2011/54 Yatırım Destek

FNDŞAHİN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2010
Mesajlar
140
Merhaba arkadaşlar,
2011/54 nolu yatırım destek başvurumuz onaylandı. Fakat genelgede kanun durum anlatılmasına rağmen uygulamada nasıl olacağını çözemedim. Antalya bölgesinde yararlanan başka otelde yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bordro proğramının ilgili alanlarına belirli oranda indirimmi yazıcaz yoksa, e-bildirgede mi bir uygulama yapacağız. Ben e- bildirge ekranında farklı bşy göremedim. Yardım rica ediyorum.
Saygılarımla.
 
Ynt: 2011/54 Yatırım Destek

Sayın FNDAHİN

Yukarıda belirttiğiniz hususlar ile ilgili olarak Hazine Müşteşarlığı tarafından
2011/54 nolu SGK Genelgesi
" Bu bağlamda, Hazine Müsteşarlığı, sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanacak olan işyerleri ile ilgili bilgileri, Kurumumuz Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığına elektronik posta ve ayrıca resmi bir yazı ile bildirilecektir.

Bahse konu sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanılmaya başlanılacak ilk ayın tespitinde, konuya ilişkin bilgilerin Hazine Müsteşarlığınca elektronik ortamda Kurumumuz ilgili birimine gönderildiği tarih esas alınacaktır.

Örnek 1- (A) Limited Şirketinin 27/3/2011 olan işletmeye geçiş tarihinin Hazine Müsteşarlığınca 15/4/2011 tarihinde elektronik posta ile Kurumumuz Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığımıza bildirildiği varsayıldığında, (A) Limited Şirketi, sigorta primi işveren hissesi desteğinden 1/5/2011 tarihinden itibaren yararlanmaya başlayacaktır. Dolayısıyla, söz konusu işveren tarafından 2009/1 sayılı Tebliğ kapsamında sigorta primi işveren hissesi desteğini ihtiva ederek düzenlenecek olan ilk aylık prim ve hizmet belgesi 2011/Mayıs ayına ilişkin belge olacaktır.

Diğer taraftan, 2009/1 sayılı Tebliğ ile öngörülen sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanacak işyerlerine ilişkin bilgilerin Hazine Müsteşarlığınca elektronik posta ve resmi yazı ile ilgili birimimize bildirilmesinin ardından, bu bilgiler Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sosyal Sigorta Yazılımları Daire Başkanlığına gönderilecek ve bu birimimizce de 9-1-3-19 nolu seçenekler işaretlenmek suretiyle erişilen ?25510 nolu YATIRIM DESTEĞİNE TABİ İŞYERLERİ GİRİŞ? menüsüne aktarılacaktır. Dolayısıyla, bahse konu sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanacak olan işyerleri ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimizce/Sosyal Güvenlik Merkezlerimizce sistem üzerinde herhangi bir tanımlama yapılmayacaktır."

Yukarıda belirtilen son paragraf sizin işiniz görmektedir. Detaylı bilgi için 2011/54 nolu Sgk yatırım genelgesinin 2.sayfasına bakabilirsiniz...
 
Ynt: 2011/54 Yatırım Destek

Yine 25510 nolu Yatırım Desteğine Tabi İşyerleri menusü e bildirge kısmında olur. Ancak sizin kullandığınız bordro programını da buna yönelik güncelleştiriseniz sizin için pratik olur...
 
Ynt: 2011/54 Yatırım Destek

Evet işte asıl sorun buydu. Proğcamcılara aştırdık sorunu.
Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
 
2 yıl süre için işveren hissesi teşviği alabileceğimizi belirtir yatırım teşvik belgesi alındı. Buna ilişkin olarak 25510 kanun satırının bildirge menüsünde açılması ile ilgili ayrıca bir başvuru yapılacak mıdır ?
 
2 yıl süre için işveren hissesi teşviği alabileceğimizi belirtir yatırım teşvik belgesi alındı. Buna ilişkin olarak 25510 kanun satırının bildirge menüsünde açılması ile ilgili ayrıca bir başvuru yapılacak mıdır ?

Bu konuda uygulama yapmış olan var mıdır?
 
Üst