29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

evet ama ben yine de diğer soruda 35-40 puan alırsa geçeceğini düşünüyorum.ben öyle bir durumda olsam çalışmazdım.diğer derslere bakardım.sonuç açıklanınca da maliyete çalışırdım.zaten önümüz ramazan kimsenin ders çalışacağını sanmıyorum.sonrasında bir ay kalıyor onda da ancak vergiye bakılır :)

buzaman kadar yazdıklarımla size durumu anlatamamışım. neyse sonuçlar açıklanınca paylaşırsın durumunu ona göre yorum yaparız.

sınav test olmadığı için kağıt düzeni ve okuyan kişinin o anki psikolojiside puanlar üzerinde etkili oluyor.mesela ben geçen dönem denetimden her soruya farklı bir sorunun cevabını verip 35 aldım.maliyetle denetim bir değil elbette ama 35 in hiçbir mantıklı izahı yok.neyse dediğimiz gibi sonuçlar açıklanınca öğreneceğiz.aysima kesin kaldım dediğin başka derslerin varsa onlara çalış.diğerleri gibi bu da şüpheliyse maliyete yavaş yavaş baksan iyi olur o halde

Maliyet muhasebesi ( sadece ilk sorudan puan vermişler ikinci soruda GÜG üzerinden değilde genel giderler toplamı üzerinden yapmıştım gidiş yolum herşeyim doğruydu ama hiç puan vermemişler maalesef)
fatih mutlu nickli arkadaş geçen dönem maliyetten 40la kalmış.döneri haklı sanırım.sonuç yanlışsa pek puan vermiyorlarmış.siz en iyisi maliyetten kalmış farzedin kendinizi

maliyetten sonucu yanlış yapanlar bulamayanlar tekrar söylüyorum şimdiden ders çalışmaya başlasınlar.

sınav test olmadığı için kağıt düzeni ve okuyan kişinin o anki psikolojiside puanlar üzerinde etkili oluyor.mesela ben geçen dönem denetimden her soruya farklı bir sorunun cevabını verip 35 aldım.maliyetle denetim bir değil elbette ama 35 in hiçbir mantıklı izahı yok.neyse dediğimiz gibi sonuçlar açıklanınca öğreneceğiz.aysima kesin kaldım dediğin başka derslerin varsa onlara çalış.diğerleri gibi bu da şüpheliyse maliyete yavaş yavaş baksan iyi olur o halde

vergi hukuk ve finansal muhasebeyi aralığa bıraktmıştım maliyette eklendi inşallah analizden geçmişimdir yoksa işim zor

ilk etapta finansalı hallet geçmiş yıl sorularından 3 yıl çözsen yeter sana.sonra maliyeti hallet vergiyi sona bırak çünkü ezber ders unutma ihtimalin yüksek.umarım analizden geçersin çünkü finansal analiz maliyet 3lüsü adamı tüketiyor.

finansaldan girdim ama bilançoyla gelir tablosunu yetiştiremedim tlerin yarısını kapatamadım onada kalmış gözüyle bakıyorum finansaldanmı vergidenmi kursa gitsem diye düşünp duruyorum ikisine birden gidicek vaktim yok Allah yardımcımız olsun

finansaldan girdim ama bilançoyla gelir tablosunu yetiştiremedim tlerin yarısını kapatamadım onada kalmış gözüyle bakıyorum finansaldanmı vergidenmi kursa gitsem diye düşünp duruyorum ikisine birden gidicek vaktim yok Allah yardımcımız olsun

Muhasebe sürprizlerle dolu bir ders ama Vergi ile kıyaslanmaz. Bilanço GT Defteri Kebir ler eksik bile olsa 50 alabilirsin sınavdan hiç belli olmaz ve kalsan bile muhasebeyi 2 gün çalışarak geçebilirsiniz ama Vergi öyle değil.. Vergiye çok daha fazla zaman ayırmanızı öneririm..

gecen dönem gelir tablosu ve bilançoyu yetiştiremedim yevmiye maddelerimin bazıları yanlışta.kapanışı da tutturamadım ama 65le geçtim.muhasebede sayfa düzeni önemli.umarım her yevmiye kaydının altına açıklama yazmışsındır

finansalda zaman sorunum var benim 3 saat yetmedi 1 saat daha olsa anca bitirirdim belki:( ne umutlarım vardı benim sınav güzel geçseydi kitapları defterleri kaldırıp güzel bir tatil yapıcaktım olmadı :( ara vermeden başlıycam nasipse yarın

gecen dönem gelir tablosu ve bilançoyu yetiştiremedim yevmiye maddelerimin bazıları yanlışta.kapanışı da tutturamadım ama 65le geçtim.muhasebede sayfa düzeni önemli.umarım her yevmiye kaydının altına açıklama yazmışsındır

tarihleri yazdım açıklamalarıda yazdım yazım karınca duası gibidir aslında ama rakamları açıklamaları büyük ve güzel yazmaya çalıştım:D

arkadasım bana sorarsan vergiden gir cunku analızı kendın de bıraz sıkı calısarak verebılırsın.sadece hesap kalemlerının mantıgını ve bırbırılerını ne sekılde etkıledıklerını kavrasn halledersın.ama vergı tam bı muamma!!yıne de sen bılırsın tabıı :)

benım de butun derdım vergı!!nasıl gecıcez bu vergıden sastım kaldım...sımdı calısmaya baslasam sınava kadar unutucam,calısmasam sınava yakın yetışmez diye korkuyorum :((gecenler varsa bıraz tuyo verebilirmısınz nasıl calısmalı bu vergıye:((

benım de butun derdım vergı!!nasıl gecıcez bu vergıden sastım kaldım...sımdı calısmaya baslasam sınava kadar unutucam,calısmasam sınava yakın yetışmez diye korkuyorum :((gecenler varsa bıraz tuyo verebilirmısınz nasıl calısmalı bu vergıye:((
Hep söylüyorum yine söyleyeyim vergiden korkmayın sınava bir kaç gün kala da aynı şeyleri yazdım burda.hatta dedim ki kurumlar vergisinden sözel soru gelmez.gelir vergisinden sözel soru gelebilir dedim ki aynısı da oldu.maliyetten de maliyet yöntemlerinden çoktandır soru gelmiyor dedim ve geldi.neyse benim ne dediğim çok önemli değil konuda o değil aslında.asıl konu vergiden neden bu kadar korktuğunuz.kaldı ki hocanın notu bol bunu da yazdık defalarca.bu dersten kurtulun biran önce komisyon hocası değişmeden yoksa işiniz daha da zorlaşacak.vergi yıllar önce de insanların korkulu rüyası idi tıpkı finansal yönetim gibi ama şükürler olsun ki iki hocada değişti ve inanın ikisininde notu bol.vergi zordu diyenler kitabı açıp gelir vergisi ve kdv ye bakmadını mı? neye baktınız peki.vergi usule bakmadınız mı.orda 10 puanlık banko soru vergi ziyaı duruyor yapamadınız mı?kdv de özel mahtah şekilleri buda banko soru kitapta kdv bölümünde verilmiş maddeler halinde.gelir vergisi sorusuda kısa cevaplı çok güzel bir soru.uzun uzun yazmanıza gerek yok unutmayın uygulama sorusunuda tam yapamasanız da puan veriyor hoca maliyet hocası gibi değil.bana temel hukuk ve meslek biraz karışık geldi diğerleri yapılamayacak gibi değil bence.

şimdiden başla çalışmaya. bol bol oku. ayrıntılara gir. eski sorularar bak nerden gelir gelmez. nere sorulur sorulmaz analiz yap. bu dönemde vergi kastırmamış.

mesela vergi ziay nedir yapılabilir.
özel matrah şekilleri yapılabilir.
uygulamadanda birşeyler yazarsanız 50 alınamayacak sınav değil diyorum

ikinci girişim, finansal ve maliyetten sınava girdim, sınav çıkışı özellikle maliyetten kaldığımı düşündüm, ta ki soruların cevaplarını görene kadar, finansaldan bir aksilik olmazsa geçerim diye düşünüyorum ama maliyet resmen içimi kemiriyor, ilk soru yöntem doğru ama sonuçlar yanlış, ikinci soru a şıkkı tam, b şıkkında ise ısıtma gider yerinin dağıtımında personel taşımadan gelen 2.000 tl yi ekleyip eklemediğimden emin değilim, geri kalanı doğru, bir yanım geçerim diyor, diğer yanım ya kalırsam diyor, sınav sonrasında kesin kalmışımdır diye düşündüğümden, 3. döneme çok büyük bir şevkle çalışmaya kararlıydım ama şu anda bu belirsizlik hali ders çalışma isteğimi sıfıra indirdi, ne yapacağımı bilmiyorum.

Benimde en korktuğum dersler maliyet ve vergi.Ancak gerçekten çalışılsa verilmeyecek dersler değil.Ben Kdv de özel matrahı okumuştum ama sınavda aklıma gelmedi iyi çalışmış olsam muhakkak gelirdi.Ben şimdiden iki derse başlıyorum geri kalan 3 dersten sınav sonuçları açıklanınca bakıcağız.Tek bildiğim bu sefer açıklanmasını beklemeyeceğim. İyi hazırlanmayınca maalesef sınav zor geliyor.

maalesef finansal muhasebeden zaman yetmedi, dönem sonu işlemlerine kadar olan kısımda 29 yevmiye maddesinden 24 tanesi doğru, yevmiye defterinden büyük deftere kayıtlar yapıldı fakat bu kayıtlar kapatılamadan zaman tükendi, bu şartlarda 50 alabilirmiyim? finansal muhasebe sınavında puanlama nasıl yapılıyor acaba?

Hep söylüyorum yine söyleyeyim vergiden korkmayın sınava bir kaç gün kala da aynı şeyleri yazdım burda.hatta dedim ki kurumlar vergisinden sözel soru gelmez.gelir vergisinden sözel soru gelebilir dedim ki aynısı da oldu.maliyetten de maliyet yöntemlerinden çoktandır soru gelmiyor dedim ve geldi.neyse benim ne dediğim çok önemli değil konuda o değil aslında.asıl konu vergiden neden bu kadar korktuğunuz.kaldı ki hocanın notu bol bunu da yazdık defalarca.bu dersten kurtulun biran önce komisyon hocası değişmeden yoksa işiniz daha da zorlaşacak.vergi yıllar önce de insanların korkulu rüyası idi tıpkı finansal yönetim gibi ama şükürler olsun ki iki hocada değişti ve inanın ikisininde notu bol.vergi zordu diyenler kitabı açıp gelir vergisi ve kdv ye bakmadını mı? neye baktınız peki.vergi usule bakmadınız mı.orda 10 puanlık banko soru vergi ziyaı duruyor yapamadınız mı?kdv de özel mahtah şekilleri buda banko soru kitapta kdv bölümünde verilmiş maddeler halinde.gelir vergisi sorusuda kısa cevaplı çok güzel bir soru.uzun uzun yazmanıza gerek yok unutmayın uygulama sorusunuda tam yapamasanız da puan veriyor hoca maliyet hocası gibi değil.bana temel hukuk ve meslek biraz karışık geldi diğerleri yapılamayacak gibi değil bence.

butun bır donem vuk ve kurumlara agırlık verdim:( o kadar cok detay varkı sınavda stresten aklımdan uctu gıttı...en basıt ve gözumuzun asına oldugu tanımlardı özel matrah sekıllerı ve diger kaznc ve ıratlar ve belkı 10 defa okumusumdur ama sınavda sıfır!!!aklıma zerre bısey gelmedi!!!1. soruyu yarım yaptım .uygulama yı da yapmaya calıstım dıyelım o stresle:((