Smmm Yeterlilik Sınav Sonuçlarına İtiraz

Üyelik
22 May 2016
Mesajlar
12
Konum
Adana
Arkadaşlar merhaba,

19 Mayıs'ta malum Smmm Yeterlilik sonuçları açıklandı.

Bu sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir bilen var mı ?
 
Teos un ödemeler ekranından yapılıyor itiraz.ders başına 25 tl.açıklanma tarihi itibari ile 15 gün içinde itiraz edebiliyorsunuz.
 
Bende de synı sorun var oda ile görüştüm pazartesi çözelim dediler stajyer modülündeymiş düzeltilmesi gerekiyormuş. Siz hangi derse itiraz edeceksiniz ve hangi oda?
 
Arkadaşlar merhaba
2016-1 dönem smmm sınavına girmiştim ve maliyet muhasebesi dersinden kaldım.
Maliyet muhasebesi sınavının 2 sorusunda eşdeğer ürün miktarının bulunmasında bir tuhaflık yok mu sizce?
Benim gibi düşünen varsa cevap yazarsa sevinirim
 
Tesmerin yayinladigi cevaplarda maliyet muhasebesi 2.soru a sikkindan sonra yanlis cozumlenmis.itiraz edecegiz etmesine de yine kendi cevap kagitlarina gore degerlendirirlerse sonucun degisecegini sanmiyorum.
 
Kesinlikle bir hata olduğu konuşuluyor. Maliyetten herkesin canı yanmış. İşte bende maliyet muhasebesine itiraz etmek için bu konuyu açtım. Nasıl itiraz edilir bilen var mı ? Teosta bulamadım.
 
Yanlışlık varsa ki hatırladığım kadarıyla Safha sorusuydu, kesinlikle itiraz edin. Önceki dönemde de bir arkadaşımıza sonuç çıkmıyor pek ama itiraz edin nolur nolmaz demiştik ve itiraz sonucu geçmişti.

Yanlışlık kesin ise toplu halde itiraz edin, hakkınızı savunun.
 
Cevapta ne gibi yanlışlık var safha'da? Safha'da FİFO biraz farklıdır biliyorsunuz. Fifo değilmiş gibi mi hesaplamış tesmer?
 
maliyette 1.soru tam puan vermiş sanırım bana.. 2. soru a şıkkını kabul etmiş.. 50 almışım.. ama ben fifo çözümü aklıma gelmediği için ortalama maliyet olarak çözdüm ne olur ne olmaz diye belki o yüzden de puan vermiş olabilir emin değilim.. ama önceki sınavda sordukları için safhayı kimse önemsememiş maalesef..
 
Arkadaşlar sistem üzerinden parayı yatırıp, itiraz başvurusunda bulundum. (Vergi dersi için)
Bunun dışında yapmam gereken birşey var mı ?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler.
 
Arkadaşlar sistem üzerinden parayı yatırıp, itiraz başvurusunda bulundum. (Vergi dersi için)
Bunun dışında yapmam gereken birşey var mı ?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler.

Nolur nolmaz bir ismmmo ya da tesmer'i arayıp sorun yanlışlık olmasın..
 
Biliyorsunuz ki arkadaşlar safhada eşdeğer ürün miktarı hesaplanırken FIFO yöntemi ort maliyet yöntemine göre farklılık gösterir. Dershanede biz böyle gördük zaten buna dikkat ederek soruyu cevaplandırdım. Burada b şıkkında eşdeğer ürün miktarı yanlış hesaplandığından benim doğru olarak bildiğim ve yaptığım safha sorusu b şıkkından sonra komple çizilmiş. Ben kesinlikle itiraz edeceğim tabiiki çoğunluk itiraz ederse sonuç daha etkili olur buradan birbirimizi bilgilendirelim
 
Tesmer maliyet ile ilgili doğru cevap anahtarını yayınlamış bilginize.
 
arkadaşlar tesmer hatasını anladı en sonunda cevapların son şeklini duyurularda yayınlamış. bundan sonraki süreç ne olur bilemem ama herkes gerekeni yapsın
 

Benzer konular

Üst