2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

meslek hukukundan ne sordular?

Deha finansal muhasebeyi hala çözememiş galiba :)
ya da bende açılmıyor.

umarım hocanın cevap anahtarı da böyledir...
tek ders maliyete girdim hala üzerimde bir gerginlik var.. sınavdan önce nasıl kasıldıysam..

TFT ' Alıntı:
umarım hocanın cevap anahtarı da böyledir...
tek ders maliyete girdim hala üzerimde bir gerginlik var.. sınavdan önce nasıl kasıldıysam..
aynen umarım hocanın cevap anahtarı da böyledir

dehaya gittim ben benim düşüncem bi yana sizce yeterli bir kursmu?

denetimzede ' Alıntı:
dehaya gittim ben benim düşüncem bi yana sizce yeterli bir kursmu?

aaah ah:)
neyse vazgectim yorum yapmıcam sildim:).

Arkadaşlar merhaba

Ben maliyet Muhassebesi 2 soruyu birinci ve ikinci sıkkı doğru yaptım ama son sıkkı yanlıs yaptım kayıt olanı
Kac alırım acaba

Belki de kayıtlar 5 puandır 1. soruya hiç bir şey yazmadınız mı? Umudunuzu yitirmeyin belli olmaz geçersiniz belki kolay sorulan dönemlerde daha bir insaflı okuyorlar kağıtları temizlik olsun diye yığılmayı engellemek için.

arkadaşlar birşey kafama takıldı.tesis makina cihazlara amortisman konusunda.acaba tesise belirlenen faydalı ömür derken.komşu işletmeye çektiği elektirik hattı nı mı tesis kabul etti yani bizim tesisimizden ayrı olarak.çünkü bütün maddi duran varlıkların faydalı ömrü 5 yıldır diye dönem sonunda özellikle belirtti.yani bizim tesisimizin ömrü 5 yıl.yeni çekilen hattın ömrü 2 yıl.

Dikkat ettiyseniz soruda pazarlama bölümünde kullanılan tüm maddi duran varlıkların ömrü 5 yıldır demiş. Burdan benim anladığım pazarlama bölümünde kullanılanları 5 yıl olarak alacağız. Diğerini de zaten 11.12.2010 tarihli soruda 2 yıl olarak vermiş ki ben bu tesisin giderini 770 e attım. Çünkü bize tüm maddi duran varlıklar pazarlamaya aittir dememiş. Bana da elektrik santralinin amortismanı genel yönetim gideri olarak daha mantıklı geldi.

Arkadaşlar s.m lerin m.m liğe geçişi sırasında 2009/2-3 dönemlerinde yetrlilik sınavında sorulan sorularla 2010 yılında sorulan sorular arasında dağlar kadar fark var,yine aldığım bilgiye göre staj başlatma sorularıda geçmiş yıllara nazaran daha zormuş.Mesleğe girişi zorlaştırıyorlar evet belki iyi olacak gelecek için ama bunu eline yüzüne buluştırmış durumdalar,malum çok ÜNLÜ! akademisyenlere zorlu sorular hazırlattırıyorlar ama bu sınavlara yetkin stajer yetiştiremiyorlar,hiçbir oda da yeterli eğitim yok,bazılarında hiç yok,zaten sınavlarda başarılı olmayı sağlayacak (sorulan sorular bazında) bir iş deneyimimiz de yok peki bu insanlar yeterlilik sınavlarını nasıl verecekler?Tabiki dershanelere gitmek zorunda kalarak ve herkesin bildiği gibi bazı eğitim kurumları boy boy yaptıkları ilanlar ve yayınladığı kitaplarla sektörde ön saflara geçmeyi başardılar ,her sınavda bilmem kaç soru tutturmuşlar,bilmem benzer sorular bulmuşlar.. tüm bu reklam ve yayınlar başarının görünen yüzü, oysaki ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum, artık tesmerin adayları staj dönemi boyunca bilmem kaç tane cd göndererek yapılan sınavlara hazırlayamıycağını yada hazırlanan sınav sorularıyla adayları S.M.M.M yapamıyacağını anlaması ve buna bir çözüm bulması gerekiyor, bu konuda odalara ve birliğe gereken mesajı vermemiz gerektiğini düşünüyorum herkes elinden geleni yapsın lütfen bu faks olur, mail olur şikayetlerimizi bildirmekten çekinmeyelim,
Herkese başarılar diliyorum, ben bu sınava ilk defa girdim ama sanırım mart ayında 2-3 dersten tekrar gireceğim.

FİNANSAL TABLO
Finansal Tablolar Analizinde 4. Soruyu Yapan arkadaşlar varmı? Başabaş noktasını. ?
Normalde böyle soru çıkmazdı..
Cevap kağıdını okuyanlar insaflı davranır. umarımm:)))

Truva39 ' Alıntı:
FİNANSAL TABLO
Finansal Tablolar Analizinde 4. Soruyu Yapan arkadaşlar varmı? Başabaş noktasını. ?

başabaş noktası finansalın konusu değilki maliyetin konusu.. !

semra370 ' Alıntı:
Truva39 ' Alıntı:
FİNANSAL TABLO

başabaş noktası finansalın konusu değilki maliyetin konusu.. !

Arkadaşlar sınavlara, konulara bakmadan mı giriyorsunuz ? finansal tablolar analizi konuları içinde başabaş noktasını hesaplama da var .

Ben onda brüt satışları satış fiyatına böldüm. Sonra değişken giderleride çıkan adete böldüm. 1 adetin değişken giderini buldum.
Başabaş satış miktarı = Sabit Giderler/ (Satış fiyatı - Birim değişken gider)
Satış tutarıda = Satış miktarı * satış fiyatı
Doğru yanlış bir bilgim yok.

Finansal tablolar benide hüsrana uğrattı 1. soru ve son soru daha evvel gelmeyen tarzlarda sorular oysaki sınavlara hazırlanırken her desten gelebilecek sorulara göre hazırlanıyoruz.1. soruyu resmen sadece tecrübelerime dayanarak cevapladım tabi okuyan hoca nasıl değerlendirir bilemem son soru ise tamamen maliyet sorusu son 10 yılda böyle bir soru yok maliyet sınavına hazırlanan kişiler kesinlikle yapmıştır ama benim gibi sadece tablolara hazırlanan birisi için hiç beklenmedik bir soruydu zaten kafadan 28 puan bu soru ile gitti.

Elinde düzgün ve anlaşılabilir maliyet muhasebesi notu olan arkadaşlar bana [email protected] adresinden gönderebilirlerse çok minnettar kalırım.