2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

ebgin ' Alıntı:
Arkadaşlar Türmoda Ekimde seçim varmış. Masum Türker görevi bırakıyormuş. Bu bizim sınavlara ve sınav komisyonuna nasıl yansır.

sınavlara ve sınav komisyonuna bir yansıma olacağını mı düşünüyorsun?

bilmediğim için soruyorum ya
diğer forumlarda smmmkaradağ arkadaş var sürmeneli vakalarına takılmayın diye bas bas bağırıyor. Son bir ay kala sürpriz olabilir. seçimde sınava bir ay kala neden sürpriz olmasın.

Arkadaşlarımdan hiçbiri finansaldan %8 lik gruba girmeye hak kazanamadı >:( >:( >:(

2 arkadaşım maliyetten geçti ordaki gözlemim şu, Maliyet hocası cevaplarda sonuçlara bakmamış. 2 arkadaşımında cevapları farklı, hatta ikisininde cevapları yanlış ancak bir tanesi 50 diğeri 60 aldı. Hoca herhalde baktı kimse geçemiyor, işin cılkı çıkmasın tepki çekmeyeyim diye gidişata bile not vermiş.

Aralık bu 2 ders için çok önemli maliyet ve finansal temmuzda dökebilecekleri kadar adam döktüler mühim olan bu adamların niyeti iyiyse ki ben hiç sanmıyorum aralıkta kolay sormalılar yok niyetleri kötüyse, işçileri çiğnediği sakızların saat ücretlerini bile soruya yazarak,kafa karıştırara aynen dökmeye devam ederler.

ebgin ' Alıntı:
diğer forumlarda smmmkaradağ arkadaş var sürmeneli vakalarına takılmayın diye bas bas bağırıyor. Son bir ay kala sürpriz olabilir. seçimde sınava bir ay kala neden sürpriz olmasın.

Hocam kızmayın ama yurdum insanı hep böyle işte. Çalışmak yerine bir sayısal loto oynar sonrada 1 hafta gün hayallerle yaşar, gelecek paranın nereye harcanağı hangi model araba alınacağı harcanacak her kuruşun bir yeri mevcuttur.
Bırakın hayallerle yaşamayıda sınava hazırlanın kaldı 2 ay, 2 ay dediğiniz 60 gün. Hocanın gidip gitmediğini çok merak ediyorsanız açın bir bir mail atın yada bir telefon açın asistanlarından gidip gitmeyeceğini öğrenin. karada kardeşimiz ne demiş bilgi 1 ay sonra doğrulanacak demiş yani sınava 1 ay kalmışken siz o riski alabiliyorsanız buyrun alın ben hayatımda hiç görmediğim,tanımadığım biri internette yusuf sürmene takılmayın hoca değişecek imalarında bulunduğu için o riski alamam.

haklısın tabiki çalışmaya başladım. Tek ders finansal kaldı. Ancak bir şeyi anlamadım. Ben de 32 puanla kaldım. Yanlışlarım şunlar
1-)Akreditif kaydı (159 yerine 102 de parayı beklettim.)
2-)Ana para faiz hesap kodu
3-)Akreditifin malın ithal edilmesi kaydı.(102 de beklettiğim parayı ters çevirdim ve kapattım. Hesap kodu hatası)Bu işlemler dış ticaret işlemlerine ilişkin kayıtlar hiç merak edip bakmamıştım.Ama öğrendim.
4-)banka 1.180 TL sorusu
Zararı:9.650,00TL buldum.
Kambiyo karını ilgili yevmiye kayıtlarında değil de dönem sonunda kebirde Tl ve Usd kasasını ayrı takip ettiğim için çıkan 700,00TL kur farkını direkt 646 'e yansıttım. Sonuç olarak şunu anladım.
1-)Cevapta kullandığın hesap kodu çok önemli.
2-)İşlem dönem sonunda sorulmadıysa direkt soruda cevaplayacaksın. Eğerki kur farklarını ilgili yevmiye kaydı içinde yapsaydım. Belkide geçmiştim.Diğer cevaplarıma baktım hepsi doğru kapamaların hepsini yapmış kapanış bilanosunu yarım yapıp zaman yetmemişti.
Merak ettiğim başka husus puanlamayı nasıl verdikleri. Bence sermaye ve azalan bakiyeye göre amortisman kayıtları en yüksek notları hak eden sorulardı ancak galiba yüksek puanlamaya konu etmemişler.
İlk hakkım olan 2010/03 döneminde Kdv dahil ibaresini dikkatli okumadığım için 26 aldım. O kadar Kdv li işlemde hepsi hatalıyken 26 aldığım halde bu sınavda daha fazla doğrum olmasına rağmen 32 aldım. Şaşırmamak elde değil. Birde muhasebe denetiminde 80 beklerken 52 aldım kıl payı ama neyse. genel hukuku hocasının notu gerçekten bolmuş 52 bekliyordum 60 vermişler...
Sınav ilginçliklerle dolu kaldı tek ders finansal çalıştığım halde itiraz etmeyide düşünüyorum. Çünkü tek drs maliyetten bir kere dosya yaktım. 2 yıl bekledim. Her türlü hakkımı sonuna kadar kullanacağım.

Sınavın ilginçliklerle dolu olduğu fikrine katılıyorum.
Bu işe ilk girerken maliyet cepte, diğerlerini bir şekilde geçmek zorundayım diye başlamıştım.
2 dönem girdim sınavlara, aralıkta 3. kez ve bu sefer tek ders o çok güvendiğim maliyetten sınava giricem.
Gerçekten sınav ilginçliklerle dolu. Hepimize Allah kolaylıklar versin.

Eray Mercan vergi hukuku notları eline ulaşan varsa bana da mail atabilir mi? Diğer başka kaynak önerlerine de açığım. Tek ders 40 ile itiraz sonuçlarını ve Aralık sınavını bekliyorum. Teşekkürler.

[email protected]

yusuf sürmen hocanın istediği yevmiye kaydı düzeni
tarih üst tarafta iki çizgi arasında,made numarası madde çizgilerinin başında,
rakamlar arasında nokta kullanılmaz yevmiye defterinde defteri baştan aşağıya bölen çizgiler arasında en geniş aralıklar noktayı temsil eder,
hesap adları özel isim gibi düşünülmeli ve kısaltılmamalı 153 ticari mallar hesabı gibi ,

benimde temmuzda daha çok kaydım doğru ama 25 aldım ben de..
martta 40 almıştım..tek ders..bakalım inşallah sonumuz hayırlı olur..

Merhaba arkadaşlar 65-70 beklediğim finansal muhasebeden 35 almışım.Merak ettiğim husus finansal muhasebeden itiraz eden varmı? Siz benim yerimde olsaydınız itiraz edermiydiniz? Bu arada kaldığım diğer ders maliyet 0 puan almışım diğer 5 dersten geçmiştim.Tavsiyesinizi bekliyorum arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

haktan ' Alıntı:
rakamlar arasında nokta kullanılmaz yevmiye defterinde defteri baştan aşağıya bölen çizgiler arasında en geniş aralıklar noktayı temsil eder,
hesap adları özel isim gibi düşünülmeli ve kısaltılmamalı 153 ticari mallar hesabı gibi ,
Tesmerin yayınladığı cevaplarda rakamlar arasında nokta var.Ancak dikkatimi çeken her hesabın altı tutarların sonuna kadar çiziliyor bize verilen kağıtlarda yatay çizgi var mı yok mu hatırlamıyorum.Sonuç olarak sınav başlarken önce kdv ye bakıcaz dahil mi hariç mi, sonra envantere bakıcaz aralıklı mı sürekli mi? Her yevmiye kaydının altına ne olduğunu yazacağız sonra bütün yevmiyeyi kaplayacak şekilde çizgi çizerek diğer maddeye geçeceğiz.Alt satıra hesapları dediğin gibi büyük harflerle kısaltmadan yazacağız. Bence bu sınavda dikkatli olmak işin püf noktası yoksa sorular yapılamayacak sorular değil.Yalnız bazı hesapların altı özellikle çizilmiş nedenini çözemedim.

stonhand ' Alıntı:
ebgin ' Alıntı:

Hocam kızmayın ama yurdum insanı hep böyle işte. Çalışmak yerine bir sayısal loto oynar sonrada 1 hafta gün hayallerle yaşar, gelecek paranın nereye harcanağı hangi model araba alınacağı harcanacak her kuruşun bir yeri mevcuttur.
Bırakın hayallerle yaşamayıda sınava hazırlanın kaldı 2 ay, 2 ay dediğiniz 60 gün. Hocanın gidip gitmediğini çok merak ediyorsanız açın bir bir mail atın yada bir telefon açın asistanlarından gidip gitmeyeceğini öğrenin. karada kardeşimiz ne demiş bilgi 1 ay sonra doğrulanacak demiş yani sınava 1 ay kalmışken siz o riski alabiliyorsanız buyrun alın ben hayatımda hiç görmediğim,tanımadığım biri internette yusuf sürmene takılmayın hoca değişecek imalarında bulunduğu için o riski alamam.

Değerli arkadaşım sana açıkça öyle güzelce yanıt vermek isterdim ancak senin de dediğin gibi hayatında hiç görmediğin tanımadığın biri olarak nereden nasıl bilgi sahibi olduğumu bilemeyeceğinde olağandır.Elbette haklısınız ben asla "hoca değişecek" imasında bulunmadım bu tamamen sizin çözümlemeniz ayrıca ben burada "herşey olabilir" derken bazı değişiklikler olabilir imasında bulunmuştum çok kıymetli Genel Başkanım Sayın Dr.Ymm Masum TÜRKER'in görevi bırakacağı hakkında bilginiz var mıydı ? Dolayısı ile yineliyorum sevgili arkadaşlarım konulara hakim olmak önemli olan Yusuf SÜRMEN'e takılmayın.
Son tahlilde , örgütlerimiz bizim sıkıntılarımızı gayet iyi bilmektedir.Özellikle Değerli Üstadımız Sayın SMM Yücel AKDEMİR'e ([email protected]) yakınmalarımızı ve taleplerimizi lisan-ı münasip ile anlatılması halinde mutlaka alakadar olacaktır , emin olun Örgütümüz ve Birliğimizin çok duyarlı yöneticilerindendir.Keza İstanbul Oda Yönetiminde iken bu özelliğini çok defalar göstermiştir.

taner.. ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar 65-70 beklediğim finansal muhasebeden 35 almışım.Merak ettiğim husus finansal muhasebeden itiraz eden varmı? Siz benim yerimde olsaydınız itiraz edermiydiniz? Bu arada kaldığım diğer ders maliyet 0 puan almışım diğer 5 dersten geçmiştim.Tavsiyesinizi bekliyorum arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

25 aldım, itiraz ettim, sonuç bekliyorum...

erkan212 ' Alıntı:
haktan ' Alıntı:
Tesmerin yayınladığı cevaplarda rakamlar arasında nokta var.Ancak dikkatimi çeken her hesabın altı tutarların sonuna kadar çiziliyor bize verilen kağıtlarda yatay çizgi var mı yok mu hatırlamıyorum.Sonuç olarak sınav başlarken önce kdv ye bakıcaz dahil mi hariç mi, sonra envantere bakıcaz aralıklı mı sürekli mi? Her yevmiye kaydının altına ne olduğunu yazacağız sonra bütün yevmiyeyi kaplayacak şekilde çizgi çizerek diğer maddeye geçeceğiz.Alt satıra hesapları dediğin gibi büyük harflerle kısaltmadan yazacağız. Bence bu sınavda dikkatli olmak işin püf noktası yoksa sorular yapılamayacak sorular değil.Yalnız bazı hesapların altı özellikle çizilmiş nedenini çözemedim.

bize verilen kağıt yevmiye defteri şeklindeydi tesmer a4 kağıda cevapları yazmış o yüzden , yukarıda belirttiğim noktalar yusuf hocanın kitabında yevmiye kaydının nasıl olması gerektiği başlığı altında yazıyor. ayrıca kitabında bütün sorular bu şekilde cevaplanmış.

Sn Smmmkaradağ yanlış yönlendirme yapmayın rica ediyorum.

''Dolayısı ile yineliyorum sevgili arkadaşlarım konulara hakim olmak önemli olan Yusuf SÜRMEN'e takılmayın.''

Demişsiniz heryerde bilinen bir gerçek var oda geçenlerin oranının %8 olduğu. Yani 100 tane SMMM stajerinin 92 si konulara hakim değilmi hocam.,Yapmayın etmeyin, Sn Sürmen her 100 kişiden 8 kişiyi sınavda geçirdi 92 kişiyi bıraktı. Benim çevremde 10 yıllık bürocu adamlardan tutun, büyük şirketlerde çalışanlarda var 1 kişi bile Sn. Sürmenden geçemedi en fazla alan 39 almış durumda. Adamın neye neçin not verdiğini bile daha çözebilen yok.

Niyetiniz iyidir bundan eminim ancak bu kadar kişi Sn.Sürmenden kalmışken dersanelerin finansal muh.bölümleri tıklım tıklım dolmuşken, 70-80 lik kağıt verenler bile 20-30 gibi saçma sapan notlarla kalmışken Yusuf Sürmen' e takılmayın demeyin hocam sonrasında vebal alırsınız.

Birlik hepimizin birliği yardımcımı olacaklar. Eğer yardımcı olacaklarsa çok kıymetli Genel Başkanımız Sayın Dr.Ymm Masum TÜRKER gitmeden önce ilkin şu YMM lerin Tam Tastikle kanunsuz olarak Defter tutmasını bir çözsün. Kanunda YMM ler defter tutamaz diyor ancak pratikte tıkır tıkır usulsüz defter tutuyorlar.
Biz belgeyi aldığımızda bize Tornacı Sebahattin, YMM lere Büyük LTD ler , A.Ş. ler. Gerçekten iyi niyetli ve yardımcı olacaklarsa bunu yapsınlar. Biz buraya kadar gelmişken Sn. Yusuf Sürmeni zaten hallederiz.

slm arkadaşlar.tek dersım fınansal muhasebe.ve bu dersi nasıl gececeiğmi gercekten bılmıyrm.yusuf hocanın soru sorma tarzı cok ılgınc.dolambaclı kelımeler kullanıyor ama aslında çözüm basit.malıyet muhasebesınden 50 aldım ve gectım.bu derse gıreceklere tavsıyem gidişat çok ama çok önemli.sonuca hiç bakmayın.hoca sızın bırseyler yaptıgınıza ınansın yeter.ben ılk soruyu yaptım sonuc farklıydı ve 50 aldım.sıra fınansalda.umarım herkes gecer ama cidden zor bir sınav olacak aralık dönemi.ıyı gunler

arkadaşlar maliyet muhasebesi hocası istifa etmiş öyle duydum.

aso34 ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet muhasebesi hocası istifa etmiş öyle duydum.

daha bu sabah kitabına 20 lira verdim.. yapma.. :'(