Muhtasar Sgk Birleşme

pascal

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Eki 2008
Mesajlar
505
Konum
istanbul
selamlar

muhtasar sgk beyannamesi 01.07.2019 tarihinde yürürlüğe girecek mi ?

uzatılacak mı?

bilgisi olan var mı

tşk
 
bu konuda bir gelişme olmadı mı daha? Bugün 02.07.2019 insanlar yeni aylık prim hizmet beyannamesi verecek olsa ne ye göre verecekler?
 
Evet arkadaşlar uzatım konusunda bende bir kaynak bulamadım.Şu an için bir uzatılma yok bildiğim kadarıyla.
 
1 Ekim 2018 de başladığı zaman 27 gün sonraki tebliğ ile erteleme gelmişti, şu an için resmi bir şey yok ama ertelenecektir yine diye düşünüyorum. Hatta tamamen bu uygulamadan vazgeçilmeli.
 
Bu ay ki haziran beyan ve bildirgeleri normal veriyoruz.Hele bu ayı atlatalım.O zamana kadar şekillenir diye tahmin ediyorum.
 
Tahsin Bey şu konuya bir açıklık getirelim.Temmuz ayında Haziran ayının SGK ve muhtasarını verirken normal veriyoruz,Temmuz ayına ait bildirgeleri Ağustos ayında verirken muhtasar sgk dvevreye giriyor.Yanılmıyorum değil mi?
 
Tahsin Bey şu konuya bir açıklık getirelim.Temmuz ayında Haziran ayının SGK ve muhtasarını verirken normal veriyoruz,Temmuz ayına ait bildirgeleri Ağustos ayında verirken muhtasar sgk dvevreye giriyor.Yanılmıyorum değil mi?

Merhaba
Evet aynen doğrudur.Yasanın 1 temmuzda yürürlüğe giriyor olması temmuz ayına ait beyan ve bildirgeleri kapsayacağı anlamına gelir.
 
Tahsin ağabey , merhaba

3 aylık muhtasar mükellefiyeti olan ve personel sayısı da 10 unun altında olanlar bu sayede sigortalarını 3 ayda bir ödeyebilecek mi ?

Saygılarımla
 
4.MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN VERGİLENDİRME DÖNEMİ
İşçi çalıştıran mükellefler için muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin aylıkolarak verilmesi zorunludur. Vergi kesintisini 3 ayda bir bildirme hakkı olan mükellefler de, işçi çalıştırdıkları takdirde, her ay beyanname vereceklerdir. İşçi çalıştıranlardan vergi kesintisini 3 ayda bir bildirme hakkı olanlar iki şekilde beyanname düzenleyebilir.
1-Her ay beyanname verdikleri halde, beyannamenin vergi kesintilerine ilişkin bölümünü mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere üç aylık olarak beyan edebilirler. Ancak bu mükellefler muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin prim ve hizmete ilişkinbölümünü her ay beyan etmek zorundadır.
2-Her ay verdikleri beyanname ile hem vergi kesintilerini, hem de prim ve hizmet bilgilerini beyan edebilirler

Sanırım sorunun cevabı budur.Personel sayısının bir önemi yoktur.

Alıntı: https://ebeyanname.gib.gov.tr/MUHTASAR_VE_PRIM_HIZMET_BEYANNAMESI.pdf
 
Son düzenleme:
Tahsin ağabey çok teşekkür ederim.

O zaman personel çalıştıranlar (10 kişi altı) aylık muhtasara dönse daha iyi olabilir. Çünkü sigortası verildi, muhtasarı verilmedi v.b. karışır unutulabilir

Aylık muhtasara dönülmez ise yani zaten her ay muhtasar verilecek ise sgk yerine o zaman kağıt tasarrufu yapılması amacı ile ters düşmüyor mu ?

Saygılarımla
 
Rica ederim kardeşim.
Evet bence de aylığa dönmek isabetli olur.Diğer türlü gereksiz zorluk yaşanır.
 

Benzer konular

Üst