2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bitirdim o işi:) Darısı başınıza.

bende 1 dersten girdim maliyet biliyorsunuz hüsrranl sonuçlandı aslında yaptım hatta 2 sayfa verdim ama sanmıyorum ki geçirecekler.. komisyon değişmişse bir ihtimal.. bu konu çok canımı sıkıyor..

inşallah hepimiz için hayırlı olur.. emek verenler karşılıksız kalmasın bu çok üzücü...

sizide tebrik eder .. çalışmalarınızda başarılar dilerim.. ( bu arada formlardan hatırlıyorum :) .. çok heyecanlıydınız o maksatla sordum ...

Merhaba ;

Sayın hicilmez ; özelden de uyarmama rağmen ısrarla aynı mesajı farklı başlıklar altında yazıyorsunuz. Bu konuda ayrı başlık açtınız,başlığınızı kurallara uymadığı halde düzelttim ve yine uyardım. Ki sorunuza zaten ilgili başlık altında yanıt verilmiş ve TDHP altında aynı konunun olduğu Sn.bülent249 tarafından da belirtilmiş.

Konuyu sanıyorum hiç araştırmıyor ve de söylenilen yerlere bile bakmıyorsunuz.

Sayın moderatör insanları biraz rahat bırakın. Sizin ne zaman yazınızı görsem ya birini fırçalıyor ya uyarıyorsunuz.
Bırakın insanlar rahat rahat istediği yerde derdine çare arasın başlık farklı olmuş ne önemi var.

Arkadaşlar bazılarımız duyduğu bilgileri doğruymuş(?) gibi lanse ediyor ama biraz mantıklı düşünelim.

1. Komisyon bu sene göreve başladı.

2. Komisyonda 7 kişi var ve bu 7 kişi tüm derslere bakıyor. 7x7 eşittir 49 üye yok. Birde bunun dersini okuyoruz.
Yani "şu dersin komisyonu değişmiş şu dersin komisyonu kalmış" gibi saçma ve yanlış yorumlarla insanların umutları ile oynamayın[/QUOT

Bu komisyon 2012 mart döneminde göreve başladı ve bu son sınavlarıydı. Ama hocalarımızın biz kursa giderken söyledikleri bazı hocalar isterse süresi biterse de devam edebildikleri yönünde. Her dersin hocası başka.

arkadaşımda bu şekilde söylemişti komisyon olarak kullanmışım cümlemi şimdi farkettim ...teşekkürler filizoyku arkadaşım

Sayın moderatör insanları biraz rahat bırakın. Sizin ne zaman yazınızı görsem ya birini fırçalıyor ya uyarıyorsunuz.
Bırakın insanlar rahat rahat istediği yerde derdine çare arasın başlık farklı olmuş ne önemi var.

Bence bu ara moderatörlere de fazla yükleniliyor gibime geliyor.

Ayrıca, gerçekten bazı kişiler konuları amacından saptırıyor. Herkese konu açıp soru sorabilir eğer örneği yoksa, ama burda hesap açmayı bilen bir insanda Google'a yazdığında sorduğu soruların cevapları direkt karşısına geliyor. Birazda bu açıdan bakmak lazım.

Al işte, yine konu amacından sapmış bir mesaj da benden :) Gerçi cevap ama olsun :)

Bence bu ara moderatörlere de fazla yükleniliyor gibime geliyor.

Ayrıca, gerçekten bazı kişiler konuları amacından saptırıyor. Herkese konu açıp soru sorabilir eğer örneği yoksa, ama burda hesap açmayı bilen bir insanda Google'a yazdığında sorduğu soruların cevapları direkt karşısına geliyor. Birazda bu açıdan bakmak lazım.

Al işte, yine konu amacından sapmış bir mesaj da benden :) Gerçi cevap ama olsun :)

Forumun sağlıklı olması,İşleyebilmesi, yaşayabilmesi açısından inan önemi var. Üstelik arkadaşım gerekmediği halde uyarmış

2013/2.Dönem maliyet sınavına çok itiraz edildi ve sonuç alınamadı üstüne sağolsunlar mağdem çok biliyorsun alsana maliyet hadi yap bakalım tarzı saçma sapan 3 tane soru sorularak maliyeti iyi olan insanları bile bırakma başarısına ulaşarak sus stajyer itiraz etme ses çıkarma düzenimize çomak sokma yakarım demeye getirdiler.ama ne hikmetse Yurdakul çaldalın piyasada satılan maliyet kitabı 327.sayfada ki soru ile 1.soru aynıydı sadece istenilenler ufak değişikliklere maruz kalmıştı.

yetmedi denetimde 2013/2.dönemde şaka gibi bir sınav yapıp sadece sınava grmeyen ve hiç çalışmayan insanların kaldığı üstüne maddeler halinde yaz denilmesine rağmen açıklama yapıp adamların göz zevkini bozduğu için kalanlar hariç, herkesi denetimden geçirip yeni sınav döneminde kalınabilecek yeni bir kapı yarattılar.

buna bağlı olarak temel hukuk sınavını tarihte ilk defa 4 soruyu birebir ve 3 satır yazılacak şekilde rahat sordular.
Yine vergiye zordu denilmesine rağmen örtülü sermaye bugün evde kendi çalışan insanların bile kesin sorar diye beklediği bir konuydu. Basit usulde ticari kazanç 25 puan etmeyecek bir soru olmasına rağmen yaz 2 bir şey zaten biliyorsun başka bir şey sorsam hiç bir şey yazamazsın puan veremem tarzı bir soruydu ki 2 satır yazan rahat 10-15 puan alacaktır. 4.soru aslında muhasebe sınavında zamanında sorulmuş bir yevmiye kaydıydı çalıntı mala kdv ayrılması gerektiğini bilenlere gidiş yönetime bağlı puan verilerek geçireceklerdir.
Analiz sınavı beklenenden ters geldi evet 4 soru soran komisyon 3 soru dedi ve ilk defa 2 analiz tekniği bir arada soruldu. ezberlenen onca oran boşa gitti. analizde yığılma var dediler kolay olur dediler maliyete bakınca hiçte yığılma var gibi değildi.Trend analiz için mutlak rakamlar olmadığından 2 satırdan fazla verilen bilgiye sanırım uydurmuş ezberlemiş yazmış gözüyle bakıcaklardır ve puan konusunda kısıtlı yaklaşıcaklardır. dikeyde tablo bile hesapladıysan 10 puan verirler diyor. Soru tarzına bakılınca okuma konusunda ılımlı yaklaşıcaklardır diyorlar.
Meslek hukuku 3 tane soru geçmiş dönemle birebir sorulmuş 60 al geç denilmiş.
finansal muhasebe ne hikmetse süreklimi aralık mı envarter yapıalcağına bir türlü karar verilemeyecek şekilde ve 1 soru içinde farklı alakasız 2 kayıt yaptırarak sabah sabah asabınızı bozmak için elinden geleni yapan bir sınav hazırlanmış.

YMM sınav sorularına bakan olduğumu bilmiyorum ama orda sınav kağıdında gayet güzel uyarılar yazılmış. Efendim sorulara cevap verirken 2 satır boşluk bırakın rahat okuyalım efendim unutmayınız sınavda bilginizle beraber zamanla yarışıyorsunuz lütfen konu dışına çıkıp zaman kaybetmeyiniz vb.

Şimdi insan düşünüyor gözümüzün önünde internet üzerinden sınava girerek çok bilgili üstadlarımız arama motorları yardımıyla bağımsızdenetim ruhsatı almaya hak kazanırken bizler stajının ilk 1,5 senesini evrak topla evrak diz koş vergi dairesine koş ekmek al git şirket kur vay olmadı tekrar git kur derken hop ay bitti git yine evrak topla koş bunları diz baktılar yetiştiremeyecekler hadi bari sende şu ikitaneyi işle. Derken 3 yıl biter hop bağamsız denetim ön sözleşme sartlarını yaz. bizler bu soruya zaten cevap verebilecek mesleki bilgi ve zamana sahipsek o zaman doğrudan smmm+bağamsız denetçide olmayı kah ediyoruz demektir. insanı meslekten soğutmak için ellerinden geleni yapmışlar.

2013/2.Dönem maliyet sınavına çok itiraz edildi ve sonuç alınamadı üstüne sağolsunlar mağdem çok biliyorsun alsana maliyet hadi yap bakalım tarzı saçma sapan 3 tane soru sorularak maliyeti iyi olan insanları bile bırakma başarısına ulaşarak sus stajyer itiraz etme ses çıkarma düzenimize çomak sokma yakarım demeye getirdiler.ama ne hikmetse Yurdakul çaldalın piyasada satılan maliyet kitabı 327.sayfada ki soru ile 1.soru aynıydı sadece istenilenler ufak değişikliklere maruz kalmıştı.

yetmedi denetimde 2013/2.dönemde şaka gibi bir sınav yapıp sadece sınava grmeyen ve hiç çalışmayan insanların kaldığı üstüne maddeler halinde yaz denilmesine rağmen açıklama yapıp adamların göz zevkini bozduğu için kalanlar hariç, herkesi denetimden geçirip yeni sınav döneminde kalınabilecek yeni bir kapı yarattılar.

buna bağlı olarak temel hukuk sınavını tarihte ilk defa 4 soruyu birebir ve 3 satır yazılacak şekilde rahat sordular.
Yine vergiye zordu denilmesine rağmen örtülü sermaye bugün evde kendi çalışan insanların bile kesin sorar diye beklediği bir konuydu. Basit usulde ticari kazanç 25 puan etmeyecek bir soru olmasına rağmen yaz 2 bir şey zaten biliyorsun başka bir şey sorsam hiç bir şey yazamazsın puan veremem tarzı bir soruydu ki 2 satır yazan rahat 10-15 puan alacaktır. 4.soru aslında muhasebe sınavında zamanında sorulmuş bir yevmiye kaydıydı çalıntı mala kdv ayrılması gerektiğini bilenlere gidiş yönetime bağlı puan verilerek geçireceklerdir.
Analiz sınavı beklenenden ters geldi evet 4 soru soran komisyon 3 soru dedi ve ilk defa 2 analiz tekniği bir arada soruldu. ezberlenen onca oran boşa gitti. analizde yığılma var dediler kolay olur dediler maliyete bakınca hiçte yığılma var gibi değildi.Trend analiz için mutlak rakamlar olmadığından 2 satırdan fazla verilen bilgiye sanırım uydurmuş ezberlemiş yazmış gözüyle bakıcaklardır ve puan konusunda kısıtlı yaklaşıcaklardır. dikeyde tablo bile hesapladıysan 10 puan verirler diyor. Soru tarzına bakılınca okuma konusunda ılımlı yaklaşıcaklardır diyorlar.
finansal muhasebe ne hikmetse süreklimi aralık mı envarter yapıalcağına bir türlü karar verilemeyecek şekilde ve 1 soru içinde farklı alakasız 2 kayıt yaptırarak sabah sabah asabınızı bozmak için elinden geleni yapan bir sınav hazırlanmış.

YMM sınav sorularına bakan olduğumu bilmiyorum ama orda sınav kağıdında gayet güzel uyarılar yazılmış. Efendim sorulara cevap verirken 2 satır boşluk bırakın rahat okuyalım efendim unutmayınız sınavda bilginizle beraber zamanla yarışıyorsunuz lütfen konu dışına çıkıp zaman kaybetmeyiniz vb.

Şimdi insan düşünüyor gözümüzün önünde internet üzerinden sınava girerek çok bilgili üstadlarımız arama motorları yardımıyla bağımsızdenetim ruhsatı almaya hak kazanırken bizler stajının ilk 1,5 senesini evrak topla evrak diz koş vergi dairesine koş ekmek al git şirket kur vay olmadı tekrar git kur derken hop ay bitti git yine evrak topla koş bunları diz baktılar yetiştiremeyecekler hadi bari sende şu ikitaneyi işle. Derken 3 yıl biter hop bağamsız denetim ön sözleşme sartlarını yaz. bizler bu soruya zaten cevap verebilecek mesleki bilgi ve zamana sahipsek o zaman doğrudan smmm+bağamsız denetçide olmayı kah ediyoruz demektir. insanı meslekten soğutmak için ellerinden geleni yapmışlar.

sizden bir farkızımız var galiba TÜRMOB ve odalar bütün itirazlara geri dönmek zorunda kaldı sizden tek farkımız müfredatta olmayan soru sorulması ve size hak verdiği konu stajerliği dediğiniz gibi görmeleri...

sizden bir farkızımız var galiba TÜRMOB ve odalar bütün itirazlara geri dönmek zorunda kaldı sizden tek farkımız müfredatta olmayan soru sorulması ve size hak verdiği konu stajerliği dediğiniz gibi görmeleri...

Katılıyorum. Biz zor sordular demedik: Biz müfredat dışı ve ders içeriğine aykırı düzey ve düzende sorular soruldu dedik.

Ama sayın rebel2013 ün yazdığı çoğu cümleye de harfiyen katılıyorum

arkadaşlar bende şunu anlamıyorum. Bu komisyon 7 üye ve bunları 2 si TÜRMOB üyesi. Yani bu insanlar bizlerin zaten neyi yapıp neyi yapamayacağımı ne sorulursa kalırız hangi dersten kaç kişi kalmış o ders kolay sorulursa kaç kişi ruhsat alır kaç kişi ilk defa giriyor bunları zaten biliyorlar. İçimizde hukuk fakültesi mezunu insanlar var hayat şartları nedeniyle açık öğretim mezunu yazılı sınava uzak kalan arkadaşlarımız var. Bu insanlara bu sınava girme hakkını zaten kanunla kendileri veriyorlar. Sonra kalkıp yazılı sınavda tebliğ yaz diyor dünyanın hiç bir yerinde yazılı sınavda tebliğ sorulamaz. Zaten insanlar yazamaz! Ama bunuda biliyorlar.

2 yılda komisyon değişiyor diyorlar. Oturdum 2010 yılı arkadaşımdan girdiği sınavın sorularını aldım onun kağıdındaki 6 imza ile benim 2013/3.dönem kağıdımdaki 6 imza aynı. Demek ki yeni dönemde 1 tane üye değişmiş. Buda demektir ki sınav sistemi komisyon üyelerine değil kime kaç ruhsat verilebilir kaç kişi kaç dönemde geçirilmelidir üstüne kurulmuş. Bakın arkadaşlar Yurdakul çaldağ analiz ve maliyet sorularını hazırlayan üyeymiş zaten piyasada satılan kitabının en arkasında yazıyor. Halen türmob komisyon üyesi olarak görevine devam etmektedir diyor. 327.sayfasına baktığınızda zaten görüceksiniz. Meslekten bir kaç büyüğümle görüştüm yurdakuldan daha tecrübeli biri yok diyor olanda girmek istemiyor okuması etmesi tam tasdik daha cazip geliyor diyor. Yök tavsiye etmezse birlik tavsiye edip yine komisyona dahil edilir diyor. Kitabı çözerken farkedersiniz çok basit konular olmasına rağmen öyle örnekler var ki bismillah bu nasıl soru diye bir 5 dakka soruya bakıyorsunuz kaldı ki sınav heycanında bu 5 dakka 15 dakka oluyor.

Yani görünen yol belli mart sınavına stajını 6 ay öne çekenleri odaların baskısı üzerine kabul ettiler. Moral bozmak istemiyorum ama ben size diyim en az 2 ders çok zor olacak hatta cevap verenlerin bile cevapları ince ince okunacak. Ki ben nisan ayında çalışmaya başladım eylül ayında sınav sayısının çok fazla olduğunu öğrendiğimde eyvah dedim 1 ders çok zor olacak maliyet diye bekliyordum ama denetim maliyeti aratır bir sınav oldu. İllaki bir dönem kolay yapılacak sonuçta birliğinde gelirlerinin içinde ruhsatname ücretleri ve odalardan alınan gelirin yüzdesi var. Bunca yönetici bunca insan ordan ücret ve maaş alıyorlar. Bunları birilerinin karşılaması lazım.

mart ve haziran sınavına kimse başvuru yapmasın bakın görün kanun değişir stajı biten mecbur giricek diye... Mağlesef bilgimizin değil ezberimizin ve arkamızdaki büyüklerimizin değerlendirildiği ve sağlığımızla oynan bir düzende çarkın bir çarpası olmuş dönüyoruz.

Birde işin trajik yanı var. İsteyen istediği yere oturabiliyor. İnsanlar arkadaşlarıyla yanyana oturmak için kapılarda sıra bekliyor. Yetmiyor sınav saati geliyor. Cevap kağıdı önden arkaya ilkel yöntemlerde 5 dakkada anca geliyor gitti sınavın 5 dakkası derken soru kağıdı 5 dakkada geliyor yetmiyorrrrr tam konsantre olmuşsun 2 satır bir şey yazıcaksın gece çevirme yapan trafik polisleri üfle der gibi bir kalem ve imza kağıdı uzatılıyor. Hadi arkadaşım imzala diye sesleniyor. yani sağol ya dedirtiyorlar... Kafanızda kurduğunuz paragraf uçup gidiyor.

Yetmiyor gözünüzün önünde insanlar öyle kopya yöntemleri bulmuş ki helal olsun dedirtiyor. Cüzdana kopya yapmış adam çıkardı cevap kağıdının altına koydu. Sınavım bitmiş olmasına rağmen son 30 dakka sırf adamı izledim bir gözetmene baktım bir adama. Söylesen bir dert söylemesen çalıştığın geceler geliyor aklına. Hukuk sınavında önümde oturan utanmasa kağıtları değişelim diğeyecekti. 3 tane gözetmen var sözde. Sınavın ortasında kayseriden gelen arkadaşımızı annesi arıyor ''oğlum öğlen yemeğini yedin mi?'' kadında haklı ne yapsın gidipte dönememek var türmob bu belli mi olur. Denetim sınavından çıkanlar sevinmeli kalbiniz ani şoklara hala dayanıklı demek ki. Bir 10 sene daha taşır sanırım.

Güler misin ağlar mısın... Gidiyim çam ağacına ayakkabı kutusu bırakıyım belki noel baba birkaç milyon bırakırda türmob benden bende ondan kurtulurum.

Artık bu sınav olayına bir düzenleme yapılması şart. Gerek staja başlama olsun, gerekse yeterlilik sınavı olsun bu sınavlar için tesmer basılı kaynak hazırlamalıdır. İnsanlar ne çalışacak neyden sorumlular bilmeli... Bu yapı daha şeffaf olmalı artık... İnsanların elinde bi argüman olmalı... Bu insanlar mali müşavir olmayı seçtikleri için önündeki yazıyı yanlış okuyan slayt show olarak hazırlanmış power point cdlerini eğitim cdsi olarak 575 tlye satacaklarına aynı paraya sorumlu oldukları basılı bir yayın yollasalar daha iyi olur... Ne diyeyim... Emeğimiz var, kaybolan zamanım var, zar zor kazandığım ailemin desteği ile harcadığım para var. Ne diyeyim?...

sana sonuna kadar katılıyorum üstad.. ama ben soğudum .. sadece maliyetten girdim hüsrann.. çok canım sıkkın 1 aydırlı... :(

Arkadaşlar, o değil de, KGK sürekli yeni tebliğleri ve standartları yayınlayıp duruyor.

Bunun anlamı, bu sınavdan geçtik geçtik, geçemedik Allah hepimizin yardımcısı olsun, dağ gibi bir mevzuat bizi bekliyor :) :)

Arkadaşlar, o değil de, KGK sürekli yeni tebliğleri ve standartları yayınlayıp duruyor.

Bunun anlamı, bu sınavdan geçtik geçtik, geçemedik Allah hepimizin yardımcısı olsun, dağ gibi bir mevzuat bizi bekliyor :) :)

bu tebliğlerden de sorumlumuyuz şimdi. 2,5 ay kaldı sınavlara. hangi konulara çalışacağız. tesmer türmob açıklama yapmayı düşünmüyor mu hala?

bu tebliğlerden de sorumlumuyuz şimdi. 2,5 ay kaldı sınavlara. hangi konulara çalışacağız. tesmer türmob açıklama yapmayı düşünmüyor mu hala?

Sonuçta komisyon bağımsız deyip diyorlar. O nedenle komisyona söz geçiremediklerine göre (ki bu sınavlarda komisyonun tepkileri dikkate alıp almadığını anlayacağız), benim tahminim denetimde yine KGK sorulacaktır. Tabi bu kesin bir şey değil. O nedenle kimsenin kafasını bulandırmamak adına, sınav sonuçlarını beklemekte fayda var dostlar.

arkadaşlar denetim sınavını bakanlıktan gelen üye hazırlamış diyorlar. ve hazırlayan üyeye göre sınav çok kolaymış 2 sayfa birşey sormuş çocuklara iyilik yaptım dikkatlerini kgk'na çektim diyormuş. İşin trajik yani türmob da buna ikna olmuş gibi. Bu üye 45 nota itiraz edilen kağıdı 42 ye düşürüp gönderen üye olduğu düşünülünce okunma konusunda pek umutlanmamak lazım. Sınava girenlerin hemen hemen hepsi istenen sorulara tam cevap verememiş.İçimizde yüksek lisans yapan,mezun olduğu üniversitelerden derecelerle mezun olan bir çok başarıya çalışma temposuyla imza atabilecek kapasiteye sahip insanlar varken bu derece gelen bir başarısızlık düşündürücü. Hepimiz tembeliz demek ki.

Şimdi önümüzde tek bir bekleyiş var. Komisyon yenilenirken dua edelimde yeni komisyona katılmasın. Tekrar katılma hakkı var ve seçilirse vay halimize. Bu sınava ne var çok kolaydı diyen bu büyüğümüz mart sınavında bize yeni tebliğ yazdırır.

Soru1: Kgk bds 1000 yayınlanmadı ama ben hissediyorum yayınlanacak maddeler halinde yaz. :)

Bizler sana ulaşamıyoruz ama belki bu notum sana ulaşır!!

Eyy sevgili 15 yıllık tecrübeye sahip meslek büyüğüm dikkatimi kgk'na çekmek için 7 aylık emeğimi çöpe atmana gerek yoktu.Sen hiç öğrenci olmadın heralde! Heleki ilk kez sınava giren bizlere dakka bir gol bir yapıp sonrasında girdiğimiz sınavlara bile konsantre olmamızı engellemen nasıl bir mesleki deneyimdir anlamak mümkün değil.Yeni dersin kgk 8 dersten sorumlusun deseydin 3 gün daha uyumaz bu kalbi biraz daha yorar çalışırdım sorduğun sorulara istediğin cevabı verirdim. 7 ayın yanında 3 günün lafı olmazdı yani... Bizler 17:30 da masada evrak bırakıp çıkamıyoruz ya da fazladan geçen zamnımıza kimse fazla mesai ödemiyor. Kar yağdı diye tatil yapamıyoruz,bayram tatillerimiz 9 güne uzatılmıyor. Resmi tatilimiz 14 gün olmasına rağmen bir fiil ofiste çalışan hiç kimse 14 gün yapamıyor. Yapmak isteyen istifa dilekçesini imzalıyor. Yardımcımıza rapor yazdırıp altına imza atamıyoruz.Kaldı ki çalıştığımız kurumada sorumluluklarımız var iş yapmak para kazanmak zorundayız mağlum en küçüğümüz 30 lu yaşlara geldi işten çıkıp anne babamıza yük olamayız. Umursamadan okuduğunuz o kağıtlar uykusuz gecelerin karşılığı çünkü uyanık olmamız gereken saatlerde bitmek bilmeyen sırtımıza yüklediğiniz yükleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizler gibi etten tırnaktan olduğumuzu nezaman kabul ediceksiniz acaba...

Bu sınava komisyon üyesi seçilecekse iki ayrı çalışma koşullarında çalışan insanlardan oluşmamalıdır. Bize soru sorucak insan bizler gibi çalışan bizlerin geçtiği yollardan geçen insanlar olmalı. Bu iki taraf yılda 3 kez böyle karşı karşıya gedldiği sürece biri hazırlayıp diğeri cevaplamaya çalıştıkça vergisel düzen asla istenilen konuma gelmeyecektir. Çünkü mesleğinden soğumuş bir insan köprü görevi gördüğü devletle mükellef arasında kendisine arada sırada da olsa para ödeyen mükelleften yana olması kaçınılmazdır. Sonuçta bu meslekte her ayın 15 inde banka kartını takıp paranı alamıyorsun!!

Son düzenleme:
arkadaşlar denetim sınavını bakanlıktan gelen üye hazırlamış diyorlar. ve hazırlayan üyeye göre sınav çok kolaymış 2 sayfa birşey sormuş çocuklara iyilik yaptım dikkatlerini kgk'na çektim diyormuş. İşin trajik yani türmob da buna ikna olmuş gibi. Bu üye 45 nota itiraz edilen kağıdı 42 ye düşürüp gönderen üye olduğu düşünülünce okunma konusunda pek umutlanmamak lazım. Sınava girenlerin hemen hemen hepsi istenen sorulara tam cevap verememiş.İçimizde yüksek lisans yapan,mezun olduğu üniversitelerden derecelerle mezun olan bir çok başarıya çalışma temposuyla imza atabilecek kapasiteye sahip insanlar varken bu derece gelen bir başarısızlık düşündürücü. Hepimiz tembeliz demek ki.

Şimdi önümüzde tek bir bekleyiş var. Komisyon yenilenirken dua edelimde yeni komisyona katılmasın. Tekrar katılma hakkı var ve seçilirse vay halimize. Bu sınava ne var çok kolaydı diyen bu büyüğümüz mart sınavında bize yeni tebliğ yazdırır.

Soru1: Kgk bds 1000 yayınlanmadı ama ben hissediyorum yayınlanacak maddeler halinde yaz. :)

Bizler sana ulaşamıyoruz ama belki bu notum sana ulaşır!!

Eyy sevgili 15 yıllık tecrübeye sahip meslek büyüğüm dikkatimi kgk'na çekmek için 7 aylık emeğimi çöpe atmana gerek yoktu.Sen hiç öğrenci olmadın heralde! Heleki ilk kez sınava giren bizlere dakka bir gol bir yapıp sonrasında girdiğimiz sınavlara bile konsantre olmamızı engellemen nasıl bir mesleki deneyimdir anlamak mümkün değil.Yeni dersin kgk 8 dersten sorumlusun deseydin 3 gün daha uyumaz bu kalbi biraz daha yorar çalışırdım sorduğun sorulara istediğin cevabı verirdim. 7 ayın yanında 3 günün lafı olmazdı yani... Bizler 17:30 da masada evrak bırakıp çıkamıyoruz ya da fazladan geçen zamnımıza kimse fazla mesai ödemiyor. Kar yağdı diye tatil yapamıyoruz,bayram tatillerimiz 9 güne uzatılmıyor. Resmi tatilimiz 14 gün olmasına rağmen bir fiil ofiste çalışan hiç kimse 14 gün yapamıyor. Yapmak isteyen istifa dilekçesini imzalıyor. Yardımcımıza rapor yazdırıp altına imza atamıyoruz.Kaldı ki çalıştığımız kurumada sorumluluklarımız var iş yapmak para kazanmak zorundayız mağlum en küçüğümüz 30 lu yaşlara geldi işten çıkıp anne babamıza yük olamayız. Umursamadan okuduğunuz o kağıtlar uykusuz gecelerin karşılığı çünkü uyanık olmamız gereken saatlerde bitmek bilmeyen sırtımıza yüklediğiniz yükleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizler gibi etten tırnaktan olduğumuzu nezaman kabul ediceksiniz acaba...

Bu sınava komisyon üyesi seçilecekse iki ayrı çalışma koşullarında çalışan insanlardan oluşmamalıdır. Bize soru sorucak insan bizler gibi çalışan bizlerin geçtiği yollardan geçen insanlar olmalı. Bu iki taraf yılda 3 kez böyle karşı karşıya gedldiği sürece biri hazırlayıp diğeri cevaplamaya çalıştıkça vergisel düzen asla istenilen konuma gelmeyecektir. Çünkü mesleğinden soğumuş bir insan köprü görevi gördüğü devletle mükellef arasında kendisine arada sırada da olsa para ödeyen mükelleften yana olması kaçınılmazdır. Sonuçta bu meslekte her ayın 15 inde banka kartını takıp paranı alamıyorsun!!

ellerine dillerine gönlüne sağlık:alkış:

ben çevremde hiç kimseye tavsiye etmiyorum mali müşavir olmayı
çok kişiyi vazgeçirdim git memurluk sınavına hazırlan gir bi yere endüşük kademede memur ol mali müşavirlikten bin kat iyidir.

Bence öyle değil dostum :) Bak buraya yazıyorum, eğer bu sınav bizleri dikkate almazlar ise, önümüzdeki sınav yine en az 70 puanlık KGK soruları gelecek

çok beklersiniz bundan önceki sınavda da herkes 100-90 lık kağıt verdi 15-20 -30 aldı
bi sorum birebir naktasına virgülüne kadar doğru 25 puanlık soruydu 15 almışım