2013 - 3.Dönem ( 30 Kasım - 1 Aralık ) Düşünceleriniz ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan netlook01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize geçmiş olsun. Denetim sorularınızı gördüm, gerçekten iyi niyetle sorulmadığı ortada. Belli ki birileri yine rant peşinde. Benzer sorunu biz 2010 yeterlilik sınavlarına girenler de yaşadık. Bizim döneme kadar finansal muhasebe dersi ortalama yükseltme dersi iken, 2010 da başarı oranı %10 un altında idi. Finansal Muhasebe sınavına kolçaklı sandalyede giriyorduk. Sonra öğrendik ki komisyon değişmiş. Yusuf SÜRMEN adlı pala bi adamın egolarına kurban gitmişiz. Komisyondaki hoca ismi deşifre olunca adamın kitapları karaborsaya düştü. İşi gücü bıraktık KATÜ deki öğrencileriyle ilişki kurup ücret mukabili:) ders notlarını temin ettik, sahaflarda kitaplarını aradık, baktık adam hala ters köşe yapıyor, sınavlarda oturacak sandalye bulamıyoruz, TESMERİ fax yağmuruna tuttuk. Velhasıl kelam adam 2 sınavdan sonra komisyondan çıkarıldı. Naçizane tavsiyem komisyondaki dersin hocasının ismini öğrenin, kitabını temin edin. Bir sonraki sınava o kaynaktan çalışın, birlik olun, herkes Tesmeri en az 1 kere arayıp komisyondan şikayetini dile getirsin. Umarım bunlara gerek kalmaz. Tekrar geçmiş olsun.

Sınava 3. girişimdi. Tek dersim Maliyet kaldı. Puan dağılımını gördüğüm anda bu seferde olmadı dedim zaten. İlk sınava girişimde maliyetten 15 almıştım. İkincisinde 30. Ve inanın hiç çalışmadım boş kağıt verdim diyebilirim. Son sınava gerçekten çok emek verdim. Ve gelecek puan 40. (2. sorunun yarım, 3. sorunun tam olması ve 1. soruya hiç bakamamış olmam sayesinde bu puanı hesaplamak zor değil.) Çalışmadan 30 alıp, çalışarak 40 alacak olmamın tek sebebini soruların puanlarının adaletsiz dağılımına bağlıyorum.

Kademeli dağıtım yaptırıyorsun o tutarlar ne ya.Ver tam rakamlar. Hesap makinesi kullanmamızı mı ölçüyorlar anlamadım ki. Sudoku mu çözüyoruz maliyet yeterlilik sınavında mıyız ne yaptığımı anlayamaz bir durumda idim. Umarım dosya yakmadan aramızda savaş olan bu dersi verebiliriz. Umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını geç de olsa alabiliriz.

Bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır......:(

Bu dönem komisyon değişecek diye biliyorum. Ama komisyondaki hocaları nasıl öğrenebiliriz hiç bir fikrim yok. Nasıl öğreneceğiz fikri olan var mı?

amacım sana sataşmak değil ama süre yetmed,kten sonra .. Basit zor bir anlam ifade etmiyor.. Zaman yetmezse teferruatla uğraşıyorsun.. Hepimiz çalıştık.. Amacımız bir an önce kurtulmak.. Benim kızdığım azıcık kapsamlı çalışmayla tyapılırdı demeniz.. Snv psikolojisi ve süre aynı anda işliyor..

Amacın ne ! Derken.. Vermiş gitmişsin.. Ne sordular gönderin bakayım.. Sonrada aaaa.. Kolaymış.. Demek..

Hoş bir davranış değil....

kimse için bişey demeye zaten hakkım yok ama, siz bu kadar takıldığınıza göre belliki siz yeterli seviyede çalışmamışsınız. benim yazdıklarımıda bir daha okursanız sevinirim. ben sizin söylediğiniz gibi gönderin bakayım gibi bi şekilde yazmadım. tekrar okursanız daha iyi anlarsanız nasıl bir şekilde sorduğumu. lafı kendi anladığınız gibi değilde benim anlattığım gibi anlamaya çalışırsanız daha da sevinirim. ama maliyet dersine çalştığınız şekilde yapmazsanız sevinirim. o zaman anlayacağınızı pek düşünmüyorum. umarım anlatabilmişimdir !!!

yav kardeşim çek git burda milletin zaten canı sıkkın birde senlemi uğraşacağız ahkam kesmek kolay sen çözde görelim bakalım almış olduğun belgeni hakkınlamı aldın görelim bakalım

yav kardeşim çek git burda milletin zaten canı sıkkın birde senlemi uğraşacağız ahkam kesmek kolay sen çözde görelim bakalım almış olduğun belgeni hakkınlamı aldın görelim bakalım

benim belgeyi hakkımla alıp almadığımın kararını verecek olan makam sen değilsin. önce bunun ayrımını iyi yaparsan sevinirim.
ben burda ahkam kesmek gibi birşey yapmıyorum. sadece kendimce bazı düşüncelerimi beyan ediyorum. ama sanırım ya ben kendi düşüncemi tam olarak aktaramıyorum yada benim aktardıklarımı sen anlayamıyosun ???

Arkadaşlar Analiz sınavı 2.soruyu ne yaptınız? Trend analizinde kesin olarak 5 yıllık bilgi verildiği takdirde yorumlanabilir. Komisyon 4 yılı vermiş. Eldeki verilere göre mi yaptınız yoksa 5 yıllık veri olmadığı için yorumlanamaz mı yazdınız?

Arkadaşlar Analiz sınavı 2.soruyu ne yaptınız? Trend analizinde kesin olarak 5 yıllık bilgi verildiği takdirde yorumlanabilir. Komisyon 4 yılı vermiş. Eldeki verilere göre mi yaptınız yoksa 5 yıllık veri olmadığı için yorumlanamaz mı yazdınız?

zıfır kardeş, trend analizinde illaki en az 5 yıllık veri olacak diye birşey yok, 3 veya 4 yıl olsa bile trend analizi uygulanabilir.
eğer 2 yıllık verseydi, karşılaştırmalı analiz yapılabilirdi. ama 2 yıldan fazla verilmişse trend analizi yapılabılır. genel olarak uygulama sorularında 5 yıllık bilgi verildiği için genelde, herkesin aklında en az 5 yıllık bilgi olması gerekir şeklinde bir düşünce oluşuyor ama az öncede dediğim gibi 3-4 yıl dahi olsa, istenildiği takdirde trend analizi uygulanabilir. bu sınavda da sizinde dediğiniz gibi 4 yıllık bilgi verilmiş ve trend analizi yapılması istenmiş. bu durumda 4 yıllık bilgiler ışığında analiz etmeniz gerekiyordu.

Bende yorumladım yalnız çelişkiye düştüm. Sebep ise Deha'nın kitabında en az 5 yıllık yazdığı için. Tuzak bir soru bana kalırsa. Yorumlanamaz diyen adam ise kendi açısından düşündüğünden doğru yapmış olacak. Ya hata var ya da tuzak. Bana kalırsa iki durumda da cevap doğru kabul edilmeli.

kimse için bişey demeye zaten hakkım yok ama, siz bu kadar takıldığınıza göre belliki siz yeterli seviyede çalışmamışsınız. benim yazdıklarımıda bir daha okursanız sevinirim. ben sizin söylediğiniz gibi gönderin bakayım gibi bi şekilde yazmadım. tekrar okursanız daha iyi anlarsanız nasıl bir şekilde sorduğumu. lafı kendi anladığınız gibi değilde benim anlattığım gibi anlamaya çalışırsanız daha da sevinirim. ama maliyet dersine çalştığınız şekilde yapmazsanız sevinirim. o zaman anlayacağınızı pek düşünmüyorum. umarım anlatabilmişimdir !!!

sizinde bizim stresinizi anlayacağınızı tahmin ederek.. ve belirttiğim gibi amacım size muhalefet olmak değil... yorumlarınız için teşekkür ederim.. haklısınız çalışmadık sanırım .. kursa gidemiyorum , evde 1,5 yaşında bebeğim var saat 10 da derse oturuyorum 3 kadar çalışıyorum hafta sonuda full çalışıyorum.. eee.. işte bazı insanlarda benim gibi nato kafa sanırım..

size mesleğinizde başarılar üstad : )

Burada olumsuz yorum yapan insanlara takılmayın. Bizlerde aynı dönemlerden geçtik. Perşembe günü ruhsat törenimiz vardı. Sayın başkanımız o kadar güzel konuştu ki KGK ile ilgili olarak. Kendini parçaladı.İşte arkamızda olun, bu davayı kazanalım.... Bir sürü laf laf. Sadece güldüm. Birde bakıyorum ki haftasonu sınavda karşı geldikleri konuyla ilgili olarak soru sorulmuş. Tezatlığa bak. Allah akıl fikir versin. Siz daha kendi adamlarına sahip çıkamıyorsunuz bize mi çıkacaksınız.... Anlayana!!!!!!!!

burada olumsuz yorum yapan insanlara takılmayın. Bizlerde aynı dönemlerden geçtik. Perşembe günü ruhsat törenimiz vardı. Sayın başkanımız o kadar güzel konuştu ki kgk ile ilgili olarak. Kendini parçaladı.işte arkamızda olun, bu davayı kazanalım.... Bir sürü laf laf. Sadece güldüm. Birde bakıyorum ki haftasonu sınavda karşı geldikleri konuyla ilgili olarak soru sorulmuş. Tezatlığa bak. Allah akıl fikir versin. Siz daha kendi adamlarına sahip çıkamıyorsunuz bize mi çıkacaksınız.... Anlayana!!!!!!!!

desteğiniz için teşekkürler .. Bazı arkadaşları görüyorsunuz işte çok naziksiniz.. : )

arkadan güçlü bir ordu emin adımlarla ilerliyor.. Sizler bizler .. Bu gidişata dur diyeceğiz..

Arkadaslar benim maliyet vergi ve meslek kalmisti bu donem dogum yaptigim icin giremedim pas gectim fakat sorulari cokerak ediyorum nerden gorebilirim ya da soru kagitlarini bana mail atacak biri var mi cok meraktayim herkese gecmis olsun

Ben parasını yatırdığım halde maliyeti pas geçtim. Hazırlanmamıştım bir de zor gelmiş zaten. Enazından hakkım yanmadı.