2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler isademirel

giriş sayısı hakkında da benim bilgim yoktu :)) az önce tesmer ile görüştüm 2 hakkım kalmış :) Görüştüğüm kişiye sordum bir açıklama yapılmış galiba denetim sınav konusu ile ilgili,dedim... bizim böyle bir açıklamamız olmaz sınav konuları bellidir hocanın insiyatifine kalmış sorucaktır geçen sınavda sormuştu dedi...peki dedim bende peki...pekinin anlamını biliyorsa sorun yok :)

geçen sınavda 15 gün önceki tebliği sormuşlardı dedim,hoca isterse 1 hafta önceki tebliği de sorar dedi..atlamıyım bunu da :)) bugün sabırlı anıma denk geldi.

Arkadaşlar, Herhangi bir duyuru felan yapılmadı "4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" kapsamında KGK'nın yayınladığı tebliğlerden sorumlu muyuz diye sordum onlarda mail attılar sorumluyuz,

ben tesmeri kendi sorunum için aramışken sordum, duyurumu yaptınız diye,forumda bir arkadaş cevap yazmış sağolsun evet size mail gelmiş,ben cevabı görmeden telefonla görüştüm görüşmemi aktardım.kolay gelsin herkese özet çıkarıp çalışmak gerek,en başta konuştuğumuz noktaya geldik ayrıca görüştüğüm bayan inanılmaz ters ve kavga edici görüştü,dayak yemiş gibi oldum.2000 sayfa mıydı...kgk'dan tekerlemeler...sabır hepimize.

Tesmerde telefonlara çıkanlar gerçekten çok kaba ve saygısızlar. Konuşma tarzları sivri. Açıkçası benim tek ümidim komisyonun değişmesi ve gelen hocanın eski sistemden devam etmesi.

cok doğru hepsi ramazan manisi gibi:)

özet bile çıkamıyor ki bir hafta önce konuşmuştuk burada özet çıkarayım filan demiştim bir satır not yok elimde aynı şeyi 3-5 kere kendi içinde tekrarlıyor badem bıyıklı müdürüyle aynı zihniyette yazılmış kusura bakmasınlar hiç saygıda beklemesinler denetimden nefret ettim bu sayede.... 3 dönemdir.

60-70 beklenen kağıt 20-30 anca geliyor neyse ki evdeyim çalışmadığım bir dönem kendime bunu şans olarak görüp sizlere de bol sabır,sebat,azim dilerim.

özet bile çıkamıyor ki bir hafta önce konuşmuştuk burada özet çıkarayım filan demiştim bir satır not yok elimde aynı şeyi 3-5 kere kendi içinde tekrarlıyor badem bıyıklı müdürüyle aynı zihniyette yazılmış kusura bakmasınlar hiç saygıda beklemesinler denetimden nefret ettim bu sayede.... 3 dönemdir.

60-70 beklenen kağıt 20-30 anca geliyor neyse ki evdeyim çalışmadığım bir dönem kendime bunu şans olarak görüp sizlere de bol sabır,sebat,azim dilerim.

o badem bıyıklının resmini görünce bile sinirleniyorum . anasayfaya girince hemen karşına çıkıyor zaten.

Arkadaşlar sessiz kalırsak durum pek de iyiye gitmeyecek. Bence herkes bulunduğu odaya durumdan bahsetmeli oda kanalıyla tepki koymalıyız. Biz bağımsız denetçi olmayacağız ki... Almak istediğimiz unvan S.M.M.M. Bağımsız denetçi olmak isteyene kgk mı sorcan, bddk mı sorcan ne istersen sor ver adama unvanını. Böyle rezillik olmaz ya... Sen tut kimsenin ummadığı yerden bırakmak için 70 puanlık soru sor bitir milletin işini... Haziran döneminde zaten herkes biliyor kağıtların nasıl okunduğunu. Adam 30 punlık sorusu tam aldığı not 18... İnsanda biraz vicdan olmalı. Son hakkı olanlara ALLAH yardım etsin, sabır versin... Ama merak etmesinler bizlerde bu gidişle son hakka doğru gidiyoruz... İki dönemdir milleti katlediyorlar. Herkes İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşamıyor. Ben İstanbul dışında yaşıyorum. Sınava il dışından gelip otelde kalıyorum. Yol param, yemeğim, otelim derken bana 400-500 tl'ye patlıyor her sınav (sınav harcı hariç)... Şaka değil bu... Çocuğuna vakit ayırmayıp sınava çalışanlar var aramızda... Yazık...

haklısın ancak bu sınavın böyle gideceği de belliydi, yani ben mart ve haziranda girdim denetim dersine tüm dersler içinde en hakim olduğum konuydu ...birinden 30 diğerinden 20 aldım ki 60-70 lik kağıtlardı.Yani bence bu planlı zaten milleti bırakıp bekletmek için bahane arıyorlardı buldular,kaymaklı bir konu, dosya da yanabilir,belge alıcaklar ertelenerek piyasaya çıkabilir eskiden vergi ve maliyetten yapıyorlardı bu süper oldu.

Bağırıp çağırmanın ya da birlik olalım mesajlarından çok oturup not çıkarıp ders çalışmak daha makul gibi geliyor bana ,çünkü zaman geçiyor.
Tesmerde telefonda görüştüğüm bayan yutkunmama bile izin vermedi kekeledim... hani ne alaka kgk diyemedim denilecek gibi bir tarzda değiller.Ben çalışabilecek bir döküman oluşturmaya çalışıyorum kk1den başladım mantıklı bir şey olursa :)) sizlerlede hemen paylaşırım.Biz burada bunları konuşurken çoğu kişi sınavla ilgili bilgi sahibi bile değil.Yani boş iş direnmek.Bu odayla bademler arasında bir savaş olan bize oluyor özet bu bence.

Bu arada direnmiyelim,sesimiz çıkmasın demiyorum her şekilde şahsen desteklerim ancak spor olur bizim için....staj başlatmada 3 sene olayıda çok sıkıntı olmuştu fakat netice alınamadı.
Bildiklerini okuyorlar... öyle bir kanı var ki bu ünvanı alınca para basıcaz , bir kazanç kapısı olucak ... havalarındalar.... tesmerdeki bayan benimle öyle konuştu :)) bilmen lazım kgkyi...gibisinden

Sn. duru72 ben açıkçası birkaç tebliğe baktım ama hiçbirşey anlamadım çıkardığınız notları paylaşırsanız çok memnun olurum... Tek ümidim komisyonun değişmesi ve yeni hocanın eski sisteme dönmesi...

Sn. duru72 ben açıkçası birkaç tebliğe baktım ama hiçbirşey anlamadım çıkardığınız notları paylaşırsanız çok memnun olurum... Tek ümidim komisyonun değişmesi ve yeni hocanın eski sisteme dönmesi...

sayın stajeradayi,inanın çok isterim ancak bende hiç bir şey anlamadım sizin gibiyim .:))bir yandan niye okuyorum bunları cümlesi beynimi kemiriyor,hatun çok netti belki başka arkadaşlarda arayıp arada sorabilirler,hoca soracak dedi belki 1 soru belki 3 soru buradan gelicek kaçarı yok.kolay gelsin herkese,bir şeyler oluşunca iletirim buradan.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav konuları 16.01.2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği’nin 14/b maddesinde belirtilmiştir.

Anılan yönetmeliğin 4. Maddesi gereği sınav, mesleki yeterliğin ölçülmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu kapsamda yürürlükte olan sınav konularına ilişkin mevzuat, sınav kapsamında yer almaktadır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

TÜRMOB-TESMER

Merhaba Arkadaşlar,
KGK tebliğlerinin sınava dahil olup olmadığı ile ilgili Turmon'un Cevabı aşağıdaki gibidir,

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Muhasebe Denetimi Sınavı’nda, ‘Kamu Denetimi ve Denetim Standartları Kurumu’ tarafından belirlenmiş standartlar ve diğer düzenlemeler sınav konusu kapsamında yer almaktadır.

arkadaşlar şovalye ye bu mesaj gelmiş bana da aşağıda ki alakasız bir mesaj geldi
Sayın Demirel,

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca “Kurum ve Kuruluşlar sahip oldukları kendi kayıtlarında yer alan ve kanun kapsamındaki verilere ilişkin başvuruları cevaplamakla yükümlüdür”. hükmü yeralmaktadır.

Başvurunuzda istemiş olduğunuz bilgi Kurumumuz faaliyet alanına girmemekte olup Kamu Gözetim Kurumu nezdinde girişimde bulunmanızın uygun olacağı düşünülmektedir.