Sayın aygunh34,
Sözleşme ayda 15 gün olarak mı imzalandı ? Eğer öyleyse bir ek AGİ ödenecek, AGİ bölünmez ( bir gün dahi olsa tam ödenir ) ve iki kez ödenmez.
ilk sözleşme süresi 15 gün. ikinci sözleşme süresi 1 yıl fakat ocak ayında 2 sözleşme olduğu için 15 er günlük iki adet puantaj yapıcaz. birinci puantajda tam ödeyip ikinci puantajda agiyi göstermeyecek miyiz.yada agiyi 2 ye bölsek 15 günlük agi ilk icmalde kalan agi ikinci icmalde mi gözükse. Ne yapmamız gerekir ?
30 günlük ocak ayı bodrosu yapamayız.sözleşme bittiği için işyeri kapanışı yapıldı ve yeni sözleşmeye göre yeni açılış yapıldı ve parayı ay sonu tahsil etmemek için de ilk 15 günlük kısmın faturasını kestik. dolaysıyla 2 icmal hazırlayacağız ama agi meselesini nasıl çözeriz onnu bilemedim.
yok hocam öyle değil alt işveren olarak açmıyor muhasebeci.aynı adrese işveren miş gibi açılış yapıyor hatta bu konuyuda tartışmaya açmıştımda.her sözleşmeye iş yeri açıldığı için yeni sözleşme personellerinide başka bir sgk sicil numarasında işlem yapmamız gerekecek.
nerden ne çıkarmışsın ksimkesyan bravo yani.benim dediğim bir genelleme idi yaptığın her sözleşme için yeni iş yeri açılışı yapılması gerekmez mi? İlk defa böyle 15 günlük bir sözleşme ve devamında yeni süreli bir sözleşme yapılmasa idi nerden merak edipte soracaktım neyin nasıl olduğunu.ayrıca detayı neden doğru aktar mıyım ? ne derdim var mış ki?