17 Aralık 2011 SPK Bağımsız Denetim Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aokten
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17 Aralık 2011 SPK Bağımsız Denetim Sınavı

*lisansın iptaline*

Ticaret kanununa göre ;Bağımsız denetçi, 3568?e göre ruhsat alan SMMM ve YMM?lerden oluşacaktır. Ancak hepsi değil, sadece kurulun yetkilendirdikleri denetçi olacaktır. Kurulun bu yetkilendirmeyi yaparken, kimi, nasıl yetkilendireceği, kazanılmış hakların ne olacağı belirli olmayıp, ikincil düzenlemelere bırakılmıştır.

Ayrıca özerk kuruluşların düzenleme alanlarının nasıl olacağı üzerinde kurumlar arası ihtilaf ve çekişme devam etmektedir

Spk lisansı olan 2500 kişinin 600 'ünün aynı zamanda smmm ruhsatı da vardır.

Uygulamadan gelenler ve piyasada denetim alanında olanlar için sonuç ne olursa olsun sorun teşkil etmeyecektir.

Spk lisansını Türmob eğitimlerinden yırtma aracı ve de anlık kazanımlar, küçük hesaplar için bir vesile gibi görenler içinse teoriğin pratikle içi doldurulmadığı sürece atıl kalacak bir sertifikadır.

Saygılar

Arkadaşlar Standartlarda ,

Leasing ve Konsolidasyon ile ilgili sorulara itiraz edeceğim.

Leasing b şıkkında ve konsolidasyon d şıkkında anlatım hatası olduğunu düşünüyorum.
Leasing te "Kiralayan" terimi kiraya veren olarak kullanılıyor, bu durumda bu şıkkın doğru olduğu sonucuna vardırıyor,

Konsolidasyonda ise A şirketinin kons. azınlık payı yoktur derken A şir. kons. B şirketine ait azınlık payı yoktur denmeli idi. İtiraz dilekçemi vereceğim.

Siz ne düşünüyorsunuz?Ney
Teredütlerinizde haklı olabilirsiniz bu iki soruyu itiraz etmek lazım,Bende B grubu 14. soru ihtiyaca uygunluk finansal bilgi özelliklerindendir ve 2. soru c şıkkında para primi harf hatası yapılmış olduğu için anlamını değiştirebilir gerekçesiyle itiraz edilebileceğini düşünüyorum

stajyerzade ' Alıntı:
*lisansın iptaline*

Ticaret kanununa göre ;Bağımsız denetçi, 3568?e göre ruhsat alan SMMM ve YMM?lerden oluşacaktır. Ancak hepsi değil, sadece kurulun yetkilendirdikleri denetçi olacaktır. Kurulun bu yetkilendirmeyi yaparken, kimi, nasıl yetkilendireceği, kazanılmış hakların ne olacağı belirli olmayıp, ikincil düzenlemelere bırakılmıştır.

Ayrıca özerk kuruluşların düzenleme alanlarının nasıl olacağı üzerinde kurumlar arası ihtilaf ve çekişme devam etmektedir

Spk lisansı olan 2500 kişinin 600 'ünün aynı zamanda smmm ruhsatı da vardır.

Uygulamadan gelenler ve piyasada denetim alanında olanlar için sonuç ne olursa olsun sorun teşkil etmeyecektir.

Spk lisansını Türmob eğitimlerinden yırtma aracı ve de anlık kazanımlar, küçük hesaplar için bir vesile gibi görenler içinse teoriğin pratikle içi doldurulmadığı sürece atıl kalacak bir sertifikadır.

Saygılar

Konu başlığından uzaklaşmak istemem ama her iki mesajınızda da yazımın bir yerlerinden alıntı yaparak benim söylediklerimden farklı bazı şeylere değinmişsiniz. Örneğin:

*sınavlarda kopya, hile, itiraz... haktır dediğim halde siz denetim alanında kopya, hile, itirazın... ciddi suç olacağından bahsetmişsiniz???? (kaldı ki kopya ve hile anlatımı güçlendirmek, çirkeflik ise konuya biraz espri katmak içindi, umarım kopya, hile vs.'nin kötü şeyler olduğu konusunda bir cevap yazmazsınız :)..)

*lisansların hükümsüz kalmasıyla ilgili kulislerden bahsettiğim halde, TTK'nun düzenlemelerinden bahsetmişsiniz???? (kulislerin bir dayanağının olup olmaması veya başarılı olup olamayacağı önemsizdir. kulislerden bahsetmemin sebebi paylaşımın ne kadar acımasız olduğunu vurgulamak içindir.)

ayrıca son mesajınızda beni destekliyormusunuz yoksa hatalı düşündüğümü mü ifade ediyorsunuz çok anlamadım???

söylemek istediğim ortada bir paylaşımın olduğu, bu paylaşımın çokta adaletli olmadığı veya paylaşımın aktörlerinin kendi çıkarları doğrultusunda kuralları belirlemeye çalıştıkları, bu çerçeveden bakıldığında sınavda adalet ve doğruluk konularının kendi içinde bir kez daha değerlendirilmesi gerektiği idi.

"Hakeden Denetçi" tanımın 75 sorudan 53 tanesini yapanlar olarak belirlenmesinin yanlış olduğunu ancak bunun bir eleme aracı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledim.

Elbette her işte olduğu gibi sınav konusunda da asgari dürüst davranmak gerekir. Elbette kopya ve hile ile alınan lisanslar bilgiyle, eğitimle, pratikle desteklenmediğinde atıl kalacaktır. Burada bu mutlak doğruları tekrar etmenin yersiz olduğunu düşünüyorum ama mevcut durumun da çok adil olduğunu söylemek te içimden gelmiyor.

Sevgiler..

istanbul murat b11 b17 b22 için itirazda bulunmuş bilginize...

Hangi murat dershanesi biliyormusunuz?

Hangi şubesi murat dershanesinin?

Mevzuatta soruların niteliğine ilişkin buradan her türlü değerlendirmeyi yapabilirim. Ancak soruların iptali için dediğim gibi belki KYİ sorusu, gerisi için kim uğraşıyorsa boşuna uğraşıyor.....

mevzuaata iptal olacağını bahsettiğiniz sorular a kitapcığında hangi sorular acaba ...........

Aktif sitesinde denetime itiraz ettigini yazmis

genel amaçlı bağımsız denetim yazılımları için; kontrol prosedürlerinin testlerinin herzaman için daha az maliyetli yapılabileceği neden doğru olmuyor. Veya başka açıdan yaklaşalım. Herhangi bir bilgisayarda özelleştirme yapılmaksızın kullanılabilirler şıkkını doğru kabul etmiş. Mesela Linuks işletim sisteminde cap denetim programını özelleştirme yapmadan kullanabilicekler mi veya işletim sisteminin 32 bit 64 bit olmasına göre özel bir çaba gerekmiyormu

Arkadaşlar Murat dershanesinde ki hocanın itiraz ettiği soruları yazdım ben.

Aktif ile görüştüm b5 b17 diğer sorular doğru diyorlar b5 d şıkkı sıkıntı varmış - b17 tamamen yanlış diyorlar

Arkadaşlar herkes aynı sorular üzerinde hem fikir.

ya arkadaşlar notlarım 68+80+60=208 ortalama 208/3=69,33 az önce TSPAKB ile görüştüm 69,50 geçer 69,33 kalır diyor. soru iptal edilmezse muhtemelen intihar edicem :) cenazeme tüm spk mağdurlarını beklerim :'(

SunBreeZe ' Alıntı:
Aktif ile görüştüm b5 b17 diğer sorular doğru diyorlar b5 d şıkkı sıkıntı varmış - b17 tamamen yanlış diyorlar

B 5'te nasıl bir sorun varmış?

ozcanaydinoglu ' Alıntı:
ya arkadaşlar notlarım 68+80+60=208 ortalama 208/3=69,33 az önce TSPAKB ile görüştüm 69,50 geçer 69,33 kalır diyor. soru iptal edilmezse muhtemelen intihar edicem :) cenazeme tüm spk mağdurlarını beklerim :'(

yüreğinizi ferah tutun. iptal edilecek bence. sanıyorum hepimizin bu iptallere ihtiyacı var

Arkadaşlar Aktif teki kişi ile görüştüm.

B 17 % 100 yanlış.

B 5 d şıkkı konu ile alakası yok dedi.

Murat dershanesindeki hocamda hem B 11 ve B 17 % 100 yanlış diyor.

Aktif Denetim ve Murat İnsan Kaynaklarının hocaları hangi gerekçe, ile sorulara iptal diyorlar. Hodri meydan, Ben iptal yok diyorum...