2013 - 3.Dönem ( 30 Kasım - 1 Aralık ) Düşünceleriniz ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan netlook01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tahminimce mart sınavında maliyet ve denetim daha kolay olur.daha önce giren arkadaşlar demişti zaten denetimden kolay sınav gelene kadar bekleyeceksin yoksa geçemezsin diye.haklılar sanırım

maliyet ve vergi en korktuğum derslerdi. hazirandaki sınavda kurtulmuştum onlardan. şimdi de denetim belası çıktı başıma.

ben maliyetten girdim 3 tane soru vardı 1.soru 50 puan sapmalar a-standart ve fiili maliyet farkları b-dimm dig miktar-fiyat ücret-süre sapmaları
c-farkların smmm ve stoklar arasında dağıtılarak yevmiye kayıtları
2.soru kademeli dağıtım 30 puan tablo+yevmiye kayıtları+birim maliyet
3.soru 20 puan satılan malın maliyeti ve gelir tablosu(bu soru kolaydı ama ilk iki sorudan başlayanlar malesef bu soruda da çaktı)

arkadaşlar moral bozmak istemem ama bu sorular öyle çok çok zor olan sorular değil.
yani bu benim kendi düşüncem. normal çalışma temposu ile çalışıldığı zaman zorlanmadan yapılabilecek olan konular bunlar
şöyleki: geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman hemen hemen her sınavda, bu sınavda sorulan soru konusu olarak en az 1-2 tanesi geliyor. daha açıkçı konuşmak gerekirse, dağıtım konusu her sınavda geliyor. ve en çok gelen konu ise matematiksel ve kademeli dağıtım. yine geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman sapmalar konusu hemen hemen 2-3 sınavda gelen bir konu. satılan malın maliyeti veya gelir tablosu ise hemen hemen her sınavda gelen konular.
yani arkadaşlar demek istediğim olayın özü şu; biraz tempolu çalışıp, geçmiş dönemde sorulan soruların gelme sıklıklarına bakıldığı zaman, bu soruların geleceğini tahmin etmek o kadarda zor olan bi nokta değil.

arkadaşlar moral bozmak istemem ama bu sorular öyle çok çok zor olan sorular değil.
yani bu benim kendi düşüncem. normal çalışma temposu ile çalışıldığı zaman zorlanmadan yapılabilecek olan konular bunlar
şöyleki: geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman hemen hemen her sınavda, bu sınavda sorulan soru konusu olarak en az 1-2 tanesi geliyor. daha açıkçı konuşmak gerekirse, dağıtım konusu her sınavda geliyor. ve en çok gelen konu ise matematiksel ve kademeli dağıtım. yine geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman sapmalar konusu hemen hemen 2-3 sınavda gelen bir konu. satılan malın maliyeti veya gelir tablosu ise hemen hemen her sınavda gelen konular.
yani arkadaşlar demek istediğim olayın özü şu; biraz tempolu çalışıp, geçmiş dönemde sorulan soruların gelme sıklıklarına bakıldığı zaman, bu soruların geleceğini tahmin etmek o kadarda zor olan bi nokta değil.

Yalnız şöyle bir şey var kademeli dağıtım yevmiye kaydı ile gelirse 60 puan smmm ise 40 puan olurdu. burada 30 ve 20 şer puan verilmiş yanı sıra 1. soru karmaşık ve anlaması zor bir soru zaman alıyor 50 puanı da ona vermiş yani burada 1,5 sınav var adil değil geçen dönemki soruala bakın birde buna çok üzücü ki bildiğim konular olduğu halde sürem yetmedi:(

Merhaba arkadaşlar,

Sınava giren bütün arkadaşlara geçmiş olsun. Yazılanları okuduğumda anladım ki denetim hocası yine yapacağını yapmış. Bende denetim sınavını ancak 3. girişimde geçebilmiştim. İlk iki sınavımız hüsrandı. Çok üzüldük, sağlığımızdan olduk. Ama sonunda belgeyi aldık. Bunların hepsi gelip geçici. Eninde sonunda alacaksınız bu belgeyi. O yüzden stres yapmayın, inanın hiç değmiyor. Şimdi dönüp baktığımda diyorum ki o kadar üzülmeme değmemiş. Herkes için hayırlısı olsun. Hak bir gün yerini bulacaktır.

Yani bu benim kendi düşüncem. Normal çalışma temposu ile çalışıldığı zaman zorlanmadan yapılabilecek olan konular bunlar
şöyleki: Geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman hemen hemen her sınavda, bu sınavda sorulan soru konusu olarak en az 1-2 tanesi geliyor. Daha açıkçı konuşmak gerekirse, dağıtım konusu her sınavda geliyor. Ve en çok gelen konu ise matematiksel ve kademeli dağıtım. Yine geçmiş dönem sorularına bakıldığı zaman sapmalar konusu hemen hemen 2-3 sınavda gelen bir konu. Satılan malın maliyeti veya gelir tablosu ise hemen hemen her sınavda gelen konular.
Yani arkadaşlar demek istediğim olayın özü şu; biraz tempolu çalışıp, geçmiş dönemde sorulan soruların gelme sıklıklarına bakıldığı zaman, bu soruların geleceğini tahmin etmek o kadarda zor olan bi nokta değil.

iyi almışsın ruhsatı hayırlı olsun ... Amacın ne ! ... Bu arada tek maliyetten girdim sınava .. Haklısın ama bu tarzda yuvarlak soru gelmedi ve uzun açıklamamı.. 1. Soruya dikkat et.. 3 şık. Ve kademelide tabloyu sen oluştur diyor.. şabbadanak tablo vermemiş dostu.. Ve smm 3 soruya vermiş. Dedim ya yetiştirememekten onuda şaşı gördük..

iyi almışsın ruhsatı hayırlı olsun ... Amacın ne ! ... Bu arada tek maliyetten girdim sınava .. Haklısın ama bu tarzda yuvarlak soru gelmedi ve uzun açıklamamı.. 1. Soruya dikkat et.. 3 şık. Ve kademelide tabloyu sen oluştur diyor.. şabbadanak tablo vermemiş dostu.. Ve smm 3 soruya vermiş. Dedim ya yetiştirememekten onuda şaşı gördük..

amacın ne derken ???

arkadaşlar beni yanlış anlayan arkadaşlar var sanırım. ben zamanla alakalı herhangi birşeyden bahsetmiyorum. zaman yeter veya yetmez. bu sıkıntıyı bende yaşadım ama benim girdiğim sınavda, benim iyi bildiğim konulardan geldiği için sorular fazla zorlanmadan ve zaman kaybı yaşamadan yaptım çıktım. sorular ilk bakışta karmaşık gelebilir, kişilere stres yaşatabilir vs. zaman konusunda benim herhangi bir düşüncem ve söylemim olmadı. ben sadece soruların o kadar da zor olmadığı hususunda kendi düşüncemi belirttim

Neyse arkadaşlar yanlış anlamayada anlaşılmaya da gerek yok :) zaten geçti gitti... Yapacak birşey yok bunların adaleti yok Allah'ın adaleti var... Benim vicdanım rahat ben 2. kez girdim. geçen dönem yaptığım bir hatadan sonuç yanlış oldu kaldım denetimden 70-80 lik kağıt verdim 36 ile kaldım. Bu dönem denetimden herkes gibi 30 luk kağıt verdim maliyeti de onlar takdir edecek 2 yarım bir tam sorudan artık neyi layık görürlerse.... Ama Allah ın adaleti birgün herkesi bulacak :)

Ankara unuversitesi iletisim fakultesinde girdim sinava cevap kagidin yarisi siraya zor sigiyordu.. Kagidin yarisi siranin ustunde yarisi baska yerde soru kagidi ikide bi kayip dusuyor. Ondeki bayanin saci degiyor hersey bi anda karisiyor. 1.90cm boyu olan biri olarak osiralara oturmak ayri bi eziyet....

Hadi hepsini gectim insan biraz kagit duzenlemesi yapar yada ne bileyim o Kadar para veriyoruz tek kagit yerine sorulari iki kağıda hazirlayarak soruarin birbirinin icine gecmesini onleyebilirlerdi....

Ankara unuversitesi iletisim fakultesinde girdim sinava cevap kagidin yarisi siraya zor sigiyordu.. Kagidin yarisi siranin ustunde yarisi baska yerde soru kagidi ikide bi kayip dusuyor. Ondeki bayanin saci degiyor hersey bi anda karisiyor. 1.90cm boyu olan biri olarak osiralara oturmak ayri bi eziyet....

Hadi hepsini gectim insan biraz kagit duzenlemesi yapar yada ne bileyim o Kadar para veriyoruz tek kagit yerine sorulari iki kağıda hazirlayarak soruarin birbirinin icine gecmesini onleyebilirlerdi....

Sonuç olarak; bu kadar emeğimize ve döktüğümüz paralara rağmen insanlık dışı bir sınav sistemine tabiyiz...

denetim en çok çalıştığım dersti ama kaldım herkes gibi 30 puanlık 3, soruyu yapabildim ancak ve ilk girdiğim sınav olduğu için 1.soruyu görünce şok oldum moralmen çöktüm.. kesin geçerim dediklerim arasındaydı..:( maliyet de zordu kaldım

Denetim için sorulan soru kasıtlı sorulmuş. Neden sordun diyemeyiz ama 40 puan verilmesi haksızlık. Buna karşı bi harekete geçmemiz gerekir. Komisyondaki 3 YÖK üyesinin en azından birisinin meslek mensuplarına kaydırılması gerekli. Girerken sınav ol 3 yıl staj yap ve ortaöğretim gibi yazılı sınava girmek hiç bir meslekte yok. Alacağımız SMMM ünvanında bi çok mesleğe göre itibarı düşük. Bu sınava bi standart getirilmesi gerekli. Para vermekten bıktık ve lynx arkadaşın dediği gibi o kadar paraya rağmen kağıtlar bile kalitesiz, sınav sistemi modernlikten ve teknolojiden uzak.

Maliyet için tekrar sınava girecek arkadaşlara AÖF ün Maliyet Muhasebesi kitabını sıfırdan okumalarını tavsiye ederim.
Çünkü maliyet muhasebesi rakamlardan çok konuyu anlamakta bitiyor.

Sn. tktvlkn sakıncası yoksa KGK'dan soru soracaklarını nasıl öğrendiğinizi ve bilgi kaynağınızın ne olduğunu söyleyebilir misiniz? Yani böyle bir bilgiden haberdar olupta paylaşmadığınızı da merak ediyorum doğrusu. Ben sorununu ilk önce kendimde arıyorum ben neden böyle bir sorunun KGK'dan gelebileceğini öngöremedim diye bu sebeple soruyorum. Ben nacizane bu sınava çalışırken geçmiş sınav soruları ve Muhasebe Denetimi dersi ile alakalı oturmuş bir müfredat üzerine yoğunlaşmak suretiyle hazırlandım ve yanlızca 3.soruyu tam cevaplayabildim. Teşekkürler, saygılarımla. Halim KÖSE, Kocaeli

İlk girişimdi, Allah tan birşey olmazsa Denetim hariç diğerlerini geçeceğim.

Maliyet bir ihtimal kalabilirim ama 60 puan bekliyorum, çünkü 1. soruyu yevmiye kaydı hariç doğru yaptım diye düşünüyorum.

Denetim en çok çalıştığım dersti ve resmen şoka girdim ilk sınavda. KGK'yı soracaklarını biliyordum ama 25-30 puan olur diye düşündüm ve çalışmadım.

Hakkımızda hayırlısı artık, fakat bence hep birlikte imza toplamalı ve denetim'i tekrar ettirmeliyiz eğer olabiliyorsa.

Sn. tktvlkn sakıncası yoksa KGK'dan soru soracaklarını nasıl öğrendiğinizi ve bilgi kaynağınızın ne olduğunu söyleyebilir misiniz? Yani böyle bir bilgiden haberdar olupta paylaşmadığınızı da merak ediyorum doğrusu. Ben sorununu ilk önce kendimde arıyorum ben neden böyle bir sorunun KGK'dan gelebileceğini öngöremedim diye bu sebeple soruyorum. Ben nacizane bu sınava çalışırken geçmiş sınav soruları ve Muhasebe Denetimi dersi ile alakalı oturmuş bir müfredat üzerine yoğunlaşmak suretiyle hazırlandım ve yanlızca 3.soruyu tam cevaplayabildim. Teşekkürler, saygılarımla. Halim KÖSE, Kocaeli​

arkadaşlar beni yanlış anlayan arkadaşlar var sanırım. Ben zamanla alakalı herhangi birşeyden bahsetmiyorum. Zaman yeter veya yetmez. Bu sıkıntıyı bende yaşadım ama benim girdiğim sınavda, benim iyi bildiğim konulardan geldiği için sorular fazla zorlanmadan ve zaman kaybı yaşamadan yaptım çıktım. Sorular ilk bakışta karmaşık gelebilir, kişilere stres yaşatabilir vs. Zaman konusunda benim herhangi bir düşüncem ve söylemim olmadı. Ben sadece soruların o kadar da zor olmadığı hususunda kendi düşüncemi belirttim

amacım sana sataşmak değil ama süre yetmed,kten sonra .. Basit zor bir anlam ifade etmiyor.. Zaman yetmezse teferruatla uğraşıyorsun.. Hepimiz çalıştık.. Amacımız bir an önce kurtulmak.. Benim kızdığım azıcık kapsamlı çalışmayla tyapılırdı demeniz.. Snv psikolojisi ve süre aynı anda işliyor..

Amacın ne ! Derken.. Vermiş gitmişsin.. Ne sordular gönderin bakayım.. Sonrada aaaa.. Kolaymış.. Demek..

Hoş bir davranış değil....