arkadaşlar denetim sınavını bakanlıktan gelen üye hazırlamış diyorlar. ve hazırlayan üyeye göre sınav çok kolaymış 2 sayfa birşey sormuş çocuklara iyilik yaptım dikkatlerini kgk'na çektim diyormuş. İşin trajik yani türmob da buna ikna olmuş gibi. Bu üye 45 nota itiraz edilen kağıdı 42 ye düşürüp gönderen üye olduğu düşünülünce okunma konusunda pek umutlanmamak lazım. Sınava girenlerin hemen hemen hepsi istenen sorulara tam cevap verememiş.İçimizde yüksek lisans yapan,mezun olduğu üniversitelerden derecelerle mezun olan bir çok başarıya çalışma temposuyla imza atabilecek kapasiteye sahip insanlar varken bu derece gelen bir başarısızlık düşündürücü. Hepimiz tembeliz demek ki.
Şimdi önümüzde tek bir bekleyiş var. Komisyon yenilenirken dua edelimde yeni komisyona katılmasın. Tekrar katılma hakkı var ve seçilirse vay halimize. Bu sınava ne var çok kolaydı diyen bu büyüğümüz mart sınavında bize yeni tebliğ yazdırır.
Soru1: Kgk bds 1000 yayınlanmadı ama ben hissediyorum yayınlanacak maddeler halinde yaz.
Bizler sana ulaşamıyoruz ama belki bu notum sana ulaşır!!
Eyy sevgili 15 yıllık tecrübeye sahip meslek büyüğüm dikkatimi kgk'na çekmek için 7 aylık emeğimi çöpe atmana gerek yoktu.Sen hiç öğrenci olmadın heralde! Heleki ilk kez sınava giren bizlere dakka bir gol bir yapıp sonrasında girdiğimiz sınavlara bile konsantre olmamızı engellemen nasıl bir mesleki deneyimdir anlamak mümkün değil.Yeni dersin kgk 8 dersten sorumlusun deseydin 3 gün daha uyumaz bu kalbi biraz daha yorar çalışırdım sorduğun sorulara istediğin cevabı verirdim. 7 ayın yanında 3 günün lafı olmazdı yani... Bizler 17:30 da masada evrak bırakıp çıkamıyoruz ya da fazladan geçen zamnımıza kimse fazla mesai ödemiyor. Kar yağdı diye tatil yapamıyoruz,bayram tatillerimiz 9 güne uzatılmıyor. Resmi tatilimiz 14 gün olmasına rağmen bir fiil ofiste çalışan hiç kimse 14 gün yapamıyor. Yapmak isteyen istifa dilekçesini imzalıyor. Yardımcımıza rapor yazdırıp altına imza atamıyoruz.Kaldı ki çalıştığımız kurumada sorumluluklarımız var iş yapmak para kazanmak zorundayız mağlum en küçüğümüz 30 lu yaşlara geldi işten çıkıp anne babamıza yük olamayız. Umursamadan okuduğunuz o kağıtlar uykusuz gecelerin karşılığı çünkü uyanık olmamız gereken saatlerde bitmek bilmeyen sırtımıza yüklediğiniz yükleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizler gibi etten tırnaktan olduğumuzu nezaman kabul ediceksiniz acaba...
Bu sınava komisyon üyesi seçilecekse iki ayrı çalışma koşullarında çalışan insanlardan oluşmamalıdır. Bize soru sorucak insan bizler gibi çalışan bizlerin geçtiği yollardan geçen insanlar olmalı. Bu iki taraf yılda 3 kez böyle karşı karşıya gedldiği sürece biri hazırlayıp diğeri cevaplamaya çalıştıkça vergisel düzen asla istenilen konuma gelmeyecektir. Çünkü mesleğinden soğumuş bir insan köprü görevi gördüğü devletle mükellef arasında kendisine arada sırada da olsa para ödeyen mükelleften yana olması kaçınılmazdır. Sonuçta bu meslekte her ayın 15 inde banka kartını takıp paranı alamıyorsun!!