aşkınbulduk
Tanınmış Üye
yabancı ortak açıklamaya sermaye ödemesi yazmış, şirket hesabına dolar eft yapmış . Birgün önceki kurdan kayıtlara alsak ..
Sermaye ödemesinin TL. Olması zorunlu mu ?
Şirket hesabına yapılan eft/havaleler dolar ile yapılsa bile kayıtlara o günkü merkez bankasının yayınladığı kurdan tl olarak alınmak zorundadır yani dolar hesabını tl olarak yazmanız gerekir,siz muhasebe kayıtlarında ihtiyari olarak euro,dolar v.b olarak tutabilirsiniz ama vergi dairesi muhasebe kayıtlarına tl olarak geçmesi zorunlu..yabancı ortak açıklamaya sermaye ödemesi yazmış, şirket hesabına dolar eft yapmış . Birgün önceki kurdan kayıtlara alsak ..
Benim burda demek istediğim konu hesaplara tl olarak çevrilcek ama dolar 102 bankalar hesabını dolar euro v.b yabancı mizanda hazırlıyorsa onda dolar olarak tutabileceği bende böyle 3 firma var normal faturaları tl olarak giriliyor ama ayriyeten euro hesabı tutuyoruz yani 2 farklı mizanı var 1 maliye için tl 1 şirket için euro@aşkınbulduk
Sen kayıpsın ama ben cevap vereyim. Ödemenin hangi para birimiyle yapıldığının bir önemi yok. Hesaba geçtiği tarihteki MBDA kuru ile kayda geç.
@ismail0309
"muhasebe kayıtlarında ihtiyari olarak euro,dolar v.b olarak tutabilirsiniz ama vergi dairesi muhasebe kayıtlarına tl olarak geçmesi zorunlu.."
Son derece hatalarla dolu bir açıklama ben bir tek açıklama yazayım.
Sermaye Ödemesi TTK ile ilgilidir, ve hesaplar Türk Lirası ile kaydedilir.
Sayin ismailBenim burda demek istediğim konu hesaplara tl olarak çevrilcek ama dolar 102 bankalar hesabını dolar euro v.b yabancı mizanda hazırlıyorsa onda dolar olarak tutabileceği bende böyle 3 firma var normal faturaları tl olarak giriliyor ama ayriyeten euro hesabı tutuyoruz yani 2 farklı mizanı var 1 maliye için tl 1 şirket için euro
Bunlar bişeyi organize edecekte bizde göreceğizSevgili Kevork abim,sen unuttun bizi....her firsatta Farhat abimle sizi konuşuyoruz ....bide Tahsin abiyi tabi ..
mutlaka görüşelim özledim sizi abi...
Sevgili Kevork abim,sen unuttun bizi....her firsatta Farhat abimle sizi konuşuyoruz ....bide Tahsin abiyi tabi ..
mutlaka görüşelim özledim sizi abi...
Senin Ferhat abin sona arayacağım dedi üstünden 3 ay geçti....