Maliyet Muhasebesinden Kalanlar Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba, ben geçen dönem 80 alarak geçtim maliyetten.çalışmıştım yaklaşık 2 ay önceden.mersin odanın kursuna gittim ve hocamız çok iyidi.en iyi öğrendiğim şey de sorudan korkmayın demesiydi.gerçekten soruları çeşitlendiriyorlar ancak sorudan korkmayıp içine dalmanız gerekiyor.sonra sakin olabilmek (zor ama) sakin kalabilmek de soruyu daha iyi anlamaya neden oluyor.geeçn dönem maliyette işçilikte bir madde vardı işçilikte muhasebe kaydında 720 yerine 730 'u kullanın diye.birçok arkadaş stresten bunu okumadı,yada okudu anlamadı ve geçiştirdi yada ezbere yaparak kaldı.yani salt bilmek değil rahat olmakta gerekiyor diye düşünüyorum.dilerim çalışan tüm arkadaşlar emeğinin karşılığını alırlar.

arkadaşlar merhaba, ben geçen dönem 80 alarak geçtim maliyetten.çalışmıştım yaklaşık 2 ay önceden.mersin odanın kursuna gittim ve hocamız çok iyidi.en iyi öğrendiğim şey de sorudan korkmayın demesiydi.gerçekten soruları çeşitlendiriyorlar ancak sorudan korkmayıp içine dalmanız gerekiyor.sonra sakin olabilmek (zor ama) sakin kalabilmek de soruyu daha iyi anlamaya neden oluyor.geeçn dönem maliyette işçilikte bir madde vardı işçilikte muhasebe kaydında 720 yerine 730 'u kullanın diye.birçok arkadaş stresten bunu okumadı,yada okudu anlamadı ve geçiştirdi yada ezbere yaparak kaldı.yani salt bilmek değil rahat olmakta gerekiyor diye düşünüyorum.dilerim çalışan tüm arkadaşlar emeğinin karşılığını alırlar.[/QUOT

geçen sınavda 80 almanız çok güzel. umarım bizde geçer not alır ve geçeriz. merak ettiğim konu 100 almanızı engelleyen soru hangisiydi? yoksa bütün hepsini yapıp mı 80 aldınız? bu hoca 100 veriyor mu sizce

ASMMMO nun sınavına giren veya sınav sorularına ulaşabilen arkadaşlar var mı acaba?

Maalesef Ankara'da değilim. Geçen sınavda Ankara'dan bazı arkadaşlar paylaşmıştı . Ben de deha sınav öncesi bazı sorular dağıtıyormuş onları merak ediyorum keşke ulaşma şansım olsaydı ama İzmir'de deha yok

çok teşekkürler ... çalıştım ve çözüyorum ama betül hanımında dediği gibi hoca sonuç odaklı ... korkuyorum :( .. umudu rafa kaldırdım . ve biliyormusunuz tek dersten 3. ve son girişim. Ve çalışıyorum Allahım yardımcımız olsun.

nolur tiyoları paylaşın takipteyim.. dershaneye gidemedim.

Merhaba netlook geldim dersaneden hocanın çıkması muhtemel dediği konular şöyle
Matematiksel
Maliyet akışı
Safha maliyet
Tam normal değişken maliyet (gelir tablosu)

Merhaba netlook geldim dersaneden hocanın çıkması muhtemel dediği konular şöyle
Matematiksel
Maliyet akışı
Safha maliyet
Tam normal değişken maliyet (gelir tablosu)

Matematiksel 2'li denklem gelir, safha gelirse de inşallah ağırlıklı ortalamaya göre gelir, kapsamına göre maliyet sistemleri kolay zaten, maliyet akışı dediğiniz nedir?

Amin amin, fifoya girince çıkamıyorum içinden hesapla hesapla bitmiyor. 3lü denklem olursa da kafam karışiyor

nasıl sorular kafayı yiycem hiç mi acımıyorsunuz o kadar insana ya bu kadar karmaşık sorular neden anlamıyorum

Maliyet beklendiği gibi gelmiş. Evre safha ve ek maliyet. 2. Soru zor değil sadece ilk defa evre safha sorusu bu tarz sorulmuş oldu. Mantığını bilen rahat yapmıştır.

1. Sorusu çok uzatmış , kafa karıştırmak için lafı dolandırmış.

Sınav stresini düşününce zorlaması çok normal. Çok uzatmışlar soruları :(

Son düzenleme:
ben ikinci soruda 15 dk kapasite oranını düşündüm.... hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım.... soru adam gibi sorulsa cevap kağıdının kralını vercem ama panik oldum yine :(

2. soru b şıkkkında DSYM maliyetini hesaplamada safha maliyet ortalama yöntem mi kullanılması gerekiyordu?

aıp gerçekten yazıklar olsun.hakkım varsa haram olsun bu kadar kasılırmıydı yahu.Matematiksel,safha v.s. beklerken gele gele nereden acayp sorular bulup koyuyorlar.Çok kişi patlar yine bu dönem maliyetten.

1. soruyu formüllere uymadan saçma sapan çözdüm. Fakat ikinci soruyu bildiğim ve yaptığımı düşündüğüm halde sınav sonrası maliyete GÜM leri eklemediğimi farkettim. Geçtim diye seviniyordum ama hesaplamalarda güm leri eklemedim. Niyese bunları genel yönetim gibi düşündüm sınav stresinden off off