2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

Arkadaşlar maliyetin komisyon üyesi hakkında bilgisi olan varmı bilen varsa yazsında en azından onun kitabını arayıp bulalım

Yok üstadım yok kötü niyetle o soruları hazırlayan şahsı belkide en çok ben merak ediyorum, odaya mail attım zahmet edip cevap verme nezaketini bile göstermediler bu adamı nerden nasıl öğrenebiliriz acaba maliye bakanlığından sorsak bir cevap alabilirmiyiz gerçekten düşünüp duruyorum yoksa bu tarz soracaksa küllim kaldık.

Bilgi edinme yasası çerçevesinde yapılan talepleri, temelsiz bir savunmayla reddediyorlar.
Tekrar başvuruldu onu reddetmelerini bekliyorum ben. Bilgi edinme kuruluna itiraz edeceğiz.

yurdakul hoca değil miydi? başka bir dersle mi karıştırıyorum?

yurdakul değilde dersaneye giden arkadaşlar dersaneye bi sorsalar onlar bilir aslında deha falan bilmesi gerekkk

forumlar daha çok anket ve mevcut gidişata başkaldırı mesajları içeriyo sınava yönelik bişey bulmak güç ???
sınavlara yönelik fayda sağlıyacak şeyler bekliyorum kendi adıma arkadaşlar.. sınava daha çok var diye mi rehavete kapıldık ???

TFT ' Alıntı:
forumlar daha çok anket ve mevcut gidişata başkaldırı mesajları içeriyo sınava yönelik bişey bulmak güç ???
sınavlara yönelik fayda sağlıyacak şeyler bekliyorum kendi adıma arkadaşlar.. sınava daha çok var diye mi rehavete kapıldık ???
[/q
ilk defamı sınava giriyorsun aralıkda eğer ilk defa gireceksen çoğu derslerden çalışma konsunda takdik verebilrim .

Bende ilk defa giricem kırmızıgül. Çalışma konusundaki taktiklerinizi burada paylaşırsanız bir çok kişi için faydalı olacaktır.

Aralık'ta 3. defa giricem ben.. Sanırım benim taktiklerime kimse ihtiyaç duymaz 3 pek başarılı bir rakam değil malesef :( özellikle maliyet konusunda her türlü fikre açığım ama..

aralıkda ilk defa girenler için sözel ders lerden : hukuk kaynak olarak arif kocaman çok güzel anlatımı var. son on yılın çıkmış konularını incele .birnevi soruların nerden geleceğine tahmin edebiliyorsun ben martta hukukdan 95 aldım yazarak çalıştım sık sık tekrar.
meslek hukukuk : odanın dağıttığı meslek mevzuayından çlışmıştm. yine son 10 yılın sorularını analiz edip konuları ona göre çalıştığında zman kaybını önlersin çok konu var .meslek hukukundan en çok soru gelen konular bellidir displin yönetmeliği ,çalışma alanı standartlarından her dönem soru gelir. mart sınavında 4 soru tam yaptığım halde 50 verdiler puan çok kıt .
denetim: en zor akla giren ders denetim çok sık tekrar yapmak gerek . konu atlamadan nerden negeleceği belli olmuyor. kaynak olarak ben bir arkadaştan murat dersanesinin notlarını almıştım .o sayede martta geçtim. ömer dumanı almayın derim anlatımı gzel değil
vergi : kaynak; eray mercan -ugur dündar okadar vergi kitabı inceledim . en iysi buydu anlatımı süper.uygulama soruları var.ayrıca gelirler idaresinin beyanname düzenleme rehberlerini indirn çok güzel uyglama soruları var
çalışma taktiği olarak gelir vergisi .kurumlar vekatma değer vergsini ezberleyin .vuk da çıkmış sorular vegelebilecek yerlere çalıştınmızmı yeterli amme okusanda olur. martta kalmıştım ama temmuzda bu çalışma tarzıyla kesn geçtim . ve en önemlsi başta saydığım 3 kanunda konu atlamadan çalışın .vergi hocasının puanı bol
mali tablolar : kısa tanımları ezberleyin oran analizimdeki bütün oranlarını ezberlemek gerek . çıkmış sorular çokfaydalı

muhasebede : önceki dönem çıkmış soru mantığı öldü .hocanın soru tarzları ve bütün hesap planındaki hesapları eksiz bilmek gerekiyor martta kaldım .temmuzda geçme umuduyla bekliyorum
maliyet : arkdaşlar mart döneminden beri magdur olduğum ders bu mart kolaydı ama hoca çok puan kırıyor işlemlerin dogru olduğu halde sadece çıkmış soruları çözmek yeterli deil . yurdakul hocanın kitabında güzel sorular var . bu dersden geçmek konulara hakim olmak kadar şansabağlı martta kalmam imkansıdı yaptiğim işlemlerden ama kaldım temmuz gelmiş geçmiş en zor maliyetti türü vebenzeri yokdu. ben kursa gitcem .martta 4 dersden geçtim . temmuzda vergi maliyet ve muhasebden grdim kesin geçtğim dediğim tek dersvergi .3 kez birsınava girmek çokberbat bir duygu. muhasebe bir umut işde yüzde 50 geçrim yüzde 50 kalabirlim .
maliyetten en mantıklsı kursa gitmek .

merhaba arkadaşlar, vergi dersinden elimde dehanın mevlüt öztürk haziran 2006 baskısı var.bu kitaptan çalışsam yeterli gelirmi. yoksa çok mu eski dersiniz. eğer bu olmazsa bana önerebileceğiniz kitap varmı? birde eray mercan diye forumda okumuştum oda çok iyiymiş. nedersiniz bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eray Mercan&Mustafa Dündar'ın vergi hukuku pdf formatında bende var, yalnız Ekim 2007 baskısı.Ben Temmuz sınavına burdan çalıştım.İsteyen olursa bana mail atsın mail ile göndereyim.

aylam ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar, vergi dersinden elimde dehanın mevlüt öztürk haziran 2006 baskısı var.bu kitaptan çalışsam yeterli gelirmi. yoksa çok mu eski dersiniz. eğer bu olmazsa bana önerebileceğiniz kitap varmı? birde eray mercan diye forumda okumuştum oda çok iyiymiş. nedersiniz bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
deha çok yetersiz bazı konularda ben martta dehaya çalıştım kaldım . onun yerine eray mercan -ugur dündar çok iyi tavsiye ederim elinde yoksa mail adresini at .bende pdf formatı şeklinde var yeni basım sayılır isteyenlere mail atababilrim sadece bu kaynağa çalışsan yeter. temmuz sınavında bu kaynağa çalıştım kurtuldum bu sefer . darısı diğer arkadaşaların başına

Dehanın 2006 baskısına çalışırsan tabii ki kalırsın.kitabın 2010 yılı baskısı çıktı. 4 yıl önceki kanunlar şu an yürürlükte değil.Yeni baskısına çalışman lazım.Ayrıca sınavın müfredatı da değişti. 4 yıl önce uygulama sorusu yoktu.

Arkadaşlar grupta hep reklam kokan yazışmalar var. İnsanlara yanlış yol göstermeyiniz.Yazmayayım yazmayayım dedim duramadım.SMMM yeterlilik alanında kitap seti olan hangi kurum var.Dehadan başka var mı .Yok efendim murat iyiymiş yok efendim bilge iyiymiş. Adamlarıın daha ders kitabı bile yok. Kitabı olmayan kurum sizce nasıl eğitim verir.

arkadaşlar bana mail adresini atan herkese vergi notlarını ve gelirler idaresinin uygulama sorularını mail attım .arkadaşlar sadece benin attığım notlara çalışmanız yeterli çok sade ve anlaşılır anlatımı var. diğer kitaplara gerek yok

kırmızıgül ' Alıntı:
aylam ' Alıntı:
deha çok yetersiz bazı konularda ben martta dehaya çalıştım kaldım . onun yerine eray mercan -ugur dündar çok iyi tavsiye ederim elinde yoksa mail adresini at .bende pdf formatı şeklinde var yeni basım sayılır isteyenlere mail atababilrim sadece bu kaynağa çalışsan yeter. temmuz sınavında bu kaynağa çalıştım kurtuldum bu sefer . darısı diğer arkadaşaların başına

adresim [email protected] çok teşekkürler

arkadaşlar bana mail adresni yazan herkese notları mail attım haberiniz olsun