2 farklı işyerinde SSK'lı Olmak ??

Üyelik
16 Ağu 2010
Mesajlar
1
Merhabalar;

Özel bir danışmanlık firmasında SSK lı olarak çalışmaktayım. AB projeleri için Üniversite adına yazmış olduğumuz projemiz hibe desteği almaya hak kazandı, bende bu projede Koordinatör olarak 10 ay süreyle maaşlı olarak çalışacağım. Benim sormak istediğim, ben hem suan çalıştığım işyerinden hemde Üniversite bünyesinde SSK lı olarak nasıl çalışır gösterileceğim. Mesela , bir tarafta tam zamanlı çalışırken diğer taraf için SSK ödemesi yapmadan , sadece gelir vergisini ödeyerek bordro yapılması mümkün mü? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..
 
Ynt: 2 farklı işyerinde SSK'lı Olmak ??

Her iki işyerindede SSK lı görüneceksiniz.Bunun herhangi bir sakıncası yok.Aylık değerlendirmeye baktığınızdada iki işyerinde 30+30 gün çalışırsanız Hizmet hesabında 30 gün dikkate alınır.Prime esas kazanç tutarınında taban rakamına(4.943,25TL) kadar olan kısmı prime esas kazanç olarak dikkate alınır.
 
Ynt: 2 farklı işyerinde SSK'lı Olmak ??

aynı sorunu bende yaşamaktayım. uzun yıllardır sigortalı olarak çalıştığım işyerinin dışında, bir asansör firmasına danışmanlık (SMM olarak) yapmak imkanı olduğunu öğrendim. her 2 firmada aynı anda ssk lı olmam gerekiyor. Bu durumda hali hazırdaki kanunlara göre bir sıkıntı varmıdır? ilgili kanunuda belirtirmisiniz... çok teşekkürler...
 
Ynt: 2 farklı işyerinde SSK'lı Olmak ??

2 farklı işyerinde sigortalı olarak çalışmanızın bir mahsuru yok.Fiilen gerçekten 2 işyerinde de çalışıyorsanız sorun olmaz.
 
Ynt: 2 farklı işyerinde SSK'lı Olmak ??

Bir kişi;birden fazla (2,3 işletme) işyerin de,her bir işverenlik ile ayrı ayrı,farklı ücretler üzerinden ,saatlik yada tam zamanlı gibi günlük, sgortalılık süresi herbir işverenlik üzerinden aylık prime esas gün sayıları 30 güne tamamlanacak şekilde ayarlama yapılarak(her bir işverenlik bünyesinde haftalık(45 saat den 2/3 oranında daha az) 30 saati aşmamak kaydıyle) kısmi süreli iş sözleşmesi kapsamında çalışabilir.4857/m.13
 
Ynt: 2 farklı işyerinde SSK'lı Olmak ??

Bu durumda ödemelerin toplamı o yıl için belirlenen azami prim tutarını aştığında farkını alabileceğimize dair bilgiler okuyorum. Bu gibi durumlarda SGK zorluk çıkartmaktamıdır, işlemlerimiz kısa sürede sonuçlanabiliyormu?
 
Üst