2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

merhaba arkadaşlar.
ben hala karar veremedim. bana yardımcı olurmusunuz.
smmm temmuz sınavına 3. girişimdi 2 hakkım kaldı muhtemelen maliyet ve finansal muhasebe dersinden kaldım.
şu an kurumsal bir firmada çalışmaktayım bayan ve evliyim çok maddi sıkıntımız yok.finans bölümündeyim yani muhasebe ile pek ilgim yok gelişmeme de çok katkı sağlamıyor.900 tl maaş alıyorum.
siz olsanız ne yapardınız
işi bırakır evde ders mi çalışırdınız
yoksa hem iş hem dersi beraber mi götürmeye çalışırdınız. (deniyorum ama olmuyor)
yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Sema Hanım bence işi bırakmanıza gerek yok. Tabi işden sonraki kalan zamanlarınızı 3 ay gibi bir sürede verimli kullanabilirseniz bence başararırsınız. Çünkü bende çalıştığım yerde muhasebe bölümündeyim ama yaptığımız işlerin derslerle çok ortak yönü yok açıkçası.

Aynı şeyler bizler içnde geçerli.

Başarılar..

Arkadaşlar ben vergi dersi ile ilgili uğur mercan-mustafa dündar'ın kitabına baktım. Geçen sınavda 6183'den gelen soru orada yok.Ayrıca uygulama sorusu da orada yok.Kitabın ismi uygulama diyor ama kitabın içinde bir tane bile uygulama örneği yok. Sizlere naçinaze tavsiyem geçen sınavda 50 puanlık sorunun konusu olmayan kitaba çalışır iseniz vergide hüsrana uğrarsınız.

nazliece1453 ' Alıntı:
Arkadaşlar ben vergi dersi ile ilgili uğur mercan-mustafa dündar'ın kitabına baktım. Geçen sınavda 6183'den gelen soru orada yok.Ayrıca uygulama sorusu da orada yok.Kitabın ismi uygulama diyor ama kitabın içinde bir tane bile uygulama örneği yok. Sizlere naçinaze tavsiyem geçen sınavda 50 puanlık sorunun konusu olmayan kitaba çalışır iseniz vergide hüsrana uğrarsınız.
[/cnm bendeki son basımd. amme alacaklarnı çok yeterli olmasada diğer vergiler gayet güzel bütün konu başlıkları var marrtaki vergi sorusu ammeyle ilgili birebir farklarıyla birlikdevardı ben sadece onadeğil dehadanda çlıştım amme kısmına gelirler idaresinin uygulama soruları çok güzel dehada bile yok öyle uyglama soruları çokbast 3 tane vergi kitabı inceldm ensade anlatım veanlaşılır eraymercanın hangi kitabı alrısan al tam anlamıyla bilgileri bulamazsın deha bazı konularda yetersiz .martta sadece dehanın kitabına çalıştım kaldım . uygulama soruları çok basit martta alakasız şeyler geldi.okadar çok vergi kitabı inceledimki en güzel anlatım eray mercanın mail adresni gönder sanada ataym uygulama sorularını dafarkı anlıyacaksın ben aptlllıkettim martta çalışmadım bu kaynağa çalışsaydım 40 la kalmazdım . gelirler idaresinin uygulama soruları çok güzel gelir vergisiyle ilgli gerçekde önerrim ben çok faydasını gördüm

sema42 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.
ben hala karar veremedim. bana yardımcı olurmusunuz.
smmm temmuz sınavına 3. girişimdi 2 hakkım kaldı muhtemelen maliyet ve finansal muhasebe dersinden kaldım.
şu an kurumsal bir firmada çalışmaktayım bayan ve evliyim çok maddi sıkıntımız yok.finans bölümündeyim yani muhasebe ile pek ilgim yok gelişmeme de çok katkı sağlamıyor.900 tl maaş alıyorum.
siz olsanız ne yapardınız
işi bırakır evde ders mi çalışırdınız
yoksa hem iş hem dersi beraber mi götürmeye çalışırdınız. (deniyorum ama olmuyor)
yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
ticaret lisesi 2 den beri hep çalıştım. 3. girişimdi. kötü geçti. tek dersim var bu arada maliyet. ama hiçbir koşulda işi bırakmadım. ama maaş ve pozisyonu daha bize yatkın bir bölüm varsa niye olmasın

Sayın kırmızıgül, martta sorulan sorulara baktım uygulama sorusu hariç diğer soruların konuları orada vardı.2009.03 dönem sınav sorularına baktım.Yine 50 puanlık (6183 ve kdv sorusu) soru o kitapta yok.Gelir vergisi uygulamarını hep mart sınavında zaten sormuşlar. Sizin şansınız varmış. Ben en iyisi dehanın kitabına çalışıcam. bahsettiğim sorular bu kitapta var. ayrıca 122 adet uygulama var. Sınavda gelen soruların benzerleri var.Ben dehaya telefon açtım sordum.Sınavdan önce ders hocalarının çözdükleri uygulamaları da göndereceklerini söylediler.(kitap alanlar için veriyorlarmış)

sadece deha çalışırsan kalırsın uygulama soruları çokbasit martta uygulam soruların kira geliri dışında hagi uygulam sorularını tutturdu hatta temmuzdaki uygulama sorularını bile tutturamdı sadece onabağlı kalma gelirler idaresine ait beyanname düzenleme rehberindeki sorularn eşi ve benzeri onda yok çok basit soruları ben dehanın kitabını aldım .konular yönünden amme tam anltım olarak dehada var çokkarışk anlatım olarak eray mercan çok güzel anlatmış bakın aynı hatayı ben yaptım tek kitaba bağlı kaldım martta 40kaldım .aynı hatayı sizde yapmayın temmuzda 3 kitap inceledim öyle çalıştım . marrtaki amme sorusu eray mercaın kitabnda aradki farklar şklinde var. diğer uyglama soruları beyanname düzenleme rehbernde cevabı . kurumlar gelirvergisi ve katma değer vergisnini çokgüzel anlatmış .amme yeterli olmayabilir az konu var orda ama diğrkonular güzel hatta 2008 den itabren çıkmış vergi uyglama sorularını döksen o bileyeterli siz bilrsiniz .benim sadece kendi şahsi görüşümü söyliyorum . deha kopyala yapıştır yapmış çıkmış soruların bazılarını hatta bütün derslerden olan soru banksı var ya kopyala yapıştır maliyet soruları aynı şekilde vergde öyle .

arkadaşlar bana mail atan herkese vergi notları ve uygulama sorularını mail attım ayrıca bana dahaöncede mail adresni gönderen herkese vuk dan soru cevap şeklinde notlar gönderdim elimde geldiği kadar yardımcı olduysam ne mutlu bana herkese kolay gelsin

Soner KOCACI ' Alıntı:
Allah razı olsun. İyi çalışmalar
allah herkese kolaylık versin arkadaşlar davamız bir :)) vergi dersinden geçmenin yolu kaynağının kaliteli olması
benim attığım notlar dışında 2008 itibaren tesmerin sitesinde uygulama sorularını da dökün

Denetimden uykusuzluktan (ne orjinal bahane ama) yardımcı kanıt bulma teknikleri yerine denetim tekniklerini yazmamdan dolayı %100 kaldım. Maliyetten zaten %100 kaldım.
Finansal tablolardan %100 geçtim diğer 4 dersten ümitliyim dehanın cevaplarına artık hergün bakar hale geldim ortalama en az 50 almam gerekli ama tabiki hocaların insafı sözkonusu ki bu hocaların insafına kaldıysak ben kendimi emin olamadığım derslerden kaldı farzederek bugünden itibaren çalışmalara başlıyorum.

Bugünden itibaren aralık yeterliliğe ilkin maliyetten olmak kaydı ile tertemiz bir sayfa açarak çalışmaya başlıyorum. İnşallah aralık yeterlilikte şu adamlar ki özellikle maliyet muh. insafa gelirde en azından kafa karıştırıcı sorular sormaz.

işallah aralıkda kolay gelir de herkes şu maliyet belasından kurtulur. 3 kez gircem maliyetten haklarımda azalıyor
hocaya allah bu mübarek günlerde merhamet duygusu versin de kolay sorular sorsun
arkadaşlar sınav sonuçlarının açıklanmasına da az kaldı sınav sonucunu beklemek ölüm gibi geçtim kaldım mı diye düşünmek insanı maf ediyor
aynı duygular sizde de varmı sınava girmek ayrı bir stres sonucunu beklemek de ayrı bir stres