2014 Defter Tasdikleri

arkadaşlar envanter defterini 60 yaprak almışız, yeni defter almak yerine, tamamını tasdikletmeden 30.sayfasına kadar tasdikletebilir miyiz?
yani 30.sayfasından sonra defter tasdiksiz gözükecek..

Selamlar
Aynı defterde maalesef bu mümkün değil..Ya 60 sayfa olarak tasdiklemelisiniz ya da 30 sayfalık a4 kağıt onaylatmalısınız..
Saygılar

çok teşekkür ederim Tahsin Bey,
sayfa sayısına göre harç aldıkları için öyle bişiy düşünmüştüm.
o halde a4 kağıdına 30 sayfalık yapsam olur, envanter defteri denilince hep aklımızda kapaklı defter kalmış; yevmiye, defteri kebiri a4 yapmıştım, envanteri de öyle yapayım o halde.

Sayın Arkadaşlar,

Defter tasdikleri ile ilgili durum şöyle;

Açılış Onayı Yapılacak Defterler Aralık Ayında
Yevmiye defteri
Defteri kebir
Envanter defteri
Pay defteri
Yönetim kurulu karar defteri
Genel kurul toplantı ve müzakere defteri

Kapanış Onayı Yapılacak Defterler
Yevmiye defteri Haziran Ayında "Ara Tasdik Ocak Ayında"
Yönetim kurulu karar defteri Ocak Ayında

Açılış onay zamanı
*Kuruluş sırasında ve kullanmaya başlamadan önce,
*İzleyen faaliyet dönemlerindeki açılış onayları ise defterlerin kullanılacağı faaliyet döneminin ilk ayından önceki ayın sonuna kadar (hesap dönemi takvim yılı olanlarda Aralık ayı içinde) noter tarafından yapılır.
*Onaya tabi defterlerin hesap dönemi içinde dolması dolayısıyla veya başka sebeplerle yıl içinde yeni defter kullanmaya mecbur olanlar bunları kullanmaya başlamadan önce açılış onayı yaptırmak zorundadırlar.
*Pay defterinin yenilenmesinin gerektiği durumlarda açılış onayı yapılacak yeni defter, kullanımına son verilecek defterle veya zayi edilmişse zayi belgesi ile birlikte notere ibraz edilir.

Kapanış Onayı ve Şekli
*Yevmiye defterinin kapanış onayı, izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar (hesap dönemi takvim yılı olanlarda Haziran ayı sonuna kadar),
*Yönetim kurulu karar defterinin kapanış onayı ise izleyen faaliyet döneminin birinci ayının sonuna kadar (hesap dönemi takvim yılı olanlarda Ocak ayı sonuna kadar) notere yaptırılabilecektir.

Yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla izleyen hesap dönemlerinde açılış onayı yaptırılmaksızın kullanılmaya devam edilebilecek defterler
Pay defteri
Genel kurul toplantı ve müzakere defteri

Eksik kalan bir şey varsa tamalayalım

Yönetim kurulu karar defteri; ocak ayında kapanış ve ara tasdik yapılarak kullanıma devam edilebilir.

Arkadaşlar bir ltd.damga vergisi defterim var..Ara tasdik yaptırsak yeter herhalde...Sürekli mükellef ama boş haldeyken beyan vermiyorum..Daha 1 sayfa kullanmış.
Yeni mi tasdiklesem devam tasdiğimi yaptırsam tereddütlüyüm...

Tahsin Dostum,

Damga Vergisi defteri bir kez onaylıysa bitene kadar başka bir işleme gerek kalmaksızın kullanmaya devam edebilirsin.

Demiştim,

Bu bilgiyi düzeltiyorum.

Her yıl yenisinin onaylanması veya ocak ayında ara tasdik yapılması gereklidir.
Umarım hataya neden olmamışımdır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

noterler birliğindeki defter girişlerini güncelledim, liste çıktısını notere verdim, onlar sizi arayacağız dediler.. ama kapakları çıkarmamıştım aradıktan sonra yazdıracaktım.. Şimdi aradılar yalnız siteye girdim veri bulunamadı diyor ortada ne defter listesi var nede kapaklar.. Onlar olmadan tasdik yapmıyorlar, nereye kayboldu, aksilik makbuzları bile kesildi. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Edit; neyseki meşruhatı kaydetmişim kayıtları buldum ancak böyle bir durumda eğer kaydetmemiş olsaydım ne olurdu acaba?

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim Tahsin Bey,
sayfa sayısına göre harç aldıkları için öyle bişiy düşünmüştüm.
o halde a4 kağıdına 30 sayfalık yapsam olur, envanter defteri denilince hep aklımızda kapaklı defter kalmış; yevmiye, defteri kebiri a4 yapmıştım, envanteri de öyle yapayım o halde.

100 sayfaya kadar tek fiyat alınır o yüzden 60 tek nolu defter ile 30 tek nolu df arasında fark yoktur.

Aynı şahsın 50 sahifelik defterini farklı noterlere 1,5 hafta arayla tastik ettirmişiz. Şimdi farkettik. Noterler iptal işlemi yapamayacaklarını söylüyor. Bizi bekleyen sıkıntılar nelerdir? Teşekkürler

Noterler iptal etmiyorlar ise, Vergi Dairesine bilgi dilekçesi vermenizi tavsiye ederim.
Vermeyelim belki cezası vardır, belki incelemeye alırlar diye düşünürseniz de iyi muhafaza ediniz, aman kaybetmeyin, gerektiğinde ibraz edebilesiniz.

Mutlaka ve mutlaka vd dilekçe ile durumu bildirin ve yapılabiliyor ise birinin imhasını (vd tutulacak tutanakla ft imhası gibi) sağlayın. Çift defter tutmaktan dolayı başınız daha çok ağrıyabilir.

İyi günler sayın meslektaşlarım,
İşletme defterine tabi bir mükellefim için Aralık ayında işletme defterini tasdik ettirdim.
Ancak mükellef 31.12.2013 tarihinde yüklü bir fatura düzenlemiş ve 1.sınıf defter hadlerine ulaşmıştır. (Hizmet işletmesinin hasılatı 50.000'den 120.000'e çıkmıştır.)
Bu durumda mükellefin 2014 yılı için 1. sınıf defter mı tutması gerekir, yoksa 2 yıl üst üste bu hadleri ulaşınca mı kanun hükümleri uygulanıyor.
Bir de Ocak ayı içerisinde tasdik ettireceğim bilanço defterleri için ceza gelir mi? (Sonuçta işletme defteri de olsa zamanında tasdik ettirdim)

Selamlar
Bildiğim kadarıyla,hatalı tasdik ettiğiniz işletme defteri yok hükmünde sayılacaktır.Bilanço defterleri için ise maalesef cezai müeyyide uygulanacaktır.
Belirttiğiniz rakamlara göre mükellefiniz bilanço defterine geçmiştir.
Saygılar

96.000 (80.000+%20) geçtiği için bilanço kesin. Ocak ayı sonuna kadar tasdikte küçük bir ceza ile durumu kurtarırsınız. Sonrası için tasdik ettirsenizde hiç defter tasdik ettirmemişsiniz gibi işlem yapılır.

ARkadaşlar merhaba 2013 yılına ait Müdüler Kurulu Karar defteri kullanmaya başladık. Şirketimiz Ltd. Şti. Ocak ayı içerisinde kapanış tasdiğini onaylatmak üzere notere götürdüğümüzde buna gerek yok dediler. Bununla iilgili bilgisi olan arkadaşlarımız var mıdır?