak bir kelime öğrenicez anlaşılan teşekkürler esrasu,bilgi için

Kgk sitesindeki kanunları kopyalayıp mailinize yapıştırın tek tek sorup size geri dönelim dediler. maili attım cevap gelirse -ki mutlaka gelir dediler, gelmez ise tekrar telefonla arayacağım-öğreneceğiz umarım.

Şunu söyleyeyim, eğer KGK 'dan sorumlu olursak hepimizi zor günler bekliyor. Bir standart getiremediler. Arkadaşlar o KGK tebliğleri ansiklopedi boyutunda... Onlar girerse ne yapacağımız hakkında bir fikri olan varsa sevinirim... Kesinlikle KGK'nın konulara dahil edilmemesi gereğini iletmeliyiz...

:))) her yapılan sınavın içeriği açık ve bellidir.Döküman verilmese de en azından şu şu konulardan sorumlusunuz şeklinde çerçevesi çizilir.Bunların ne yapacağı hiç belli değil resmen dalga geçiyorlar... tek tek 18 tane tebliği mi sorucaz bu mu şu mu diye ?

Oda başkanı eğitimlerde gür sesiyle yıkıyor ortalığı,para desen akıtıyoruz nasıl bir rezillik ne yapalım bilemedim...mail atayım bende :))

Şunu söyleyeyim, eğer KGK 'dan sorumlu olursak hepimizi zor günler bekliyor. Bir standart getiremediler. Arkadaşlar o KGK tebliğleri ansiklopedi boyutunda... Onlar girerse ne yapacağımız hakkında bir fikri olan varsa sevinirim... Kesinlikle KGK'nın konulara dahil edilmemesi gereğini iletmeliyiz...

haklısın,bunu da belirtelim..

haklısınız kesinlikle eğer dahil edilirse hepimizi gerçekten çok zor günler bekliyor. bu arada telefonla mailden sonra aradım ulaşıp ulaşmadığını teyit etmek için , hanım kızımız:) baktı evet maili gördüm hocaya ileteceğim dedi . en azından bir bilgimiz olsun dahil mi değil mi? boşlukta kalmıştım

Komisyon aynı mı ki acaba? Kesin bilgisi olan?

Komisyonla ilgili sorularda sordum kimdir aynı mıdır değişmiş midir? Cevap alamayacağımı bilsem de şansımı denemek istedim. Komisyonla ilgili bilgi verilmesi yasak dedi kibar bir şekilde .Halbuki çok da şirin bir şekilde sormuştum :D

Komisyon seçimleri şubat gibi olur sanırım 5 dakkalarını almaz. Mevcut komisyon son sınavı okuyordur daha. İtirazlar vs. 7 Üyenin değişeceğini sanmıyorum ve mart sınavında denetimin kolay olacağını düşünmüyorum. Kgk sormasa bile sağlam bir denetim sınavı çıkabilir çok biliyorsan yap demeye getirecekler. Bu tezide maliyet muh. Sürecinden yola çıkarak sunuyorum. Haziranda itiraz çoktu geçirmediler. 100 bekleyen bire bir sorudan 0 almış. Kasım sınavına %30 girenlerin son hakkıymış.sınavları kötü geçmiş yapamamışlar geçirmeyecekler sanırım. Yani arkadaşlar yığılma var kolay yapalım mantığı kalkmış. Bu durumda denetimide kolay beklemek sınavdan yine hüsranla çıkmaya yol açabilir.

Açıkçası ben maliyet hocasının denetimci kadar gaddar olduğunu düşünmüyorum. Tamam, maliyet hocasının gidişata hiç not vermemesi bana göre çok yanlış. Çünkü insan sınav heyecanı ile bazen olmayacak hataları bile yapar. Bu başlıkta veya başka bir başlıkta olsun ben yazmıştım. Haziran döneminde ilk kez girdiğimde çıkan sorular önceki yıllarda yapılan bir sınavın sorularıydı. Geçmiş yıl sorularını çözdüğüm halde 1.sorudan (40 puanlık olanı) gidişat doğru, sonuçta virgülden sonra sapma var diye komple çizmiş hoca, 2. soru da ise (60 puanlık olan soru) gidişat sonuç doğru 10 puan kırıp 50 vermiş. Ama gelelim aynı dönemin(2013/2. haziran dönemi) denetim sorularına; Lütfen söyleyin biraz denetim dersine bakan biri; Denetim Riski= Yapısal Risk X Kontrol Riski X Bulgu Riski diye yazamaz mı? Bence yazar ve insanlar yazdı da... Denetim kanıtının güvenilirliliğini birçok insan tam yazdı ve soru 30 puanlık soruydu. Buna rağmen her soruya bir şey yazan ve 30 puanlık soruyu yapan 20'li bir puan aldı. (Ben dahil) Ama işin tuhaf yanı 2013/2. dönemin yayınlanan soru-cevaplarına bakın; ikinci sorunun cevabı şöyle;CEVAP 2: Denetim Sürecinin Aşamaları: 1. İlgililik-geçerlilik 2. Kanıtın kaynağı ve elde ediliş şekli 3. Zamanlılık 4. Nesnellik (Objektiflik) Demek ki insanlar hata yapabilirlermiş :) Birisi lütfen bana söylesin bu nasıl bir kağıt okumak? Diyelim mart sınavında da böyle yaptılar sonu nereye kadar bunun?..

Sitede 3 şubat yazmışlar. 3 Şubat'ta pazartesiye geliyor sanırım. ama kazananları 31 ocak cuma günü arayabilirler...

merhabalar, ben denetim dersiden ne olursa olsun kaldım gözüyle bakıyorum büyük ihtimallede sonuç böyle olacak o nedenle şimdi önemli olan 2014/01 sınavında KGK'nın yayınladığı tebliğlerden solumlu olup olmadığımız, hem tesmere öneri bölümünden TESMER Öneri Formu , hemde 4982 sayılı bilgi edinme kanunu, TÜRMOB | Bilgi Edinme kapsamında bu yönetmeliklerin sınava dahil olup olmadığı ile ilgili bilgi istedim bence herkes bu konuda bilgi istesin en azından önümüzdeki süreçte ne yapacağımızı görelim link leri yukarıda paylaştım,

Son düzenleme:
merhabalar, ben denetim dersiden ne olursa olsun kaldım gözüyle bakıyorum büyük ihtimallede sonuç böyle olacak o nedenle şimdi önemli olan 2014/01 sınavında KGK'nın yayınladığı tebliğlerden solumlu olup olmadığımız, hem tesmere öneri bölümünden TESMER Öneri Formu , hemde 4982 sayılı bilgi edinme kanunu, TÜRMOB | Bilgi Edinme kapsamında bu yönetmeliklerin sınava dahil olup olmadığı ile ilgili bilgi istedim bence herkes bu konuda bilgi istesin en azından önümüzdeki süreçte ne yapacağımızı görelim link leri yukarıda paylaştım,

ben gönderdim herkes göndersin arkadaşlar bilelim sorumlu muyuz değilmiyiz. Sorumlusunuz deseler ona bile sevineceğiz artık. :banghead: