2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

serkan4174 ' Alıntı:
Finansal tablolar benide hüsrana uğrattı 1. soru ve son soru daha evvel gelmeyen tarzlarda sorular oysaki sınavlara hazırlanırken her desten gelebilecek sorulara göre hazırlanıyoruz.1. soruyu resmen sadece tecrübelerime dayanarak cevapladım tabi okuyan hoca nasıl değerlendirir bilemem son soru ise tamamen maliyet sorusu son 10 yılda böyle bir soru yok maliyet sınavına hazırlanan kişiler kesinlikle yapmıştır ama benim gibi sadece tablolara hazırlanan birisi için hiç beklenmedik bir soruydu zaten kafadan 28 puan bu soru ile gitti.

El insaf. 1. soru icin bunu diyorsan diger sorular icin yorumlarini dusunemiyorum.Nesi vardi 1.sorunun soruyorum sana. Gayet acik,gayet net bir soruydu.

Ben 1. soru zordu demiyorum sonuçta 15 yıldır bu işlerin içindeyim kendime göre bilgilerimle yorumumu yaptım deha dersanesinin cevaplarındanda hemen hemen aynı şeyleri yazdığımı gördüm ama yinede net bir terimsel tarif olmadı okuyan hocanın algılamasına kalıyor vereceği puan nen sadece tablolar sınavında beklenilen bir soru şekli değildi diyorum aynı şekilde son soru tamamen maliyet sorusu hiç beklenilen bir soru değildi.

Şüpheli Alacaklarda Özellikli Konular

¨ İflas halinde, alacakların iflas masasına kaydettirilmesi şartıyla, bu alacaklara karşılık ayrılabilir

128 olacak arkadaslar.689 falan degıl

Arkadaşlar finansal tablo analizi sınavında yüzde yöntemine göre analizini yapıp yorumladım.Yorumlayınca puan kırılır mı?

phoboss ' Alıntı:

¨ İflas halinde, alacakların iflas masasına kaydettirilmesi şartıyla, bu alacaklara karşılık ayrılabilir

Nasil bu kadar kati konusabiliyorsunuz. Yani ustada sorsalar o boyle konusmaz. Kaldi ki soruda iflas masasindan da bahsetmiyor. Ki yoruma acik 2 sorudan biri de bu. Gercekten insanlar yeterince stres altindayken bu kadar kati yorumlarda bulunmayin.

MuphemSahis ' Alıntı:
phoboss ' Alıntı:

Nasil bu kadar kati konusabiliyorsunuz. Yani ustada sorsalar o boyle konusmaz. Kaldi ki soruda iflas masasindan da bahsetmiyor. Ki yoruma acik 2 sorudan biri de bu. Gercekten insanlar yeterince stres altindayken bu kadar kati yorumlarda bulunmayin.
Size katılıyorum arkadaş kendi mesajında da belirtmiş ''ayrılabilir''diyor , ayrılır demiyor. Soruda karşılıktan hiç bahsedilmemiş ve iflas masası sözcüğü de geçmiyor. Ayrıca stonhand arkadaşta diğer sınavlarında 689 a attığını belirtiyor.

oztemiz80 ' Alıntı:
MuphemSahis ' Alıntı:
phoboss ' Alıntı:

Size katılıyorum arkadaş kendi mesajında da belirtmiş ''ayrılabilir''diyor , ayrılır demiyor. Soruda karşılıktan hiç bahsedilmemiş ve iflas masası sözcüğü de geçmiyor. Ayrıca stonhand arkadaşta diğer sınavlarında 689 a attığını belirtiyor.

Bak gecen sinavda gecenlerin toplandigi bi topic var. akkara rumuzlu arkadas kagidini paylasmis. 50 ile gecmis. O sebepten daha umitperver olmak icin yeterince sebebimiz var. Her zaman dedigim gibi; net olmayan seyler kendimizi,baskalarini ve kurumlari yipratmaya gerek yok.

bir YMM'nin değersiz alacaklarla ilgili bi yazısı var bende googledan buldum...linki verdim 24 ve 25.inci sayfada açıklamalar yapmış..aynen şöyle diyor 'borçlunun iflas etmiş olması tek başına değersiz alacak yazmak için yeterli değildir'
bu tabi onun görüşü..netice itibarıyle bu soru yoruma açık...bundan dolayı 689 yazanın da 128'atanın da doğru kabul edilmesi gerekir :=))))) en doğru çözüm bu herhalde:=))

Arkadaşlar ?P? İşletmesi iflas ettiğinde mahkeme ?P? işletmesininden olan tüm alacaklılara (alacaklılar P yi mahkemeye vermedikleri halde) tebligat gönderirmi yoksa tebligat sadece ?P? işletmesinden alacağını mahkemeye veren alacaklılara mı gelir. Bu sorunun cevabı önemli eğer kanunen veya icra iflas hukunda alacaklı olan herkeze gönderilmezse yazıyorsa sadece mahkemeye veren, alacağını icra kanalıyla isteyen bir firmaya tebligat gelirseeeee işler olaylar çok farklı olur. Bunu icra-iflas hukununu bilen avukatlara danışmak gerekir. Deha şunu şöylemiş, Yusuf Hoca şöyle demiş, bizi bağlamaz biz sorunun hatalı olduğunu ispatlarsak işte o zaman hesaplaşma zamanı gelir.Bütün mesele bu.Yoksa senin cevabın doğru benimki yanlış çok da önemli değil. Geçip geçmedekte önemli değil Bu sorudan bir şeyler bulup bize 1 yıldır kan kusturanla hesaplaşmadır.

Benim araştırmama göre öyle durup dururken postayla size tebligat gelmez Siz öncesinde alacağınızı isteyeceksiniz mahkemeye vereceksiniz o sırada borçlu iflas ederse size tabligat gelir. O zaman bizim sınavdaki firmamımızın muhasebecisi unutkan ?P? den olan alacağa mahkemeye verdiği hakde karşılık ayırmamış. Konuya bu bakış açısından yaklaşırsanız çok çeşitli cevaplarla karşılaşırız zaten herkezin farklı cevap vermesinin sebebi farklı açıklardan bakması. Soru içeriyi yanlış ama bunu ispatlamak lazım. Bizim alacağımız ne değersiz alacaklar kanunun maddesinin içinde nede şüpheli alacaklar kanunun, çünkü o kanun maddelerinde alacaklı borcunu takip ediyor bizim sınavdaki firmamıza ansızın bir gün tebligat geliyor. Bu olamaz bunun bir öncesi olmalıyı ispatlamak ta bizim işimiz?zaten mesleğimiz..

işte sorun da burda zaten sorular net degil .her yöne yorum açık .
tahmin ediyorum herkez önce şüpheli olarak görmüştür sonrada yokyok ys.bunu şimdi zarara yazar diye degiştirmiştir.

staj başlatma sınavında bile hala yanlış sorular soruyorlar 4 soru yanlış vardı bu dönem ..1 soruyla bile binlerce kişi madur olmuyormu ..

keza bizde ys den yorum farkıyla kalmadıkmı ..allah aşkınıza yaa hepimiz üniv mezunu ve 5 yıllık muhasebeci degilmiyiz..
13+4 toplam 17 kayıt sorulmuyormu ...ok 12 dogru yapıyoruz kalıyoruz bu ne iştir anlamadım

işte hak burda yeniliyor..

dilekçe topluyoruz işimizi gücümüzü bırakıp ..olumsuz konuşanları kınıyorum ...

böyle devam edin ..muhalefet olun .

Ne yapacağız bu muhasebe dersinden?

sinem81 ' Alıntı:
Ne yapacağız bu muhasebe dersinden?

hakkı olanların devam edenlerin birden fazla dersi bulunanların, toplu olarak bir döneme girmemesi kararı:)

tamam tamam sustum

mart sınavı için bir tdhp başlığı açıp, önce hesabı sonra yusuf sürmenin o konuda nasıl sorular sorduğunu çalışmak gerekiyor.

ben psikojik tedavi almaya başladım ..

hayata küstüm ...

haklarımın bitmesini bekleyip bu ülkeyi terk etmeyi düşünüyorum

SERHAT123 ' Alıntı:

hayata küstüm ...

2 dersin kalmış daha bir sürü hakkın var halen stres oluyorsun. dosyayı yakan arkadaşlar ne yapsın. benim gibi 5. haklarını kullananlar ne yapsın, benzin döküp kendimizi yakalım o zaman. düzeni değiştiririz belki:)

battibalikyangider ' Alıntı:
SERHAT123 ' Alıntı:

hayata küstüm ...

2 dersin kalmış daha bir sürü hakkın var halen stres oluyorsun. dosyayı yakan arkadaşlar ne yapsın. benim gibi 5. haklarını kullananlar ne yapsın, benzin döküp kendimizi yakalım o zaman. düzeni değiştiririz belki:)

gerçi benzinde 4 lirayı geçmiş:)) çok pahalı bi olay:)

ikimizden başkası yok zaten gerçegi,oynanan oyunları görüp te haksızlıklara karşı gelmek için çalışan

SERHAT123 ' Alıntı:
ikimizden başkası yok zaten gerçegi,oynanan oyunları görüp te haksızlıklara karşı gelmek için çalışan

ne gene atıp tutuyorsun, 100 imzayı geçti dilekçe, bu sefer dış destek gayet iyi gidiyor.

battibalikyangider ' Alıntı:
SERHAT123 ' Alıntı:

hayata küstüm ...

Bu sinavda 5. hakkinizi kullanmis iseniz YS'den once simdilerde mumla aranan ve insanlarin gecmek icin degil ortlama yapmak icin girdigi muhasebe sinavlarindan 2 sine girmissiniz demektir. Bunu nasil acikliyorsunuz?