2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

Arkadaşlar yeterlilikte 5 sınav hakkımız mı var? 5'ini de kullanıp geçemezsek ne oluyor?

Gebirgsjager ' Alıntı:
Arkadaşlar yeterlilikte 5 sınav hakkımız mı var? 5'ini de kullanıp geçemezsek ne oluyor?

ilk sınav açıklandığı tarihten sonra 2 yıl süren var bu süre içerisinde 60ın altında not aldığın her dersten 4 kez daha sınava girme hakkın var. bir dersten 5 kez girdin hakkın bitti diye 2 yıl dolmadan bırakma. diğer derslerden hakkın varsa sınava devam edebiliyorsun. tabi 5 hakkınıda kullandığın ders 50 veya üzerinde olmalı

hepsini yakarsan

2 yıl bekleyeceksin

2 yıl sonra tekrar yeterlilik sınavlarına gireceksin

fakat yeni yönetmelikte tekrar staja başlama sınavına da girmen gerektiği yönünde maddeler filan varmış daha yönetmelik çıkmadı

Arkadaşlar notlarım aşağıdaki gibi;

Ders 13 - 14 Mart 3 - 4 Temmuz
Finansal 68 -
Analiz 60 -
Denetim 32 50
Vergi 45 55
Hukuk 75 -
Meslek 30 50
Staj Tamamlama 99 -
Maliyet 20 20

4-5 Aralık Sınavına sadece maliyetten girdim. 50 Alırsam yetiyor mu? Alamzsam kaç hakkım daha kalıyor? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Stajım Ocak 2008'de başlayıp Aralık 2010'da bitti. Mart 2010'daki ilk sınava girdim.

Gebirgsjager ' Alıntı:

Finansal 68 -
Analiz 60 -
Denetim 32 50
Vergi 45 55
Hukuk 75 -
Meslek 30 50
Staj Tamamlama 99 -
Maliyet 20 20

4-5 Aralık Sınavına sadece maliyetten girdim. 50 Alırsam yetiyor mu? Alamzsam kaç hakkım daha kalıyor? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Stajım Ocak 2008'de başlayıp Aralık 2010'da bitti. Mart 2010'daki ilk sınava girdim.

6/b kapsamında staj yapmadıysanız ve maliyetten 50 alırsanız 63 ortalama ile belgeyi alanlar kervanına katılırsınız.

mart sınavının AÇIKLANMA tarihini bulun. o tarihin üzerine 2 yıl koyun. o tarihe kadar yapılacak bütün sınavlardan maliyet muhasebesine toplamda 3 kere daha sınav olarak katılabilirsiniz. eğer 2 yıl koyduğumda 4 sınav var diyorsanız 1 tane sınavı da es geçebilirsiniz.

İyice kafam karıştı şimdi. Cevabınız için teşekkür ederim ama 13 - 14 Mart sınavları 16 Mayıs 2010'da açıklandı varsayalım. O sınavda sadece 3 dersten 50'nin üzerinde aldım. 3 - 4 Temmuz sınavında da 50'nin üzerinde alamadığım 4 dersten daha sınava girdim. Bu arada Maliyet'ten 2. girişim oldu bu. Bu sınavda da Maliyet hariç hepsinden 50'nin üzerinde aldım. Şimdi 3 - 4 Aralık'ta da sadece maliyet muhasebesi olmak üzere tek bir sınava daha girdim.

Şimdi sorum şudur;

Bu sınavda da 50'nin altında almam durumunda kaç kez daha Maliyet Muhasebesi'nden sınava girme hakkım oluyor? Yani benim kaç hakkım kaldı? :(

Gebirgsjager ' Alıntı:
İyice kafam karıştı şimdi. Cevabınız için teşekkür ederim ama 13 - 14 Mart sınavları 16 Mayıs 2010'da açıklandı varsayalım. O sınavda sadece 3 dersten 50'nin üzerinde aldım. 3 - 4 Temmuz sınavında da 50'nin üzerinde alamadığım 4 dersten daha sınava girdim. Bu arada Maliyet'ten 2. girişim oldu bu. Bu sınavda da Maliyet hariç hepsinden 50'nin üzerinde aldım. Şimdi 3 - 4 Aralık'ta da sadece maliyet muhasebesi olmak üzere tek bir sınava daha girdim.

Şimdi sorum şudur;

Bu sınavda da 50'nin altında almam durumunda kaç kez daha Maliyet Muhasebesi'nden sınava girme hakkım oluyor? Yani benim kaç hakkım kaldı? :(
4 - 5 aralık tada maliyetten girdin

toplam 3 kez girdin. 2 kez daha girme hakkınız var

her dersten toplam 5 hakkınız var.

battibalikyangider ' Alıntı:
fakat yeni yönetmelikte tekrar staja başlama sınavına da girmen gerektiği yönünde maddeler filan varmış daha yönetmelik çıkmadı

oha... yakışır.

sysyphus ' Alıntı:

oha... yakışır.

evet yazdığımız dilekçede de böyle bir şey varsa mutlaka çıkarılması gerektiği yönünde taleplerimiz mevcut.

böyle olursa duman olduk demektir:)

Gebirgsjager arkadaş senin yazını okuyunca benimde kafam karıştı ama net olarak birşeyi anladım 2 sınavda 6 derside geçmişsin ve maliyetten aralık sınavınada girdiysen 2 kez maliyet sınavına girme hakkın var 50 aldığın takdirde 63 ortalama ile smmm olacaksın.sanırım anlamadığın şu senin eğer staj notuda dahil geçtiğin derslerin toplamı maliyetten 50 alman halinde bile 480 in altında kalsa idi istediğin bir dersten yükseltme sınavına girebilecektin.ders seçerkende ilk seferde geçtiğin derslerden seçki sonradan açılacak sınavlara girme hakkın fazlası ile olsun...umarım demek istediğim şeyleri yazıya tam olarak aktarabilmişimdir.

taner.. ' Alıntı:
Gebirgsjager arkadaş senin yazını okuyunca benimde kafam karıştı ama net olarak birşeyi anladım 2 sınavda 6 derside geçmişsin ve maliyetten aralık sınavınada girdiysen 2 kez maliyet sınavına girme hakkın var 50 aldığın takdirde 63 ortalama ile smmm olacaksın.sanırım anlamadığın şu senin eğer staj notuda dahil geçtiğin derslerin toplamı maliyetten 50 alman halinde bile 480 in altında kalsa idi istediğin bir dersten yükseltme sınavına girebilecektin.ders seçerkende ilk seferde geçtiğin derslerden seçki sonradan açılacak sınavlara girme hakkın fazlası ile olsun...umarım demek istediğim şeyleri yazıya tam olarak aktarabilmişimdir.

çok özür dileyerek istenilen dersten ortalama yükseltilemeyeceğini belirtmek isterim.

sınav yönetmeliğinin tekrar sınava girebilme başlıklı 21. maddesi çok açık.
TEKRAR SINAVA GİREBİLME
Madde 21
....... sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.

60 puandan az alınan sınavları kapsar kısmına dikkat

Arkadaşlar hepinize cevabınız için teşekkür ediyorum. Anlıyorum ki maliyetten bir arıza çıkar da 50'nin altında alırsam daha 2 kez bu dersten sınava girme hakkım oluyor.

Taner Bey net olarak anlattınız. Şu aşamada ortalamadan kaygım olmadığından 50 kifayet edecek. Not yükseltme sınavına gerek kalmıyor. Yapacağımız tek şey sonuçları beklemek. İnşallah bütün hepimiz işimize yarayan notları alırız.

Selam ve saygılar

Anıl

Gebirgsjager ' Alıntı:

ilk sınav açıklandığı tarihten sonra 2 yıl süren var bu süre içerisinde 60ın altında not aldığın her dersten 4 kez daha sınava girme hakkın var. bir dersten 5 kez girdin hakkın bitti diye 2 yıl dolmadan bırakma. diğer derslerden hakkın varsa sınava devam edebiliyorsun. tabi 5 hakkınıda kullandığın ders 50 veya üzerinde olmalı

hepsini yakarsan

2 yıl bekleyeceksin

bizim oda yeni yönetmelikle ilgili açıklama yaptığında başkanımız şöle demişti:sınav hakkınız bittiğinde 2 yıl bekleme süresi 6 aya ineceğini ve staja başlama sınavına tekrar girileceği yönünde istekler olmuş fakat bunu oda başkanları red etmiş ve yönetmelikte yer almamış.bu yüzden bizim staja başlama sınavına tekrar girme gibi bir durumumuz yönetmelikte yok. verilen hak geri alınamaz. ve bu staja başlama sınavına tekrar girmek çok saçma .

arizona77 ' Alıntı:
Gebirgsjager ' Alıntı:

hepsini yakarsan

2 yıl bekleyeceksin

süpermiş... 2 yıl beklemeye devam yani:)

bizim oda yeni yönetmelikle ilgili açıklama yaptığında başkanımız şöle demişti:sınav hakkınız bittiğinde 2 yıl bekleme süresi 6 aya ineceğini ve staja başlama sınavına tekrar girileceği yönünde istekler olmuş fakat bunu oda başkanları red etmiş ve yönetmelikte yer almamış.bu yüzden bizim staja başlama sınavına tekrar girme gibi bir durumumuz yönetmelikte yok. verilen hak geri alınamaz. ve bu staja başlama sınavına tekrar girmek çok saçma .

Yeni Yönetmelikte smmm sınav hakları hakkında bir bilgi aldınız mı?Birde yeni yönetmelik ne zaman yürürlüğe girecekmiş?

yeter ' Alıntı:
Yeni Yönetmelikte smmm sınav hakları hakkında bir bilgi aldınız mı?Birde yeni yönetmelik ne zaman yürürlüğe girecekmiş?

biz bir garip stajyeriz ne haddimize böyle meseleler..

Gebirgsjager ' Alıntı:

Finansal 68 -
Analiz 60 -
Denetim 32 50
Vergi 45 55
Hukuk 75 -
Meslek 30 50
Staj Tamamlama 99 -
Maliyet 20 20

ya onu bunu bırakın da siz martta finansal muhasebeden nasıl 68 aldınız ? biraz açıklar mısınız ? kimse farketmedi ama şu ana kadar duyduğum en yüksek not :)

sm³ ' Alıntı:
Gebirgsjager ' Alıntı:

Finansal 68 -
Analiz 60 -
Denetim 32 50
Vergi 45 55
Hukuk 75 -
Meslek 30 50
Staj Tamamlama 99 -
Maliyet 20 20

ya onu bunu bırakın da siz martta finansal muhasebeden nasıl 68 aldınız ? biraz açıklar mısınız ? kimse farketmedi ama şu ana kadar duyduğum en yüksek not :)

aaa harbiden almış:)

bende farketmediydim. üstad... biz kiiim sizin sorularınıza cevap vermek kim. utandım kendimden şu an.

açıklansın artık şu sınaaaaaaaaaaaaaaaaaaav!

agaa bu cümleleri kurmak için en az bir ay var, hele bi ocağın sonu gelsin o zaman deriz ;)

başarılar, heyecanlı tempolu bir dönemdesiniz ;)