stajyeradayi
Katkı Sunan Üye
Hukuk dili iyi olan bi arkadaş bi form hazılayabilirse uyarız. Ben matbu bi forum araştıracağım...
arkadaşlar yapabileceğimiz hiç birşey yok bu kadar saçma sapanlık iş olmaz. Umutlarınızı kırmayayım ama boşa kürek çekiyoruz. Gene sınava girip sudan çıkmış balık gibi sınavlardan çıkacağız. Resmen kaderimize mahkum ediyorlar bizi ben önümüzdeki denetim sınavına girmemeyi bile düşünüyorum. Hic değilse hakkım ölmesin.
aynı fikirdeyim.
TESMER YÖNETİM KURULU’NAKONU: K.G.K. (Kamu Gözetim Kurumu) tarafından yayınlanan tebliğlerin Muhasebe Denetimi Sınavında sorulmaması hakkında.Kurumunuzca yapılan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yeterlilik Sınavı kapsamında yapılan Muhasebe Denetimi dersinin kapsamına KGK (Kamu Gözetim Kurumu) mevzuatı ve tebliğlerinin alınması sınav yönetmeliklerine ve ilgili kanunlara aykırı olacağı düşüncesindeyiz. Yeterlilik sınavı için sınav yönetmeliği ve Stajyer El Kitabımızın Sayfa 71'de belirtilen SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKİ YETERLİK SINAVLARININ AYRINTILI KONULARI (4 Yıllık Yüksek Okul ve Fakülte Mezunları) ve Sayfa 75'teki MUHASEBE DENETİMİ Sınav konuları gore;10- Denetim - Denetim Standartları - Denetim Planlanması - Denetim Çalışma Kanıtları - İç kontrol Sistemi - Denetim Kanıtları ve Kanıt Toplama Teknikleri - Denetim Teknikleri - Denetim Raporları Şeklinde belirtilmiştir. Muhasebe Denetimi ile ilgili konuların kapsamı belirlenmiş olup hangi konuların yer alacağı bellidir. Bu sebeplerden dolayı Kamu Gözetim Kurumu’nca yayınlanan Tebliğ ve Mevzuatın; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı – Muhasebe Denetimi sınavının kapsamına alınmamasını ve Muhasebe Denetimi Yeterlilik sınavında sorulmamasını istiyoruz. Söz konusu taleplerimizi dikkate almanızı saygılarımızla arz ederiz.Arkadaşlar ben kendimce şekil verdim dilekçeye. Eklemek istediği olan arkadaşlarımız varsa ekleme veya çıkarma yapabilirler. Mail atsak, iadeli postayla göndersek emin olun bi kaybımız olmaz...
Sayın Demirel,
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 3. maddesi uyarınca Kurum ve Kuruluşlar sahip oldukları kendi kayıtlarında yer alan ve kanun kapsamındaki verilere ilişkin başvuruları cevaplamakla yükümlüdür. hükmü yeralmaktadır.
Başvurunuzda istemiş olduğunuz bilgi Kurumumuz faaliyet alanına girmemekte olup Kamu Gözetim Kurumu nezdinde girişimde bulunmanızın uygun olacağı düşünülmektedir
türmob a hangi konulardan sorumluyuz kgk dan sorumlu olacak mıyız dedim gelen yanıt yukarıda
kamu gözetim kurumu nezdinde girişimde bulunmamız uyğun olacak mış :banghead:
göndiğiniz dilekçede ne yazıyordu? TESMER in kişiye özel cevap attığını düşünüyorum. Hangi kelimeden dolayı muhattabın KGK olduğunu söylediklerini anlayamadım. Biz sınav kapsamından bahsediyoruz çünkü. yazdığınız dilekçeyi paylaşırsanız köşeye sıkışacakları şekilde cümleleri tasarlayabiliriz.