YILDIRIM65
Katkı Sunan Üye
Zirve kullanicisiyim
öncelikle tek bir soruda bütün soruları yazarsanız okuması daha kolay olucaktır ,Fiyat farkı dediğiniz olan alınan bir malın ücretinin düşürülmesi veya malın bir kısmının bozulması veya sözleşme gereği kickback faturaları gibi geri ödenmesidir sonuçta bunların hepsi alınan malların iadesi veya gerçeklemeyen işlemlerdir,Cunku 153 u kullanirsak kdv beyannnamesinde alinan malin iadesi kismina yazarsak kdv aylik satislarimiz ile aylik mizandaki satislarimiz birbirini tutmucak bu yuzden
100
602
391
Kullanilir?
ewt 602 kullanılıyor..Yani diyorsunuz ki alistan iadeler icin 602 hsb kullanilir dogru mu anladim
Bu Tebliği bulamadım ama vardı böyle bişi bendekide silinmiş biz bu şekilde yapıyoruz ama bende hatalı olabilirim buna üstadımın bakması lazım @Tahsin Kurt üstadım bu konuya bakabilirmisiniz?@ismail0309
"3-153 hesap kullanırsa kdv kümülatif matrah,geçiçi vergi brüt satışlar,kurumlar/Gv matrahları tutmamaktadir ayrıca maliye bakanlığının tebliği sonucunda 153 yerine 602 kullanılması öngörülmüştür"
adıgeçen tebliğ hangisi bilgi verebilirmisiniz.
Bu Tebliği bulamadım ama vardı böyle bişi bendekide silinmiş biz bu şekilde yapıyoruz ama bende hatalı olabilirim buna üstadımın bakması lazım @Tahsin Kurt üstadım bu konuya bakabilirmisiniz?