2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

soru 1 - serbest meslek erbabında işe başlama belirtileri ?
soru 2 - kdv'ye göre tarhiyatın muhatabı ?
soru 3 - kvk ya göre tasfiye memurlarının sorumluluğu ?
soru 4 - alım satım işi:10.000 hasılat, nakliyecilik işinden 20.000 hasılat, 1 nolu işe 30.000 harcama, 2 nolu işe 40.000 harcama yapılmış. 50.000 tl genel gider var. herbir işe göre genel giderleri dağıt ve yasal gerekçesini açıkla.

1-2.sorular 20, 3-4.sorular 30 puan

soru 2 hariç diğerlerini yaptım 70 bekliyorum :)

sysyphus ' Alıntı:
normalde geçmemen lazım ama belli de olmaz 50 alıp geçebilirsin de..

bir müşavire sordum, "fazlalık yazmışsın, önemli değil, ruhsatı aldın gözüyle bak." dedi. yok mudur daha önce böyle hatalar yapı da kağıdı geçerli not alan? hepsini karıştırmadım, tek bir fazlalık maddeyi ekledim. diğer sorular da doğru.

finansal muhasebe kaldı, gidip onu da bi tekrar edeyim, herkese başarılar...

Bu Denetimin palası gerçekten soru sorma özürlü. Herkes 1,2 ve 3.sorularda açıklama yapma konusunda tereddüte düşmüştür. İnsan bi sadece sıralayınız veya açıklayınız diye belirtir. Sonra 3.soruda sadece Destekleyici kanıt elde etmek için yapılması gereken işlemler dese tamam ama soru aynen şöyle Denetim Tekniklerinin (Kanıt toplama teknikleri-Destekleyici kanıt elde etmek için kullanılan denetim işlemleri) yazınız demiş. Ben Denetim Tekniklerini (Maddi-Şekli, Aralıksız-Örnekleme v.b.) yazdıktan sonra öbür on maddelik cevabı da istemiş diye yorumladım. Önce denetim tekniklerini belirttim. Ondan sonra Destekleyici kanıt elde etmek içinyapılan işlemler dedim10 maddeyi sıraladım.

kayçn ' Alıntı:
sayın stonhand 4.sorunun cevabını yazabılıröısınız simdiden teşekkurler...

incelenecek ve sayılacak varlık teşhis edilir
görülen varlığın miktar ve tutarının tespiti için sayım yapılır
denetlenen varlığın kalitesi tespit edilir
incelenen ve sayılan varlığın sahte olup olmadığı tespit edilir.

Bu soru sınavdaki en zor soruydu, pala soruda işlemlerin sıralamasınıda istemiş. sağolsun dehanın hocasının notlarını son hafta almıştım bu soruyu tam yaptım hayırlısı diyelim hayırlısı olsun adam işin cılkını çıkarmazsa tertemiz bir daha denetim derdimiz olmaz.

Finansalla mailiyeti bir versem smmm olucam.MALİYETTEN kolay gelicek diyorlar ama geçen dönem çok zordu.

sm³ ' Alıntı:
soru 4 - alım satım işi:10.000 hasılat, nakliyecilik işinden 20.000 hasılat, 1 nolu işe 30.000 harcama, 2 nolu işe 40.000 harcama yapılmış. 50.000 tl genel gider var. herbir işe göre genel giderleri dağıt ve yasal gerekçesini açıkla.

soru 4- alım:5000.-tl nakliye : 10000.-tl 1 nolu iş: 15000 tl 2 nolu iş: 20000.- tl dağıtımları böyle yaptım doğrumudur?
1. soru tam 3. soru tam eğer 4 de doğruysa geçermiyim arkadaşlar.

gencay07 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

soru 4- alım:5000.-tl nakliye : 10000.-tl 1 nolu iş: 15000 tl 2 nolu iş: 20000.- tl dağıtımları böyle yaptım doğrumudur?
1. soru tam 3. soru tam eğer 4 de doğruysa geçermiyim arkadaşlar.
ben de aynen öyle yaptım inşallah doğru yapmışızdır.tarhiyatın muhatabına neler yazdınız ben mükellefleri yazdım bir de, vergi sorumlularını yazdım bakalım inşallah geçeriz gibi

tarhiyat muhatabı başlıbaşına bir konuymuş yanlış yapmışım yani. diğerlerinden geçer not alabilirim sanırım hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

1. soruyo sınavdan 45 dk önce okudum yinede cevaplayamadım kayış kopmuş çalışmaktan:(

4. soruyu sınavdan önce bilge eğitimin kitapçığı dağıtılıyordu kitapçıkta aynen o soruya benzer bir soru var neredeyse aynısı orada amortisman dağıtımı yapılıyo yalnızca iyiki bakmışım kitapçığa ve o soruya

fıstık ' Alıntı:
Finansalla mailiyeti bir versem smmm olucam.MALİYETTEN kolay gelicek diyorlar ama geçen dönem çok zordu.

Bende aynı durumdayım,maliyetten zor geleceğini sanmıyorum ama finansal düşündürüyor... :-\

accor ' Alıntı:
fıstık ' Alıntı:

Bende aynı durumdayım,maliyetten zor geleceğini sanmıyorum ama finansal düşündürüyor... :-\

ağzınızdan bal damlıyo bal.. inşallah dediğiniz gibi olur da maliyet kolay gelir.. valla çok gerginim kaç gecedir doğru düzgün uyku uyumuyorum.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. çalışmalarımızı karşı getirsin..

darkspell ' Alıntı:
1. soruyo sınavdan 45 dk önce okudum yinede cevaplayamadım kayış kopmuş çalışmaktan:(

hiç cevaplamamak benim yaptığımdan iyidir, tüm kağıdı riske ettim sanırım. 5. madde olarak basit usüle tabi olanların işle bilfiil çalışmaya başlamalarını yazdım. tüccarlarda işe başlamanın belirtisi. 70lik kağıdım var üstünü çizmezlerse. son dersim.

Arkadaşlar İSMMO' da ya da Ankara odasında seminer olmadı mı cuma günü ben yarın sadece maliyete gireceğim ve son hakkım. Çok gerginim bende TFT gibi günlerdir uyumuyorum doğru dürüst yarın dananın kuyruğu kopacak artık bitsin yani ne olacaksa olsun yani. Bıktım düşünmekten, hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Maliyet için bizim kurstaki hocanın beklediği soruları yazıyorum aşağıya sizde beklentilerinizi ve tahminlerinizi yazın acil...

1- SMMM Tablosu
2- Kapsamına Göre Maliyet (Tam, Normal, Değişken, Asal)
3- Standart Maliyet
4- Matematiksel Dağıtım.
5- Boşa geçen zaman ücretleri ve fazla mesai.

vergi ve denetime girmedim. ama denetimin sorularını gördükten sonra keşke girseymişim dedim.. 4 tane sorunun hepsini biliyormuşum.
şansızlık işte.. meslek hukukunda odanın birliğin görevlerinden tutun oluşumlarına disiplin cezalarına kazar herşeyi ezberlemiştim. fakat nerde bakmadığım ve çalışamdığım konular var onlardan çıktı.. kalıcam büyük ihtimalle..
yarın ki sınavlarda başarılar dilerim arkadaşlar. umarım maliyet bu dönem çok zor ve karışık sorulardan oluşmaz.

sedateroglu ' Alıntı:
Bu Denetimin palası gerçekten soru sorma özürlü. Herkes 1,2 ve 3.sorularda açıklama yapma konusunda tereddüte düşmüştür. İnsan bi sadece sıralayınız veya açıklayınız diye belirtir. Sonra 3.soruda sadece Destekleyici kanıt elde etmek için yapılması gereken işlemler dese tamam ama soru aynen şöyle Denetim Tekniklerinin (Kanıt toplama teknikleri-Destekleyici kanıt elde etmek için kullanılan denetim işlemleri) yazınız demiş. Ben Denetim Tekniklerini (Maddi-Şekli, Aralıksız-Örnekleme v.b.) yazdıktan sonra öbür on maddelik cevabı da istemiş diye yorumladım. Önce denetim tekniklerini belirttim. Ondan sonra Destekleyici kanıt elde etmek içinyapılan işlemler dedim10 maddeyi sıraladım.

hocam aynısı 2 yada 3 dönem önceki denetim sınavında başıma geldi..Aynı soruyu yine parantez içinde kendi kafalarına göre açıklama yaparak anlattılar o parantez kafamı karıştırdı denetim kanıtlarını bildiğim halde denetim kanıtı toplama şekillerini yazmıştım..Tesadüf bugünde aynı soru karşıma çıktı

motie ' Alıntı:
Arkadaşlar İSMMO' da ya da Ankara odasında seminer olmadı mı cuma günü ben yarın sadece maliyete gireceğim ve son hakkım. Çok gerginim bende TFT gibi günlerdir uyumuyorum doğru dürüst yarın dananın kuyruğu kopacak artık bitsin yani ne olacaksa olsun yani. Bıktım düşünmekten, hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Maliyet için bizim kurstaki hocanın beklediği soruları yazıyorum aşağıya sizde beklentilerinizi ve tahminlerinizi yazın acil...

1- SMMM Tablosu
2- Kapsamına Göre Maliyet (Tam, Normal, Değişken, Asal)
3- Standart Maliyet
4- Matematiksel Dağıtım.
5- Boşa geçen zaman ücretleri ve fazla mesai.

başarılar diliyorum inşallah başarılı olursunuz
bende maliyete gireceğim
benim tahminime göre ise..

Hareketli ve ağırlıklı ortalama
işçi ücretleri
kapsamına göre maliyet

Finansal sınavından 15 dakika önce çıktım. Pala yine acayip kasmış. Zor bir iki soru vardı. Haliyle o sorularda karı/zararı, bilançoyu etkileyen tarzda sorulardı. Süre de yetmedi zaten. Neyse hayırlısı. Önümüzdeki sınavlara bakacağız artık :D:D:D

finansal kastırmıştı yine nasıl olacak bu işler anlamadım gitti. zamanda yetmiyo zaten 2 saatten sonra sigortlar atıyo performans kaybı oluyo. birde tuzaklı sorular off off