Maliyet Muhasebesinden Kalanlar Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba, ben geçen dönem 80 alarak geçtim maliyetten.çalışmıştım yaklaşık 2 ay önceden.mersin odanın kursuna gittim ve hocamız çok iyidi.en iyi öğrendiğim şey de sorudan korkmayın demesiydi.gerçekten soruları çeşitlendiriyorlar ancak sorudan korkmayıp içine dalmanız gerekiyor.sonra sakin olabilmek (zor ama) sakin kalabilmek de soruyu daha iyi anlamaya neden oluyor.geeçn dönem maliyette işçilikte bir madde vardı işçilikte muhasebe kaydında 720 yerine 730 'u kullanın diye.birçok arkadaş stresten bunu okumadı,yada okudu anlamadı ve geçiştirdi yada ezbere yaparak kaldı.yani salt bilmek değil rahat olmakta gerekiyor diye düşünüyorum.dilerim çalışan tüm arkadaşlar emeğinin karşılığını alırlar.[/QUOT

geçen sınavda 80 almanız çok güzel. umarım bizde geçer not alır ve geçeriz. merak ettiğim konu 100 almanızı engelleyen soru hangisiydi? yoksa bütün hepsini yapıp mı 80 aldınız? bu hoca 100 veriyor mu sizce

1.soru yani satılan malın maliyeti ve gelir tablosu tam olarak doğru idi.2 soruda fifo, stok kartı, işçilik (işçilikte 720-730 ayrımınıda yaptım.) ve muhasebe kaydı doğru idi.1.dağıtımı da yaptım ancak 2.dağıtımı yetiştiremedim.yani onu da yapsaydım sanırım 100 alabilirdim.anladığım kadarıyla hoca, sayfa düzeni de dahil bildiğinin kanıtını net görmek istiyor.sonuç odaklı olması da kuvvetle muhtemel.hoca 100 verir bence.maliyet matematiksel olduğu için çözüm de matematiksel.soruları detaylandırıyor ama nedeni konuyu bilenin de (eğer ezber yamadı ise) bu detaylarda zorlanmayacağına inanıyor.örneğin 1.soruda sat.mal.mal. sorusunda dönem başı stok vermemeişti ve hammade masrafları (taşıma,sigorta vb.) yazılmıştı.ezberde çok sorun yaşanıldı bu nedenle.yani hoca asla ezbere yanaşmıyor.konu istiyor ve anlama bekliyor.akademik yaklaşıyor yani.tekrar başarılar dilerim.

Maliyetten geçicem diyen ilk sizsiniz galiba hangi kitaptan ve nasıl çalıştınız bizde aynı yöntemleri yapalım.Yurdakul çaldağ hocanın kitabını ilk başta almıştım ama hiç ondan çalışmadım bana karışık gelmişti fakat anladığım kadarıyla hocanın kitabına bakmak lazım.Ben bugun itibariyle hemen çalışmaya başlıycam

başlamak işin yarısıdır.çalışırken geçmiş yıl soruları kılavuz oldu bana.ne istediklerini anlamaya çalıştım.soruları çözdüm ancak konuyu anlamak daha önemliydi benim için.sorular zaten belli.sat.mal.mali. tablosu, işçilik,dağıtımlar,fifo, toplam maliyet,safha. vb. aslında çok değil ve mantık maliyet sistemi.inanın anladığınızda ve pratikleştirdiğinizde zevk alacağınız bir derste bu. ben mersin odanın kursuna gitmiştim hocamız safha çıkabilir demişti herkes gibi ancak çıkmadı.fakat hemen hemen tüm soruları çözmüştü.ancak hocamızdan öğrendiğim gülerek sınava hazırlanmak,soruları doğru okumak,sorulardan uzun veya kısa korkmamak,soruların içine girmek.stres ve zorluk kavramı göreceli ancak yendiğiniz ölçüde başarılı olabilirsiniz.bir de geleceği düşünün ve bu dersi bilmek ve anlamak ilerde meslek mensubu olduğunuzda çok ama çok gerekli olacak.maliye muhasebe uzmanı şirketler açısından ayrı bir değerlendirme unsurudur.

Birde artık kaçarı göçeri kalmadı. Ben ciddi hazırlanıcam ve dersaneye gidicem. Ayrıca bu prof' un kitabını da almayı düşünüyorum.

Birde artık kaçarı göçeri kalmadı. Ben ciddi hazırlanıcam ve dersaneye gidicem. Ayrıca bu prof' un kitabını da almayı düşünüyorum.

Dersanenin pek bi işe yaradığını düşünmüyorum hocam.ben dehaya gittim.Ama bu çıkan soruların uzağından yakınından geçmedi hoca. En güzeli evde düzenli kendin çalışmak bol bol soru çözmek ve bugünden itibaren hiç ara vermeden kasıma hazırlanmak.

Maliyetin 2. sorusu için
KAPASİTE KULLANIM ORANI %85 [10200/(144000/12)]
KAPASİTE SAPMASI 60000 * 0,15 = 9000 tl

...............................SABİT GİDERLER....................DEĞİŞKEN GİDERLER
DİMMM......................... ---- ......................................22500...............
DİG.............................8000......................................20000................
GÜG(en alt 4 satır)........52000....................................24000................ ise,

NORMAL MALİYET YÖNTEMİNE GÖRE= DEĞİŞKEN TOPLAMI + SABİT TOPLAMI*KKO ve,

66500+ (60000*0,85)=117500 TL (SATIŞLARIN MALİYETİ TABLOSU TOPLAMI BU OLACAK)

eşdeğer ürün miktarları
DİMM 8200 + (2000*0,6) = 9400 adet
DİG 8200 + (2000*0,6) = 9400 adet
GÜG 8200 + (2000*0,6) = 9400 adet

117500/9400 =12,5 tl/br

DSYM MALİYET TOPLAMI 1200*12,5 = 15000
DÖNEMDE TAMAMLANAN =102500 TUTAR SAĞLAMASI 117500 = 15000+ 102500
bende doğruluğundan emin olmamakla birlikte bu kadar yaptım
ama sadece bu kadar yaptım
doğruysa ve bu kadarı yetermi acaba
puan alır mıyım

Öyle deme, mutlaka dersanede ya dersi önemsememişsindir, yada girmemişsindir derse. Ayrıca dersanede mantığını oturttmak daha kolay olur. Ben evde hazırlandım bu dönem, konuyu anlayana kadar zaten ölüyosun soruyu çözene kadar ayrı bi ölüyosun. Benim artık şansa bırakacak zamanım kalmadı, bıktım usandım. Zaten konular kafamda sıcakken iyice pekiştirmek istiyorum.

Öyle deme, mutlaka dersanede ya dersi önemsememişsindir, yada girmemişsindir derse. Ayrıca dersanede mantığını oturttmak daha kolay olur. Ben evde hazırlandım bu dönem, konuyu anlayana kadar zaten ölüyosun soruyu çözene kadar ayrı bi ölüyosun. Benim artık şansa bırakacak zamanım kalmadı, bıktım usandım. Zaten konular kafamda sıcakken iyice pekiştirmek istiyorum.

Tüm derslere gittim.Düzenli not tuttum.Sınav öncesi hafta içi tekrarlara bile katıldım

Son hakkı olan arkadaşlar vardı onlar nasıl geçti acaba.Benimde son hakkım inanılmaz gerildim

benim kasım 4. hakkım olacak daha şimdiden tasalardayım :( yeterlilik gurubunda komisyon hocasının Yurdakul çaldağ olduğu ama soruları yıldız hoca diye birine hazırlattığı yorumları var. bende netten araştırdığım kadarıyla yıldız Ayanoğlu olabileceği ihtimali yüksek birlikte kitap çıkartmışlar çünkü. konu hakkında fikri olan var mı

benim kasım 4. hakkım olacak daha şimdiden tasalardayım :( yeterlilik gurubunda komisyon hocasının Yurdakul çaldağ olduğu ama soruları yıldız hoca diye birine hazırlattığı yorumları var. bende netten araştırdığım kadarıyla yıldız Ayanoğlu olabileceği ihtimali yüksek birlikte kitap çıkartmışlar çünkü. konu hakkında fikri olan var mı

Yıldız ayanoğlu ismini ilk defa sizden duydum bende çok gerildim kasım benimde son hakkım olacak bu kadar uğraş maliyet yüzünden dosya yakarsam gerçekten çok üzülürüm buradaki her arkadaş gibi.Allah bu ramazan ayının hatırına bu hocaya merhamet versin bu kadar zorlamasın bizi.Normal sorsa tutazlar olmasa zaten çalışan herkez geçicek.

[TABLE="width: 900"]
[TR]
[TD="width: 550"]Genel Muhasebe
Yurdakul Çaldağ Yıldız Ayanoğlu genel muhasebe diyor bu hocaysa maliyetle ne alaka soruları hazırlayan hocanın ismini öğrenmeliyiz muhakkak
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
Yurdakul Çaldağ Yıldız Ayanoğlu genel muhasebe diyor bu hocaysa maliyetle ne alaka soruları hazırlayan hocanın ismini öğrenmeliyiz muhakkak
[/TD]

Yurdakul hoca soruları yıldız hocaya hazırlatmış Betül hanım. Yıldız hoca diye netten araştırınca yıldız Ayanoğlu'nu buldum. birlikte kitap da çıkarttıklarına göre o dur diye düşünüyorum tabi ki bu bir ihtimal ama ben Yurdakul hocanın kitaptaki sorularının büyük kısmını çözdüm hiç benzemiyor 29 haziranda çıkan sınav sorularına.

[TR]
[/TD]

Yurdakul hoca soruları yıldız hocaya hazırlatmış Betül hanım. Yıldız hoca diye netten araştırınca yıldız Ayanoğlu'nu buldum. birlikte kitap da çıkarttıklarına göre o dur diye düşünüyorum tabi ki bu bir ihtimal ama ben Yurdakul hocanın kitaptaki sorularının büyük kısmını çözdüm hiç benzemiyor 29 haziranda çıkan sınav sorularına.

Nasıl kurtulacaz bu maliyetten offff bende de kitabı var ama bana çok karışık geldiği için çalışmamıştım şimdi siz onada baktım diyorsunuz ben bu sınav girmedim ama geçen martta çok iyi hazırlanıp girmiştim 16 aldım.Karaları bağladım kasım sınavına 4 ay var ama

Nasıl kurtulacaz bu maliyetten offff bende de kitabı var ama bana çok karışık geldiği için çalışmamıştım şimdi siz onada baktım diyorsunuz ben bu sınav girmedim ama geçen martta çok iyi hazırlanıp girmiştim 16 aldım.Karaları bağladım kasım sınavına 4 ay var ama

bende çok bu sınava çok iyi hazırlanmıştım geçeceğimden emindim ama şimdi kalacağımdan eminim