merhabalar,,
Led lamba ve aydınlatma gereçleri amortisman ömrü ve oranı nedir? Amortisman Tablosuna baktım yalnız göremedim de, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar...
merhabalar,,
Led lamba ve aydınlatma gereçleri amortisman ömrü ve oranı nedir? Amortisman Tablosuna baktım yalnız göremedim de, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar...
Sayın ceylani,
Her ürünü amortisman listesinde bulmanız mümkün değil, liste Gelir İdaresinin uygun gördüğü ürünler için kullanma ömrü tanımlaması için hazırlanmıştır. Listede yer almayan ATİK ler için uygulanacak süre 5 yıl ve genel oran olan % 20'dir.
Sayın ERDAL SAYLIK,
"amortisman oranları listesi çok güncel olmadığı için" yukarda açıkladık demekki bu bilginiz doğru değil. "maliye bakanlığına bir yazı yazarak itfa süresinin belirlenmesini talep edebilirsiniz" yukardaki genel oran açıklamasına göre bu da yanlış bir bilgi. Diğer bir konu ise "Özel Maliyet", özel maliyet olmanın giderlerle değil doğrudan durumla ilgisi vardır ( örneğin kiralık yer/mülkiyet gibi ), bu bilgi de yanlış.
Sayın ERDAL SAYLIK,
Öncelikle, herhangi bir konuda yazılmış yorumda mutabık olmamanız çok doğaldır, ancak buna karşı savınız varsa buna cevap vermeye " maşallah bütün yazdıklarımı yanlış bilgi olarak lanse etmeşsiniz!" gibi "maşallah" ve "!" içeren bir uslup kullanmanız en basit şekliyle nezaketsizliktir. Saygı çerçevesinde bir itiraza farklı ve daha uzun yorumlarla da nezaket içinde cevap veririz.
Tebliğin ilgili bölümünü de benim gibi okusaydınız anladığınız yada anlatmak istediğiniz şekilde bir anlam ifade etmediğini görecektiniz. Bence dikkatlice ve tebliğin tamamını tekrar okuyun.
Özel maliyet konusu kendi gibi özellik arz eden bir konudur onun için de bir "genellemedir" kelimesini kullanmak son derece sakıncalıdır.
Kevork bey, "Yanlış bilgi bu doğru değil" demek ile nezaketsizliğe siz öncelik etmiş oldunuz, bilgilerimi muhakeme etmek istiyorsanız bana tebliğ,kanun,veya özelge ile cevap veriniz. Burda kimse sizin öğrenciniz değil!!!!
Ayrıca %20 konusunda güncel değilsiniz!!!