2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sınav normal zamanından bir ay geç yapıldı. Sınav soruları çok detaylı cevap isteyen sorular değildi. İtiraz süresi ve onların cevap süresinden 15+15 gün hesaplandığında 9 ekim gibi açıklanacağını düşünüyordum. Bu sürelerden azalmaya başladı. Onun için erken açıklanma gibi bir düşüncem kalmadı. 60 güne tamamlayacaklar herhalde sınavların açıklanmasını.

Bana da artık öyle gelmeye başladı. Aslında Pazartesi günü art arda sınavları açıklayınca sınav sonuçlarının hazır olduğunu TÜRMOB seçimlerini beklediklerini falan düşünmüştüm. Seçim sonrası sırayla bütün sınavların sonuçlarını koyuyorlar dedim. Sonra TESMER i arayıp ordaki bayan ay sonuna doğru deyince ben de artık 28 Ekim'de açıklanacağını düşünüyorum.

Tekrar başvuracaklar için başvuru tarihini 15 gün uzatırlar.
Sınavları da önümüzdeki Cuma açıklarlar arkadaşlar.
Ben kendimi bu şekilde programladım, erken açıklanırsa da ne alâ.. :)

Eğer sonuçlar bu gün açıklanırsa
19/10/2016 açıklanma tarihi
03/11/2016 son itiraz başvuru tarihi (15 gün)
07/11/2016 Tekrarlar için Sınava son Başvuru Tarihi
18/11/2016 itiraz başvuru son açıklanma tarihi (15 gün )
???/???/2016 Tekrarlar için Sınava son Başvuru Tarihi
03-04/12/2016 SMMM Yeterlilik Sınav Tarihi
yani bu gün herşey yolunda gitse bile sınavdan bazı dersleri veremeyen arkadaşların en iyi ihtimalle çalışmak için 14 günü kalacağı ortada .Bence bu bir facia. Bu arada katılım çok yüksek bu nedenle gecikiyor bahanesi kabul edilebilir değil. YMM sınavlarının erken okunmasının nedeni katılım değil sınavı okuyan hocaların yeterli sayıda olması . 500 kişi katılyorsa ve kağıtları 5 hoca okuyorsa sorun yok hoca başına 100 kağıt. Ancak 5000 yeterlilik öğrencisine 5 hoca ayrılıyorsa hoca başına 1000 kağıt o zaman durumu bu hale geliyor.
Özetle çok ciddi bir zaman kaybımız var bu sınavlara çalışanların %70-80 30 yaş ve üstü çoğumuz çoluklu çocuklu ve çalışan 16 17 yaşında değiliz , boş zamanımız olacak da saatlerce kütüphanede çalışacaz . Lütfen sayın yetkililer en kıymetli hazinemiz zaman sizde bunu anlamssanız meramımızı kime anlatacaz .
Saygılar

Biz böyle öflüyoruz pöflüyoruz da adamların sanki çokta umrunda
ayıp yahu , adamın tek dersi varsa kaldımı geçtimi sınırdaysa ne yapçak bu adam zaten bunalım gelmiş ders çalışmaktan.

Bizi düşünen yok maalesef,
Odamızı aradığımız düzgün bir cevap alamıyoruz. 60 günden aşağı olmaz, yok 60+20 vs cevaplar alıyoruz.

bizi düşünen yok maalesef,
odamızı aradığımız düzgün bir cevap alamıyoruz. 60 günden aşağı olmaz, yok 60+20 vs cevaplar alıyoruz.

aynen aslında odaların bastırması gerekiyor bizim haklarımızı savunması gerekiyor.insan çalışacağı derse bile konsantre olamıyor.

Bence kalma ihtimalimiz olan derslere çalışmalıyız yapacak bir şey yok. Olurda geçmişsek yanımıza kar kalır arkadaşlar.

merhaba arkadaşlar inşallah herkes emeğinin karşılığını alır.benim tek dersim kaldı o da maliyet muhasebesi.sizlerin nasıl geçti sınavları?özellikle maliye
maliyet muhasebesi

Benim genel anlamda bütün dersler iyi geçti. Belki Hukuktan kalabilirim ama bilmiyorum tabii,
Maliyet muhasebesi 1. soruyu doğru yaptım ****nın açıkladığı yanıtla aynı, bir aksilik olmazsa 50 alırım kırmazlarsa.

merhaba arkadaşlar inşallah herkes emeğinin karşılığını alır.benim tek dersim kaldı o da maliyet muhasebesi.sizlerin nasıl geçti sınavları?özellikle maliye
maliyet muhasebesi

maliyetten çoğu kimsenin takıldığı bir yer vardı bende orada takıldım. Soruda b şıkkında muhasebe kayıtlarını istiyordu oradaki bir kayıtta
yardımcı üretim gider yeri dediği için 730 (b) - 150 (a) olması gerekiyordu ben orada hepsini 710 yaptım muhtemelende bundan dolayı kaldım.
Sadece birinci soruyu çözmüştüm.

maliyetten çoğu kimsenin takıldığı bir yer vardı bende orada takıldım. Soruda b şıkkında muhasebe kayıtlarını istiyordu oradaki bir kayıtta
yardımcı üretim gider yeri dediği için 730 (b) - 150 (a) olması gerekiyordu ben orada hepsini 710 yaptım muhtemelende bundan dolayı kaldım.
Sadece birinci soruyu çözmüştüm.
o zaman o surunun 2/3 ü değerinde puan alırsın yani 14 puan ama işine yarar mı bilemem çünkü iki tanesinde 730 (b) -150 (a) olacaktı.

Sonuçlar açıklandıktan sonra kalan sürede derslere çalışmayı yetiştirebilirim diyorsanız bir şey diyemem ama riskli olanlara çalışın bence arkadaşlar.

okance

okance isimli Üye şuanda online konumundadır

Bugün Tesmer ile görüştüm 21.10.2016 tarihinde kesin açıklayacaklarını söylediler.

arkadaşlar diğer forum sayfasından aldım.