14 Şubat Sevgililer Gününde Sevgiliye Alınan Hediyenin Vergisi Var Mı ?

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
Bir mükellefim sevgilisine bankadan kendisine porshe alması için havale yapmış. Sevgilisinin herhangi bir vergisel yükümlülüğü varmıdır ?

Şimdi aşkın bey,

Aşk kanunu 11/b ye göre Hediye alınması için paranın gönderilmesi yanlıştır.

Sevgilinin Vergisel olarak yükümülüğü bulunmasada manevi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi ve emsal bedel karşılığında bir hediye vermesi gerekmektedir.

Vaybe sevgiliye porsche alacan devlete gelince vergi yok diyecen. Bir sıkıntı yok zavallı işçi asgari ücretiyle öder vergileri. Siz kokoşlara porsche alın.
Vergi adaletsizliği çözülmeden dünyaya adalet gelmez.
Aklıma
Benim oyum ile çobanın oyu bir mi diyen zavallı geldi. Biri namusuyla koyun güdüyor biri bedenini sergiliyor. Hangisinin oyu değerliydi acaba.

Vaybe sevgiliye porsche alacan devlete gelince vergi yok diyecen. Bir sıkıntı yok zavallı işçi asgari ücretiyle öder vergileri. Siz kokoşlara porsche alın.
Vergi adaletsizliği çözülmeden dünyaya adalet gelmez.
Aklıma
Benim oyum ile çobanın oyu bir mi diyen zavallı geldi. Biri namusuyla koyun güdüyor biri bedenini sergiliyor. Hangisinin oyu değerliydi acaba.
Parayı banka hesabından havale ediyorsa, merak buyurmayın sn.mulayim , devlet kendi payına düşen vergisini zaten almış demektir.

Burada iki tane olay var. Bu iş adamı parayı bankadan gönderirken muhakkak SMMM' ye danışmıştır. Bence SMMM şöyle cevap vermiştir.

1- Parayı direk araba için gönderirsen; Sayın Merkür'ünde dediği gibi Veraset intikal vergisi doğar.
2- Parayı arabayı alması için borç gönderirsen 1.-Krş Vergi bile ödemezsin

demiştir.

Hazır burada bunu paylaşmışken ilginç bir şey daha paylaşmak isterim. Bazı patronlar işyerlerinde çalışanlara 14 Şubat Sevgililer için düzenli hediye alırsa bu süreklilik arz ederse işçinin haklı nedenlerle iş akdini fesih etmesinde veya patronun onu işten çıkarması durumunda her yıl 14 Şubat Sevgililer günü alınan hediye Kıdem Tazminatı hesabında dikkate alınır.

Sevgili kardeşim Aşkın bu senin 400.-TL muhasebe parasına itiraz eden mükellef değil mi?:)

Son düzenleme:
Ben soruyu şaka sanmıştım, değilmiş galiba.
Sayın aşkınbulduk, sorudan anladığım kadarı ile sevgili sizin mükellefiniz değil, cevabı bilin ama onlarla paylaşmayın.
Eğer mali danışmana verecek parası yoksa arabasını satsın:)

Mevzuat dan edebiyata,
yıllar önce okuduğum bir kitabın yazarı"Şarkıların güftesini belki şairler yazıyor ama onlar sevmemiş olsalardı, mana yüklü mısralar bu denli güzel yazılamazdı"demişti.

Arkadaşlar o porsche, geçenlerde benim üzerine sinek pisledi diye sattığım otomobil. Daha iyisini aldım Bentley marka... İsteyenlere fotoğrafını gönderebilirim. Sağlıcakla kalın...:)

Arkadaşlar o porsche, geçenlerde benim üzerine sinek pisledi diye sattığım otomobil. Daha iyisini aldım Bentley marka... İsteyenlere fotoğrafını gönderebilirim. Sağlıcakla kalın...:)

Çantanı taşıyacak adam lazım mı:D:D sinek pislerse belki Bentley'i bana verirsin:)

Sinek pisledi diye bana verirsen acaba İntikal vergisi ne kadar tutar onun?