15 Yıl 3600 Gün Şartıyla Tazminat Alma Hakkı ?

Üyelik
21 May 2014
Mesajlar
12
Konum
istanbul
merhaba, 15 Yıl 3600 Gün Şartıyla Tazminat Alma Hakkı konusunda cevabına net olarak ulaşamadığım iki ayrıntı var; ilki bu haktan hak sahibi sadece bir defa mı yararlanabiliyor, ikincisi de 08/09/1999 tarihi baz alınması sebebiyle bu tarih de sigortalı olup 18 yaşını doldurmamış olanlar yararlanabiliyor mu?
 
2.corunuzun cevabı,
sgk hizmet başlangıç yılı olarak 18 yaşın tamamlandığı günü kabul ettiğinden, 18 yaşı 8.9.99 dan sonra tamamlayanlar 15yıl/3600 gün şartından faydalanamazlar.
 
Bildiğin gibi oluyor ve sgk den yazı alınmak zorunda 1 defa olabiliyor.Yol olmasın diye böyle düzenlenmiş olabilir.

15 yıl 365 günden kıdem tazminatını alan kişi, tekrar bu haktan faydalanmak için başka bir iş yerinde en az 2 sene çalıştıktan sonra yine SGK dan alınan yazıyı işyerine teslimi ile kıdem tazminatını alıp çıkabilir...
 
15 yıl 365 günden kıdem tazminatını alan kişi, tekrar bu haktan faydalanmak için başka bir iş yerinde en az 2 sene çalıştıktan sonra yine SGK dan alınan yazıyı işyerine teslimi ile kıdem tazminatını alıp çıkabilir...


Ben bu hakkı bir kez kullana biliyoruz sanıyordum açıkcası tam anlamıyla araştırmadım eğer dediğini gibiyse kendi adıma çok güzel :)
 
Ben bu hakkı bir kez kullana biliyoruz sanıyordum açıkcası tam anlamıyla araştırmadım eğer dediğini gibiyse kendi adıma çok güzel :)
Betül hnm. bende bu kanundan faydalanabiliyorum, bundan dolayı konuyla ilgili çok fazla araştırma yaptım, çevremde bu şekilde 2 sene çalışıp tekrar kıdem tazminatı alan arkadaşlarım var (duyum değil bizzat şahidim)
bu durumda olan bir çok kişi 1 defaya mahsus olan bir hak gibi görmekte...
 
Son düzenleme:
Sn.Zebina
"tekrar bu haktan faydalanmak için başka bir iş yerinde" ifadesine aynı iş yerinde diye de ekleme yapabiliriz.
 
sn.kamalı,
aynı işyeri bunu kabul ederse neden olmasın,
tazminatı aldıktan sonra işyerinin bunu kabul edeceği bana pek gerçekçi gelmiyor...
 
s.zebina

bizim işyerimizde çalışanlarımıza sgk dan yazı getirmeleri durumunda tazminatlarını ödüyoruz.aynen işlerine de devam etmektedirler.kaldı ki 2 kez aynı uygulamayı yaptığımız bir elemanımız da vardı..
 
Arkadaşlar ben şu şekilde biliyorum ; 3600 günü doldurduktan sonra kıdem tazminatı alınabiliyor. Başka bir işyerine girersen de ancak oradan çıkartılırsan tekrar tazminat alınabiliyor. Yani bir daha çıkayım gene alayım diye bir hak yok ve emekli olurken ki toplu olarak alınan tazminat hakkından vazgeçmiş olunuyor.
 
arkadaşlar yardımcı olurmusunuz 15 yıl 3600 tazminat hakkı sadece 4857 ye tabi çalışanlar için geçerli değilmi tarım işçisi olarak çalışanlar hak ediyormu? (ssk işçiye 15 yıl 3600 doldu diye yazıyı vermiş )
 
Son düzenleme:
3600 gün +15 yıl hizmet süresi + yaş şartı ile yaş hadinden de emekli olunabiliyor sonuçta.
Emeklilik ise tazminata hak kazandıran bir durumdur
 
emeklilik için değil tazminat hak edip etmediğini sormak istemiştim. yani tarım işçileri de 15 yıl 3600 kağıdı nı getirince kıdem tazminatı hak ediyor mu?
 
Anlamadım,
sizin şirketinizin çalıştırdığı işçiler var ve tarım sigortası kapsamında mı ödeniyor primleri??
Tam olarak bu çalışanın yaptığı iş nedir?
 
Son düzenleme:
aslında benim bu konuda aklım çok karışık yeni başladım işe. tarım işçisi dediğim işçiler sera işi yapıyor tam sigorta gösteriliyor 4857 deki gibi ama adı tarım işçisi geçiyor bende içinden çıkamadım açıkçası.
seranın müdürü 50 kişinin altında olduğumuz için tarım işçisi kapsamına giriyoruz diyor ama primleri tarım sigortası değil normal sigorta gibi ödeniyor
 
Tarım işçileri için, 3600 gün 15 yıl şartını sağlamış olması kıdem tazminatına hak kazandıran bir durum-muş.
Ancak Tarım sigortası ile ilgili kanunda '' süreksiz işlerde çalışanlar '' ı kapsar diye bir laf var.
Bence çalışanlarınızın tabi olduğu kanun 4857 olmalı.
 
çok teşekkür ederim cevapladığınız için son olarak nerden okudunuz bana linki ni yollayabilirmisiniz ben bulamadım çünkü tazminat vermek içinde yazıyı işverene göstermem lazım yoksa ödemezler
 
Üst