2016 / 2. Dönem Yeterlilik Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beklediği sonucu alamayan herkes itiraz etsin arkadaşlar. Sonuç çıkmaz diye vaktinizi ve hakkınızı yemeyin. Sınavlarınızı inceleyenler de insan unutmayın onlar da hata yapabiliyor. Bir çok kişi önceki dönemlerde itiraz yoluyla ruhsatına kavuştu.

Fınansal analız den gectım ama yınede yazayımm 2.soru b ve d sıkları yanlıs özkaynak karlılık oranı demıs donem karını esas almıs
brt satıs karını hesaplayın yazmıs brut satıs karı oranını cvplara yazmıs ...

arkadaşlar denetime itiraz eden var mı ?
cevaplarımın eksik olduğunu biliyordum ama en az 50 alırım diyordum. 40 almışım.

arkadaşlar denetime itiraz eden var mı ?
cevaplarımın eksik olduğunu biliyordum ama en az 50 alırım diyordum. 40 almışım.

ben ıtıraz ettımmm 60 beklıyordumm 40 almısım... arkadasımla nerdeyse beraber calıstık ve nerdeyse aynı seylerı yazdık o 60 almıs:D

Bir şey soracağım.
İki derse itiraz ettik ve itirazımız sınav başvuru tarihine kadar açıklanmadı.
Yapacak bir şey yok deyip sınavlara başvurduk ve 220 TL yatırdık. Sınav giriş ücretini yatırdıktan sonra itirazımız sonuçlandı
ve sınavları geçtik diyelim.
Yatırdığımız sınav ücretini iade ediyorlar mı ?

Bir şey soracağım.
İki derse itiraz ettik ve itirazımız sınav başvuru tarihine kadar açıklanmadı.
Yapacak bir şey yok deyip sınavlara başvurduk ve 220 TL yatırdık. Sınav giriş ücretini yatırdıktan sonra itirazımız sonuçlandı
ve sınavları geçtik diyelim.
Yatırdığımız sınav ücretini iade ediyorlar mı ?

ıtırazlar acıklansın gecelımde 220 onlara kalsın... oyle bır sey olmaz ıllaakıı ıtırazı hemen acıklayıpp 7 kasımıda ılerı bır tarıhe atarlar

ıtırazlar acıklansın gecelımde 220 onlara kalsın... oyle bır sey olmaz ıllaakıı ıtırazı hemen acıklayıpp 7 kasımıda ılerı bır tarıhe atarlar

teşekkür ederim ersin bey.
o halde itirazımızı yapıp sonuçlanmasını bekleyeceğiz ve itirazımız sonuçlanana kadar sınav başvurusu yapmayacağız ?

aynen oyle tesmerı aradıgımda onlarda bunu soyledıler.
Itırazlar yasal sureler beklenecek mı dedım ,daha erken acıklarlar dedı
7 kasım tarıhınıde ıtıraz acıklama durumuna gore uzatabılırler ama magdur olmazsınız dedi.. kalkıp da sınava 10 gun kala ıtıraz acıklamazlar herhalde ne ara calısıcaz ozaman.. zaten malıyet yıne sıkıntı 2016/1 dede tekrarr okunmus cvp anahtarı hatalıymıs 2016/2 dede cvp anahtarında hatalar var bakalım sayın hocamızz 2 ayda yetıstıremedıgını 10 gunde nasıl yapıcak.

7 kasım tarıhınıde ıtıraz acıklama durumuna gore uzatabılırler ama magdur olmazsınız dedi.. kalkıp da sınava 10 gun kala ıtıraz acıklamazlar herhalde ne ara calısıcaz ozaman.. zaten malıyet yıne sıkıntı 2016/1 dede tekrarr okunmus cvp anahtarı hatalıymıs 2016/2 dede cvp anahtarında hatalar var bakalım sayın hocamızz 2 ayda yetıstıremedıgını 10 gunde nasıl yapıcak.

peki 2016/1 de hatalar düzeltilmiş itirazlar sonuç vermiş mi ? bilginiz var mı ?

Maliyet dersinde kesin sıkıntı var. En az 70 almam gerekiyordu 15 vermişler.

Arkadaşlar merhaba,
Maliyet muhasebesi sınavından bende yükse not beklerken 25 gibi saçma bir sonuçla karşılaştım. Tabii sonucu görünce gözlerim yuvalarında çıktı.
Maliyet sorularını hazırlayan komisyon hoca herhalde cevap kağıtlarını asistanlarına veya yardımcılarına okuttu diye iyi niyetle düşünüyorum.
Ya da sınavda çıkmış konuları çalışırken ilgili eğitim kurumlarının, aöf kitaplarının vb. kaynaklar yanlış biliyor veya biz işi çözemedik.

Cevaplarken yaptıklarım;
1-Soru
A Şıkkı; basit bir stok kartı düzenlemesi ve dönem sonu stok sorulur. Cevap olarak da(stok kartını düzenlerken dönemin toplam alışı, üretime çıkan toplam tutar gibi verilerde içerir)
B Şıkkı; soruda der ki altı çizili olarak SADECE üretime sevk kayıtlarını yapınız. Cevap (sorudan anladığım, ambar veya depodan üretime çıkan malzemenin yevmiye kaydı ama tesmerin cevabı 151 e kadar gitmiş. madem 151 e kadar gittin bir dirket işçilik verseydin de bizde işi senden ileriye doğru taşır SMM kadar giderdik)

2- Soru
A Şıkkı; DİMMG Miktar sapması cevabım; (Filli miktar - Standart miktar x Standart Fiyat) formulü ile 20.000-TL olumlu şeklindeydi. Ama 20.000-TL'nin önüne (-) işareti koymadığımdan sanırım puan vermemiş. Yani yazmış olduğum olumlu kelimesi yetmemiş.
DİMMG Fiyat sapması cevabım; (Filli Fiyat - Standart Fiyat x Filli miktar) formulünü kullanarak yaptım. Sonuç olarak da 39.000-TL şeklindeydi. Ama tesmer cevap olarak filli miktar yerine alınan miktarı kullanmış. Bizim öğrendiğimiz üretim maliyet sapmasıydı alınan toplam malın sapması değildi. Ne yani şimdi sen dönem için 100.000 kg kadar ürün almış olsaydın ve bunun 19.500 kg üretim sevk etseydin ve sana sapmayı bul deselerdi 42TL-40TLx100.000 Kg'mı yapacaktın, bu 100.000 kg değil 1.000.000 kg olabilirdi. İşin ilginç tarafı kendi vermiş olduğu cevapla çelişiyor olması, yani; miktar sapmasını bulurken kullandığı filli miktar 19.500 kg iken, fiyat sapmasında kullan filli miktar ise 20.000 kg. gerisini de yazmaya gerek yok.
Ben bu şekilde öğrendim, ayrıca ****'nın sayfasında da bu şekilde çözülmüştü. Bildiklerim yanlış ise doğrulamanızı rica edeceğim.

arkadaşlar merhaba,
maliyet muhasebesi sınavından bende yükse not beklerken 25 gibi saçma bir sonuçla karşılaştım. Tabii sonucu görünce gözlerim yuvalarında çıktı.
Maliyet sorularını hazırlayan komisyon hoca herhalde cevap kağıtlarını asistanlarına veya yardımcılarına okuttu diye iyi niyetle düşünüyorum.
Ya da sınavda çıkmış konuları çalışırken ilgili eğitim kurumlarının, aöf kitaplarının vb. Kaynaklar yanlış biliyor veya biz işi çözemedik.

Cevaplarken yaptıklarım;
1-soru
a şıkkı; basit bir stok kartı düzenlemesi ve dönem sonu stok sorulur. Cevap olarak da(stok kartını düzenlerken dönemin toplam alışı, üretime çıkan toplam tutar gibi verilerde içerir)
b şıkkı; soruda der ki altı çizili olarak sadece üretime sevk kayıtlarını yapınız. Cevap (sorudan anladığım, ambar veya depodan üretime çıkan malzemenin yevmiye kaydı ama tesmerin cevabı 151 e kadar gitmiş. Madem 151 e kadar gittin bir dirket işçilik verseydin de bizde işi senden ileriye doğru taşır smm kadar giderdik)

2- soru
a şıkkı; dimmg miktar sapması cevabım; (filli miktar - standart miktar x standart fiyat) formulü ile 20.000-tl olumlu şeklindeydi. Ama 20.000-tl'nin önüne (-) işareti koymadığımdan sanırım puan vermemiş. Yani yazmış olduğum olumlu kelimesi yetmemiş.
Dimmg fiyat sapması cevabım; (filli fiyat - standart fiyat x filli miktar) formulünü kullanarak yaptım. Sonuç olarak da 39.000-tl şeklindeydi. Ama tesmer cevap olarak filli miktar yerine alınan miktarı kullanmış. Bizim öğrendiğimiz üretim maliyet sapmasıydı alınan toplam malın sapması değildi. Ne yani şimdi sen dönem için 100.000 kg kadar ürün almış olsaydın ve bunun 19.500 kg üretim sevk etseydin ve sana sapmayı bul deselerdi 42tl-40tlx100.000 kg'mı yapacaktın, bu 100.000 kg değil 1.000.000 kg olabilirdi. Işin ilginç tarafı kendi vermiş olduğu cevapla çelişiyor olması, yani; miktar sapmasını bulurken kullandığı filli miktar 19.500 kg iken, fiyat sapmasında kullan filli miktar ise 20.000 kg. Gerisini de yazmaya gerek yok.
Ben bu şekilde öğrendim, ayrıca ****'nın sayfasında da bu şekilde çözülmüştü. Bildiklerim yanlış ise doğrulamanızı rica edeceğim.

tek kelime 'haklısın'

Arkadaşlar merhaba,
Maliyet muhasebesi sınavından bende yükse not beklerken 25 gibi saçma bir sonuçla karşılaştım. Tabii sonucu görünce gözlerim yuvalarında çıktı.
Ya da sınavda çıkmış konuları çalışırken ilgili eğitim kurumlarının, aöf kitaplarının vb. kaynaklar yanlış biliyor veya biz işi çözemedik.

Cevaplarken yaptıklarım;
1-Soru
A Şıkkı; basit bir stok kartı düzenlemesi ve dönem sonu stok sorulur. Cevap olarak da(stok kartını düzenlerken dönemin toplam alışı, üretime çıkan toplam tutar gibi verilerde içerir)
B Şıkkı; soruda der ki altı çizili olarak SADECE üretime sevk kayıtlarını yapınız. Cevap (sorudan anladığım, ambar veya depodan üretime çıkan malzemenin yevmiye kaydı ama tesmerin cevabı 151 e kadar gitmiş. madem 151 e kadar gittin bir dirket işçilik verseydin de bizde işi senden ileriye doğru taşır SMM kadar giderdik)

2- Soru
A Şıkkı; DİMMG Miktar sapması cevabım; (Filli miktar - Standart miktar x Standart Fiyat) formulü ile 20.000-TL olumlu şeklindeydi. Ama 20.000-TL'nin önüne (-) işareti koymadığımdan sanırım puan vermemiş. Yani yazmış olduğum olumlu kelimesi yetmemiş.
DİMMG Fiyat sapması cevabım; (Filli Fiyat - Standart Fiyat x Filli miktar) formulünü kullanarak yaptım. Sonuç olarak da 39.000-TL şeklindeydi. Ama tesmer cevap olarak filli miktar yerine alınan miktarı kullanmış. Bizim öğrendiğimiz üretim maliyet sapmasıydı alınan toplam malın sapması değildi. Ne yani şimdi sen dönem için 100.000 kg kadar ürün almış olsaydın ve bunun 19.500 kg üretim sevk etseydin ve sana sapmayı bul deselerdi 42TL-40TLx100.000 Kg'mı yapacaktın, bu 100.000 kg değil 1.000.000 kg olabilirdi. İşin ilginç tarafı kendi vermiş olduğu cevapla çelişiyor olması, yani; miktar sapmasını bulurken kullandığı filli miktar 19.500 kg iken, fiyat sapmasında kullan filli miktar ise 20.000 kg. gerisini de yazmaya gerek yok.

Kesinlikle doğru, benimde cevaplarım bu şekilde, o soru yüzünden belgemi alamıyorum şuanda... Bir an önce yanlışlığın düzeltilmesini ümit ediyorum...

arkadaslar bu acıklamalarınızı teos@tesmer'e maıl atınız ben aradım maıl at dedıler yazdım attım sızlerde yazın

Düşünsenze tahmını olarak malıyetten kalan 3000 kişi desek herkes ıtıraz etse

3000*25 = 75.000,00 TL Of gelire bak

hayır hem kendılerı hata yapıyorr okurkennn hem bızden para alıyorlar ıtıraz ıcın !!!!!!!