personel maaş programı

20-30 YTL ye Defter Tutan Değerli Meslektaşlarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SİBEL

Ziyaretçi
20-30 YTL ye defter tutan değerli meslekdaşlarım,
Başka meslek mensubuyla sözleşmesi varken gel ben 35 ytl ye tutarım diyen muhasebeciler,
Ücret tarifesini dikkate almayan SM,SMMM arkadaşlarım,
Pasaport, ehliyet, trafik takip, tapu takip işlerini mesleğinden ön planda tutan piyasada çantacı muhasebeci kavramı oluşturan fedakar meslek mensupları,
Muhasebe örgütlerine üye olan ve sürekli meslek haklarından bahseden ve şikayetten öte gitmeyen, çözüm üretmeyen, meslekdaş büyüklerim,
Ruhsatlarını kullandıran, şifrelerini kiralayan muhasebeciler
Ve buna benzer daha sayamadığım meslekdaşlarım

Sadece şunları sormak istiyorum
Siz bu mesleği çok mu kolay elde ettiniz?
Stajınızı kolay mı yaptınız?
Üniversiteyi çok mu kolay kazandınız?
Mesleki itibar diye bir kaygı duymuyor musunuz?

Not: Ayrıca okuyupta destek vermeyen meslekdaşlarımıda kınamak isterim.

Ynt: 20-30 YTL ye Defter Tutan Değerli Meslektaşlarım

Sonuna kadar hak veriyorum.Bu saydıklarını yapanların bırak mesleğine, meslektaşlarına kendisine bile saygısı yoktur zaten.

Çok haklısınız, geçen gün meslekten geçen bir YMM.arkadaşta ,kendilerindede aynı olumsuzlukların başladığını ve yaşandığını söyledi. Bu düzensizlik nasıl düzeltilebilir. Baltanın sapı ağaçtandır malum. bence' ekmek parası' hoşgörüsünü bırakıp meslektaşlar üxerlerine düşen görevi yapmalılar.Saygıyla

Bende sizi destekliyorum.
Buralara kolay gelmedik.

her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de çürük elmalar oluyor. ben bu kişileri meslektaşım olarak görmüyorum. yeterli denetim olsa bu tip iş yapanlarda azalır.

Ben olayın artık meslekteki çürük elma boyutunu aştığını düşünüyorum.Denetleme işini bizim işimizdir diye düşünüyorum.

sibel hanım dediklerinizin tümüne katılıyorum.
dile getirdiginiz içinde tşk ederim.

şirketin 3 tane şubesi 4 tane de yazar kasası var. her ay ki evrakları 1 klasör yapıyor. şubelerin biri kemerde biri serikte yani antalyanın bir ucundan diğer ucuna. 20 civarı personeli var. kredi kartı dökumlerı duzenli gelmez banka hesapları sorunlu vs vs. aylık 750 ytl alıyorum. ve çoooooook SEVGİLİ!!! bir meslektaşım bu işlerin hepsini aylık 150 liraya yaparım demiş!!!!! ewet 150 lira. benım emeğim bu kadar ucuz değil dedim mukellefe. mükellefımde 150 liraya yapılırsa bu iş bana her ay 2-3 mılyarlık ssk dan vergi dairesinden ceza gelır dedi. ama bu mükellefim bilinçli bir mükellef. herkes aynı değil ki..

Merhaba

Ben de sizleri destekliyorum ve şiddetle kınıyorummmm

SİBEL ' Alıntı:
Ben olayın artık meslekteki çürük elma boyutunu aştığını düşünüyorum.Denetleme işini bizim işimizdir diye düşünüyorum.

Düşünmek değil, disiplin yönetmeliği ile göreviniz. Odanıza yazılı ya da sözlü olarak şikayette bulunun.

sevgili sibel;
kesinlikle sizi destekliyorum

sadece sibel hanım sizi destekliyorum sözleri bence yazmaktan öte bişe ifade etmiyor.hepimiz sözde şikayetleri dile getiririz acaba kimimiz o şahısları şikayet etme çabasını gösterdik.

doğrusu bu tür hareketlerde bulunan meslek mensuplarının bu cesareti nerden aldıklarını bende çok merak ediyorum.

metyo ' Alıntı:
doğrusu bu tür hareketlerde bulunan meslek mensuplarının bu cesareti nerden aldıklarını bende çok merak ediyorum.

Neden cesaret etmesinler, bu güne kadar şikayet edilen ve herhangi bir yaptırım uygulananı gördünüzmü?

22/04/2007 tarihli resmi gazeteden;
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :
TÜRMOB DİSİPLİN KURULU KARARLARI
1 - Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Tuncay HANÇER?e ?6 Ay Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma? cezası,
2 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İlhan Tansel GÜLŞEN?e ?6 Ay Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma? cezası,
3 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hasan GÜLEN?e ?12 Ay Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma? cezası,
4 - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Murat DEMİREL?e ?6 Ay Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma? cezası,
5 - Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Muzaffer EROCAK?a ?Meslekten Çıkarma? cezası,
6 - Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Osman GÜLER?e ?Meslekten Çıkarma? cezası,
7 - Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Mustafa ARKOÇ?a ?6 Ay Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma? cezası,
8 - Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi Serbest Muhasebeci Özer AKİL?e ?Meslekten Çıkarma? cezası,
verilmiştir.
İlanen duyurulur.

Bu konuyu gündeme getiren arkadaşa çok teşekkür ediyorum.Çünkü bu konudan müzdarip olan arkadaşlar çok fazla diye tahmin ediyorum.Üniversite okuyup ve bunun sınavından geçip maddi ve manei birçok fedakarlıkta bulunduktan sonra belge alıp bu belgenin artık karşılığını görmek istememiz çok doğaldır.Fakat biz bunu ne yazık ki yaşayamıyoruz.
Bu kimden kaynaklanıyor yine bizlerden kaynaklanıyor, herkezin aynı bilinçte ve aynı iş ahlakına sahip olması tabiki beklenemez ama birazçık vicdanları olan ve helal para kazanmayı isteyen hiçkimsenin böyle yapmaması gerektiğini savunuyorum.
Çevremde görüyorum ve bir o kadar da duyuyorum bağımlı çalışan birçok kişi bağımlı olarak bir işyerinde çalışıyor ve aynı zamanda küçük bir büro açıp orayada çok cüzzi rakamda ticaret lisesi stajeri koyarak bir güzelde büro işletebiliyor.Bu bir haksız rekabettir ve meslek mevzuatına aykırıdır.Ve bunu önlemek için yapılacak bir denetim yöntemi olması gerektiğini düşünüyorum.
Ve herkeze iyi çalışmalar diliyorum.

ek bilgi; mükellef sözleşme süresi içinde sizin aldığınız ücretin altında bir ücretle başka bir meslek mensubuna geçemez. yani yeni sm/smmm enaz sizin aldığınız ücreti almalıdır. eğer aksi durumu öğrenir ve şikayetinizi yaparsanız yeni sm/smmm ceza alır.

Sayın nane'nin yazdıklarına ek olarak
Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Ücretlerinin Esasları Hakkında Yönetmelik'ten;

Sözleşmenin iş sahibince feshi halinde ücretin tamamının meslek mensubuna ödenmesi gerekir.
....
Yani, 2007 yılı ücretinin tamamı müşteriden tahsil edilir.

Çok güzel 2007 yılının tamamını ödemesi , fakat müşteri haklı bir sebeble sözleşmeyi fesih ediyorsa

yinede ödeyecekmi ? :o

Geri