29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

Selamlar arkadaşlar. Çalışmalara bende başlamaya çalışıyorum :) Çok zor geliyor başlamak. Elime Hukuku aldım çalışamadım, denetimi aldım olmadı. En güvendiğim ve zevkli bulduğum analize başladım ve gayet iyi gidiyor. Bir başlayabilrsem duramayacağım onu biliyorum. Az bir zaman kaldı sınava.

Arkadaşlar günde iki saatim yollarda geçiyor. Malum her zaman kitap açıp okunamıyor. Oturacak yerde bulmakta zor tabiki. Bazı sözel dersleri sesimi kaydederek dinlesem verimli olur mu? Biliyorsunuz akıllı telefonlar bu yönde bayağı kullanışlı. İşyerinde otururken bile dinlenebilir. Geri ileri sarar anlamadığımız bölümlerin üzerinden geçilir. Sırf formülleri bile bu yolla aklımıza kazıyabiliriz. Kitapları gördükçe gözümde büyüse de sınavı verebileceğimi düşünüyorum ilk sınavım olmasına rağmen.

dediğiniz yöntem yapılsa iyi olur ama yapılabilirliği tartışılır ben şahsen sesimi kaydettim dinleyemem ama siz yapabilirseniz muhakkak faydasını görürsünüz.daha önce yapan arkadaşlar olmuş ve iyi sonuç almışlar.özetle irade meselesi

Ben olabilirmiyim acaba : ) .. Maliyet muhasebesinde ankara 6.anfi miydi neydi.. Arka sırada bir arkadaş bana yardımcı ol dedi.. Sınav bir başladı bende tık yok o sandıki ben yaptım ama karaladım haybeye : ) .. 3 dağıtım dı ya hiç aklıma bile gelmedi dostum.. O senden bende de tık yoktu.. Afedersin !

Bende her hafta ders çalışmaya başlıyorum ama bir türlü olmuyor.Zaman daralıyor sınav sonuçlarının açıklanmasını beklersek işin içinden hiç çıkamıycaz.Bende pazartesi başlıycam inşallah.Diyete başlayan bayanlar gibi oldu sanki :)

pazartesi başlayacağın bayağı iyi olmuş.azminden dolayı tebrik ederim seni :)

Vergi Hukuku nun geçen döneme göre daha zor olacağı kesin İnşallah geçeriz de ders stresini tekrar yaşamayız. Bu sıcaklarda işimiz çok zor. Çalışılmaz :(

Merhaba,

Kurumlar vergisi ve Gelir vergisi hesaplamalarına ilişkin elinde örnek çözümlü sorusu olan varmı? Yada kaynak önerisi olan? zannediyorumkı bu dönemde kurumlar hesabı gelecek Vergiden. Ama ıkısınede hazırlıklı olmak lazım.

Teşekkürler,

Merhaba,

Kurumlar vergisi ve Gelir vergisi hesaplamalarına ilişkin elinde örnek çözümlü sorusu olan varmı? Yada kaynak önerisi olan? zannediyorumkı bu dönemde kurumlar hesabı gelecek Vergiden. Ama ıkısınede hazırlıklı olmak lazım.

Teşekkürler,
bu konuda kaynak önerim, gelir idaresi başkanlığının sitesindeki vergi ve beyanname düzenleme rehberi, buradaki açıklamalar ve örnekler konuyu kavramaya çok yardımcı olabilecek nitelikte ve açıklıkta.

aynen öyle,insan yinede bir umut içinde, her gün tesmer sayfasına bakıyorum günü belli olmasına rağmen :) 46güh geçti, 15günde geçer inşallah çabucak.

deha da yayınlanmış ama tesmerde hala yok, sanırım sınav açıklandığında yayınlanır bu gidişle.

Sınav soçları açıklanınca nede işimize yarar dimi kendimizi baya bir önce test etmiş oluruz.Bu kadar geç hem sınav sonuçları açıklanırmı diycem ne değişecek hep aynı kaldı 11 gün

aynen öyle betül hanım,sınav sonrası açıklasalar cevap kağıdını en azından doğru yada yanlış yaptık diye analiz edip ona göre geçip kaldık diye sınava hazırlık yaparız, gün saymaktan bıktım, her gün bir işkence,rüyalarıma giriyor, geçen rüyamda 20 ve 8 almışım, olamaz dedim, heleki mali tablolardan yazmaktan parmağım nasır tutmuştu.açıklanacağı günü iple çekiyorum,vergi hukukuna çalışmaktanda bıktım :)
Sınav soçları açıklanınca nede işimize yarar dimi kendimizi baya bir önce test etmiş oluruz.Bu kadar geç hem sınav sonuçları açıklanırmı diycem ne değişecek hep aynı kaldı 11 gün