sysyphus ' Alıntı:sysyphus ' Alıntı:normalde geçmemen lazım ama belli de olmaz 50 alıp geçebilirsin de..
bir müşavire sordum, "fazlalık yazmışsın, önemli değil, ruhsatı aldın gözüyle bak." dedi. yok mudur daha önce böyle hatalar yapı da kağıdı geçerli not alan? hepsini karıştırmadım, tek bir fazlalık maddeyi ekledim. diğer sorular da doğru.
fıstık ' Alıntı:Finansal gün geçtikçe zorlaşıyor, Temmuzda ilk girişimdi yalnışta olsa gelir tablosu bilançoyu yetiştirdim 24 aldım,
bu sefer ikisinide yetiştiremedim.Ne yapıcaz biz..?
battibalikyangider ' Alıntı:sysyphus ' Alıntı:sysyphus ' Alıntı:normalde geçmemen lazım ama belli de olmaz 50 alıp geçebilirsin de..
bir müşavire sordum, "fazlalık yazmışsın, önemli değil, ruhsatı aldın gözüyle bak." dedi. yok mudur daha önce böyle hatalar yapı da kağıdı geçerli not alan? hepsini karıştırmadım, tek bir fazlalık maddeyi ekledim. diğer sorular da doğru.
fazla bilgi bende yazmistim baya oluyor ben o dersten geceli... hatta kafadan vergi usul kanunu maddeleri ihdas etmeye baslamistim kendimi meclis sanarak, gectim gayet de rahat hemde.. fazla stres yapmayın nolur
sysyphus ' Alıntı:battibalikyangider ' Alıntı:sysyphus ' Alıntı:sysyphus ' Alıntı:normalde geçmemen lazım ama belli de olmaz 50 alıp geçebilirsin de..
fazla bilgi bende yazmistim baya oluyor ben o dersten geceli... hatta kafadan vergi usul kanunu maddeleri ihdas etmeye baslamistim kendimi meclis sanarak, gectim gayet de rahat hemde.. fazla stres yapmayın nolur
59zede arkadaşım, hassasiyetin için teşekkür ederim. Bildiğin gibi ben de geçen sınavdan bir itirazzedeyim ve dünden beridir cehennem azabı yaşıyorum. 1 cümle yüzünden insan hayatı bu derece etkilenir mi? 1.5 ay sınav sonucunu, 3 ay da sonraki sınavı o hiç sevmediğiniz belirsizlik içinde beklemek. Her şey garanti olup bu stres sonrasında rahata erecekken. Ne rahat edebiliyor insan, kısa bir kafa tatili misali, ne de yaşadığı absürdlüğün şokunu atabiliyor. Hatam benim çıktıktan 5 dakika sonra aklıma geldi. Dönüp safça kağıdımı düzeltmek isteği bile doğdu içimde bir anda. Bunca yıldır sınava girerim, hiç bu kadar büyük bir hataya maruz kalmadım, kendi kendimi sabote etmedim. Deha'daki Vergi Hocası "böyle hayati hatalarda kağıdı çizerler, 45 verirler" derdi. Şimdi o da teselli veriyor ama inandırıcılıktan uzak. Umarım siz haklı çıkarsınız fakat iş kendi mesleğimizle alakalı bir soruda tüccarlardan alıntı yapmaya gelince o kağıda geçer not verirler mi emin olamıyorum. İnanın 6 dersi vermiş olmasam şu dakika vazgeçerdim şu ruhsattan, o derece soğudum. Yüzüp kuyruğuna gelmenin, fakat bir karış yere kulaç atamamanın rahatsızlığı gerçekten çok sinir bozucuymuş. Ne kıymetli puanları varmış işin sonuna geldiğinizde gıdım koklatmıyorlar. Bunca küskünlükten sonra nasıl kazanacaklar bu meslek mensuplarını çok merak ediyorum. Biz içinde oluruz veya olmayız, yapılan geniş kesimler dahilinde çok büyük haksızlık ve saygısızlık. Yıllarımıza, emeğimize yazık, başka bir şey değil. Ne değdiğinden ne de mesleğin sevilebilirliğinden söz edebilirim artık. Sadece yazık ve yazıklar olsun bize bunları yaşatanlara. Bin yıl yaşayıp hayattan ardı ardına kazıklar yesem bu kadar soğuyamazdım. Bunu başarabildikleri için teşekkürü borç biliyorum kendilerine.
sedateroglu ' Alıntı:Sayın sysyphus. Endişeniz son hakkınız olduğundan kaynaklanıyor biliyorum ama kağıdınız asgari 60 iken bence bu kadar kendinizi harap etmeniz üzmeniz anlamsız. Darısı bizim başımıza.
sedateroglu ' Alıntı:Sayın sysyphus. Endişeniz son hakkınız olduğundan kaynaklanıyor biliyorum ama kağıdınız asgari 60 iken bence bu kadar kendinizi harap etmeniz üzmeniz anlamsız. Darısı bizim başımıza.
sysyphus ' Alıntı:sedateroglu ' Alıntı:Sayın sysyphus. Endişeniz son hakkınız olduğundan kaynaklanıyor biliyorum ama kağıdınız asgari 60 iken bence bu kadar kendinizi harap etmeniz üzmeniz anlamsız. Darısı bizim başımıza.
Sayın sedateroglu, maalesef mi diyeyim, bir hakkım daha var. Bu 4. girişimdi. İlk girişte 6 derse çalışıp 5 dersi (o sınavda da maliyette buna benzer bir hata yapmıştım, misal FIFO çözümünü verip sonrasında hesabın başına LIFO kullanırız eklemiştim) vermiştim. Akabinde zorunlu ara-askere gidiş. Dönüşte kalan 1.5 ayın son 15 günü maliyete bakış, vergiyi gene pas geçiş. 3. sınava tek vergi için dershaneye gittim ve 40 alarak itirazzedeler arasına katıldım. Bu sınavda da 45 falan bekliyorum. Deha'nın 140 maddelik özet tablosuna 30 madde kadar daha ekleyip tümüne çalışmış, unuttuğum yerleri ekstra çıkarmış, son gece ve sabah sadece VUK Cezalar, KDV ve AMME'ye bakmıştım. Basit usül, tüccarlarda işe başlamada unuttuğum maddelerden biri olsa gerek, soruyu görünce aklıma direkt o cümle geldi. Otomatik pilota bağlayıp öyle yazdım yani. Ezber bilgiler kafada çorbaya dönüştü. KDV'yi bu sayede yaptım fakat çok basit bir hatayı da bu yüzden yaptım. İhbarname muhteviyatından 1070 TL üstü beyan edilecek MSİ'ye kadar kafayı şişirince balon bir yerden patlıyor. Finansalda da arkadaşların dem vurduğu üzere, kendi babamdan yeni duyduğum bir anı ile konuyu bağlıyorum:
Üniversite yıllarında çok korktuğu bir dersin sözlüsüne geceli gündüzlü çalışmış. 100 sayfalık kitabın 93'ünü okumuş, 7 sayfa kalmış. "Ne kadar dua ettim, gitmediğim türbe kalmadı" dedi arkasından (o gün, onun için de son demmiş). Hoca sınavda 4 soru sormuş, üçü o 7 sayfadan gelmiş. Muhterem, üniversiteyi 8 senede bitirdi. Başka bir şey söylemeye sanırım hacet yok. Tüm yeni adaylara bol sabır ve bol şans, yolu yarılamış emek yorgunlarına ise sonsuz başarılar dilerim.
TFT ' Alıntı:arkadaşlar soru çözümlerini dershaneler internet sitelerinde yayınlarlardı ertesi gün bugün daha göremedim maliyet çözümleri eline ulaşan var mıdır kursa giden arkadaşlardan?
sedateroglu ' Alıntı:TFT ' Alıntı:arkadaşlar soru çözümlerini dershaneler internet sitelerinde yayınlarlardı ertesi gün bugün daha göremedim maliyet çözümleri eline ulaşan var mıdır kursa giden arkadaşlardan?
Oda bişey mi. İstanbuldaki sınavda sınavdan çıkar çıkmaz cevap anahtarlarını dağıttılar bile. Herhalde içerde adamları var. Veriyorlar sınava giriş parasını, ilk yarımsaatte hemen kağıdı verip çıkıyor soruları dershaneye yetiştiriyor. Dershane sınavın normal süresi bitene kadar o soruları bilgisayar ortamına giriyor, cevaplıyor, çoğaltıyor millete dağıtıyor![]()
battibalikyangider ' Alıntı:vallaha üstad param olsa fakülte fakülte gezip, işletme maliye bilmemne mezunlarına uyarıda bulunacağımneyse sınavdan geçtiğinizde görüşürüz belgeyi alınca tanımazsın artık bizi
![]()
hanmiroğlu ' Alıntı:o kadar karamsar olma,büyük ihtimal vergiden geçersin.