Bende aynı şeyleri düşünmüyor değilimben kpss çalışmaya başladımşimdiki aklım olsa 3-4 yıllık memurdum belki ):
Bende aynı şeyleri düşünmüyor değilimben kpss çalışmaya başladımşimdiki aklım olsa 3-4 yıllık memurdum belki ):
ben maliyetten girdim 3 tane soru vardı 1.soru 50 puan sapmalar a-standart ve fiili maliyet farkları b-dimm dig miktar-fiyat ücret-süre sapmaları
c-farkların smmm ve stoklar arasında dağıtılarak yevmiye kayıtları
2.soru kademeli dağıtım 30 puan tablo+yevmiye kayıtları+birim maliyet
3.soru 20 puan satılan malın maliyeti ve gelir tablosu(bu soru kolaydı ama ilk iki sorudan başlayanlar malesef bu soruda da çaktı)
özel mesaj şeklinde mailimi yolladım. bakabilirmisiniz gelmişmi
bende aynı şeyleri düşünmüyor değilim
arkadaşlar moral bozmak istemem ama bu sorular öyle çok çok zor olan sorular değil.
yani bu benim kendi düşüncem. normal çalışma temposu ile çalışıldığı zaman zorlanmadan yapılabilecek olan konular bunlar
şöyleki: geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman hemen hemen her sınavda, bu sınavda sorulan soru konusu olarak en az 1-2 tanesi geliyor. daha açıkçı konuşmak gerekirse, dağıtım konusu her sınavda geliyor. ve en çok gelen konu ise matematiksel ve kademeli dağıtım. yine geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman sapmalar konusu hemen hemen 2-3 sınavda gelen bir konu. satılan malın maliyeti veya gelir tablosu ise hemen hemen her sınavda gelen konular.
yani arkadaşlar demek istediğim olayın özü şu; biraz tempolu çalışıp, geçmiş dönemde sorulan soruların gelme sıklıklarına bakıldığı zaman, bu soruların geleceğini tahmin etmek o kadarda zor olan bi nokta değil.
arkadaşlar moral bozmak istemem ama bu sorular öyle çok çok zor olan sorular değil.
Yani bu benim kendi düşüncem. Normal çalışma temposu ile çalışıldığı zaman zorlanmadan yapılabilecek olan konular bunlar
şöyleki: Geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman hemen hemen her sınavda, bu sınavda sorulan soru konusu olarak en az 1-2 tanesi geliyor. Daha açıkçı konuşmak gerekirse, dağıtım konusu her sınavda geliyor. Ve en çok gelen konu ise matematiksel ve kademeli dağıtım. Yine geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman sapmalar konusu hemen hemen 2-3 sınavda gelen bir konu. Satılan malın maliyeti veya gelir tablosu ise hemen hemen her sınavda gelen konular.
Yani arkadaşlar demek istediğim olayın özü şu; biraz tempolu çalışıp, geçmiş dönemde sorulan soruların gelme sıklıklarına bakıldığı zaman, bu soruların geleceğini tahmin etmek o kadarda zor olan bi nokta değil.
iyi almışsın ruhsatı hayırlı olsun ... Amacın ne ! ... Bu arada tek maliyetten girdim sınava .. Haklısın ama bu tarzda yuvarlak soru gelmedi ve uzun açıklamamı.. 1. Soruya dikkat et.. 3 şık. Ve kademelide tabloyu sen oluştur diyor.. şabbadanak tablo vermemiş dostu.. Ve smm 3 soruya vermiş. Dedim ya yetiştirememekten onuda şaşı gördük..
Ankara unuversitesi iletisim fakultesinde girdim sinava cevap kagidin yarisi siraya zor sigiyordu.. Kagidin yarisi siranin ustunde yarisi baska yerde soru kagidi ikide bi kayip dusuyor. Ondeki bayanin saci degiyor hersey bi anda karisiyor. 1.90cm boyu olan biri olarak osiralara oturmak ayri bi eziyet....
Hadi hepsini gectim insan biraz kagit duzenlemesi yapar yada ne bileyim o Kadar para veriyoruz tek kagit yerine sorulari iki kağıda hazirlayarak soruarin birbirinin icine gecmesini onleyebilirlerdi....
İlk girişimdi, Allah tan birşey olmazsa Denetim hariç diğerlerini geçeceğim.
Maliyet bir ihtimal kalabilirim ama 60 puan bekliyorum, çünkü 1. soruyu yevmiye kaydı hariç doğru yaptım diye düşünüyorum.
Denetim en çok çalıştığım dersti ve resmen şoka girdim ilk sınavda. KGK'yı soracaklarını biliyordum ama 25-30 puan olur diye düşündüm ve çalışmadım.
Hakkımızda hayırlısı artık, fakat bence hep birlikte imza toplamalı ve denetim'i tekrar ettirmeliyiz eğer olabiliyorsa.
arkadaşlar beni yanlış anlayan arkadaşlar var sanırım. Ben zamanla alakalı herhangi birşeyden bahsetmiyorum. Zaman yeter veya yetmez. Bu sıkıntıyı bende yaşadım ama benim girdiğim sınavda, benim iyi bildiğim konulardan geldiği için sorular fazla zorlanmadan ve zaman kaybı yaşamadan yaptım çıktım. Sorular ilk bakışta karmaşık gelebilir, kişilere stres yaşatabilir vs. Zaman konusunda benim herhangi bir düşüncem ve söylemim olmadı. Ben sadece soruların o kadar da zor olmadığı hususunda kendi düşüncemi belirttim