2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

dün konuşttuğum öğrenci geçen dönem yusuf hocadan kalmış :)
yaktı bizi diyodu
valla şükür ilk sınavda geçtim
çalıştığımda söylenemez.
kalırım diyede düşünüyodum zira kar yerine zarar çıkarmıştım
gelir tablosu ve bilancoyu yapmadım.
kapanış kaydında kaldım
bana insaflı davrandı 50 verdi geçirdi:)

merhaba arkadaşlar biri bana menkul kıymet ihracının itfa kaydını anlatabilirmi? ???

Meslek hukukuna nasıl hazırlanacağız ? İsmmmo'nun internet sitesinde var diyorlar ama ben bir türlü bulamadım.

Merhaba arkadaşlar,
İlk defa yeterliliğe gireceklerin odaya başvurada bulunduktan sonra (ağustos ayı içerisinde başvuruda bulunmuştum) herhangi bir işlem yapması gerekiyor mu?

Gelir idaresinin sitesinde(gib.gov.tr)mevzuat bölümünden 3568 SMMM kanununu ve yönetmelikleri çalışabilirsiniz bende burdan çalışıyorum gayet anlaşılır.

Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum.geriye 6 dersim kaldı.(tek finasalı muh verdim)Sadece 1 sınava dönemi girdim.mart ve temmuz sınavlarında girmedim, evlilik vs. sebeplerden.şimdi geriye 4 dönemim kaldı 6 ders için ve şurada 1 ay kaldı ben yine kapak açmadım.1 Ay gibi bir sürede kaç derse hazırlanabilirim sıkı bir çalışmayla.iyice panik yaptım , bana yol gösterirseniz desteğinizi bekliyorum.Teşk..

ya arkadaşlar niçin bu kadar büyüttünüz yusuf sürmeni adam doğru düzgün muhasebe öğretiyor,ben öğrencisiydim aralıkta bende girecem sınava bu adamına notlarına bakınca ben şunu anlıyorum işte muhasebe budur diye.itfa kayıtları ve libor artı faizle reeskont hesaplamaları var formülü var onun formülle reskontu buluyorsun ama bu hocanın bir özelliği şudur ezberi değil kafanı çalıştırmanı ister onun için formüllü soru sormaz bize final sınalarında soruyordu ama burda sormaz direk veriyor ama şuda bir gerçek mali müşavir olacam diyorsanız bilmeniz lazım.bence allah razı olsun yusuf sürmenden millete muhasebe ne demek öğretiyor bir vesile ile,hala muhasebenin 600 191 391 100 olduğunu sananlar mevcut bu sitede bile

arkadaşlar ben çok zeki biri değilim ve 2 küçük çocuğum var ayrıca yardımcım falan yok kursa da gitmedim.sadece istedim ve her fırsatta ders çalıştım.ha bide dersleri bölümledim hepsinden bi seferde sınava girmedim.ilk girişimde sadece mesleği verdim8stajyer el kitabı na çalışarak 70 aldım kasım sınavın da)mart da 4 ders seçtim.maliyeti ve finansalı temmuza bıraktım hepsini rahat verdim. denetimden sadece 50 aldım.(kaynak öneremiyorum çıkmış sorulandan tekrarlayanları ezberledim..vergiden 65 aldım (kesinlikle 2010 vergi rehberi edinin.çok pratik kısa yoldan bilmeniz gerekenler var)genel hukuk ta biraz ezber.inanın öle ahım şahım kaynaklara gerek yok.sağlam bi kaynak ve sözellerde yorum ve ezber gerekiyor.maliyet ise kalırım derken 60 aldım.söleyebileceğim hesaplamalarınıza mutlaka yer verin.finansal ters köşe 18 aldım.baktım olmayacak şimdi kursa gidiyorum.orhan sevilengül ü öneririm.tabi şimdi mecburen yusuf hocanın kitabı tabi.Allah stonhand tanda razı olsun notları çok güzel mutlaka okuyun.kolay gelsin arkadaşlar.yeterki isteyelim ve sistemli çalışalım.kaliteli zaman harcayalım ders çalışırken.yani doğru güvenilir kaynaklardan.iyi geceler...

valla haklısın kardeş. muhasebeyi tekrar ele aldı adamcağız.gerçekten olması gerekeni istiyo.bizmişiz yanlış yapan.adam ezberbozdu diye dikleniyoruz.işimize gelmiyo.ancak ben açıklama, tarih, madde nosu anlaşılır yazı istemesine kızmıyorum.sadece gereksiz ayrıntıya giriyo yani basit bi soruyu bile karmaşık hale getirmeye çalışıyo ben ona kızıyorum.çoğumuz soruyu anlayamamaktan ve yevmiye kayıtlarını gerekli şekide tutmadığımızdan kaldık zaten...inşallah hoca da aralıkta daha anlaşılır sorular hazırlar bizde çalışır ve geçeriz.iyi geceler..

Bankaya sınav ücretini yatıran oldu mu arkadaşlar?

Arkadaşlar benim meslek hukuku konusunda merak ettiğim bir nokta var.

Ben meslek hukukuna gib.gov.tr - mevzuat bölümünde ki kanunlardan çalışıyorum.

Fakat tüm kanun metnini (3568 sayılı meslek kanunu) okuduğum halde bazı noktaların eksik olduğunu farkettim.

Mesela tüm kitaplarda uyarma cezasını gerektiren durumlar madde madde yazıyor fakat kanun metninin hiçbir yerinde bir tane dah madde yok. Biz sadece kanundan mı sorumluyuz yoksa kitaplarda ki verilere de çalışalım mı ?

Bu konuda bir fikri olan var mı ?

amtydz ' Alıntı:
Arkadaşlar benim meslek hukuku konusunda merak ettiğim bir nokta var.

Ben meslek hukukuna gib.gov.tr - mevzuat bölümünde ki kanunlardan çalışıyorum.

Fakat tüm kanun metnini (3568 sayılı meslek kanunu) okuduğum halde bazı noktaların eksik olduğunu farkettim.

Mesela tüm kitaplarda uyarma cezasını gerektiren durumlar madde madde yazıyor fakat kanun metninin hiçbir yerinde bir tane dah madde yok. Biz sadece kanundan mı sorumluyuz yoksa kitaplarda ki verilere de çalışalım mı ?

Bu konuda bir fikri olan var mı ?

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

Uyarma Cezası

Madde 5- Uyarma cezası aşağıdaki durumlarda uygulanır:

a) (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle değiştirilen bent; Yürürlük: 27.09.2007 (*) Müşterilerin işlerine karşı, kayıtsız ve ilgisiz kalınması, müşterilerle mesleki konularda yapılacak sözleşme hükümlerine aykırı davranılması, sözleşmenin taraflarca fesh edilmesi hâlinde, iş sahibinin defter ve belgelerinin otuz gün içinde devir ve teslim tutanağı düzenleyerek teslim edilmemesi (Devir ve teslim işleminin gerçekleşemediğinin meslek mensubu tarafından Odaya bildirilmesi durumu hariç.),

b) Birlikçe yayımlanan, genelge vs yönerge hükümlerine aykırı, olarak, meslek disip­linini bozucu hareketlerde bulunulması,

c) Aday meslek mensubunun, mesleğin vakar ve onuru ile bağdaşmayan işler yapma­sına neden olunması veya bilerek izin verilmesi veya bu eyleme göz yumulması,

d) (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle yürürlükten kaldırıldı. Yürürlük: 27.09.2007 ) (**)

e) Yasal düzenlemelere uygun tabela asılmaması,

f) (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle değiştirilen bent; Yürürlük : 27.09.2007)(***) Müşteri bildirim listelerinin tam ve doğru olarak Odaya süresinde verilmemesi,

g) Kanun ve Yönetmeliklerde öngörülen sosyal sorumluluk hükümlerine uyulmaması,

h) En az iki kez yazı ile istenmesine rağmen, oda aidat borçlarının haklı gerekçe ol­maksızın ödenmemesi,

i) Adres değişikliklerinin, Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uy­gun olarak süresinde bildirilmemesi,

j) Mesleğin yürütülmesi esnasında; görevi ile ilgisi olmayan konularda, çıkar çatışma­larına taraf olunması,

k) (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle değiştirilen bent; Yürürlük : 27.09.2007) (****) Meslek mensuplarınca, Oda yönetim, denetim, disiplin kurulu tarafından görevleri ile ilgili olarak istenen her türlü belge ve bilginin verilmemesi,

l) (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle eklenen bent; Yürürlük :27.09.2007) Bir diğer meslek mensubunun çalışanlarına her türlü vasıtayla meslektaşın veya müşterilerinin iş sırlarını ele geçirmeye veya açıklamaya yöneltmesi,

m) (27.09.2007 tarih ve 26656 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2. maddesiyle eklenen bent; Yürürlük: 27.09.2007) Yukarıda sayılanlar dışında, mesleğin vakar ve onuruna aykırı davranışlarla, görevin gerektirdiği güveni sarsıcı hareketlerde bulunulması.

eğer aradığın şöle bişeyse ymnetmelikle düzenlenmiş.. aynı sitede kanun yerine yönetmelikleri seçince çıkıyo zaten..
bu arada ben para yatırdım ve internetten ders seçtim ilginize teşekkür :P

medcezir ' Alıntı:
ya arkadaşlar niçin bu kadar büyüttünüz yusuf sürmeni adam doğru düzgün muhasebe öğretiyor,ben öğrencisiydim aralıkta bende girecem sınava bu adamına notlarına bakınca ben şunu anlıyorum işte muhasebe budur diye.itfa kayıtları ve libor artı faizle reeskont hesaplamaları var formülü var onun formülle reskontu buluyorsun ama bu hocanın bir özelliği şudur ezberi değil kafanı çalıştırmanı ister onun için formüllü soru sormaz bize final sınalarında soruyordu ama burda sormaz direk veriyor ama şuda bir gerçek mali müşavir olacam diyorsanız bilmeniz lazım.bence allah razı olsun yusuf sürmenden millete muhasebe ne demek öğretiyor bir vesile ile,hala muhasebenin 600 191 391 100 olduğunu sananlar mevcut bu sitede bile

haklısınız.....

arkadaşlar ben aralık da ilk defa sınavlara girecegim. 3 tane dersin sınavına girmezsem o sınav haklarım yine yanıyor mu ?

Yani diyelim maliyete girmedim. Toplamda sınav hakkım 5 den 4 e düşüyor mu yoksa girmediğim için 5 hakkım saklı kalıyor mu ?

2005-2006-2004 gibi eski çıkmış maliyet sorularının cevaplarını nereden bulabiliriz..

hayır arkadaşım.ama bildiğim ilk girişte bütün derslerden giriyorsun.yani parasını alıyorlar.eee ödeme yapmışken de hepsine girip şansını denemeni tavsiye ederimm...