fonradar

4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

denetimzede ' Alıntı:
bende merdiven dibine oturdum ama ezmediler kovdular beni :) buraya oturmayın lütfen die ...
benim başımda bizim dershane hocası bekliyodu :D kimsenin konuşturmasına izin vermiyodu sağolsun sınav kritiğini yapmayacaksın hemen bir diğer sınava hazırlancaksın diyodu ilk sınavda baktıki bende o muhabbet kritik yapma potansiyeli var hemen geldi yanıma dikildi başıma çalış sen diyodu gelenlere iyi geçmiş iyi geçmiş sıanvı diyodu konuşturmayın diyodu yolluyodu :D:D

Günaydın herkese yeni bir umutla yeni bir güne başlıyoruz ;)

arkadaşlar biz sınavı kazanacagız oda bizi arayacak ya!!! genelde hangi numaradan arıyorlar.. kaydetmek lazım çünkü bu dönemde bizi işletmeye çalışan arkadaşlar da çok oluyor... tebrikler ben odadan arıyorum diye

baha(dir) ' Alıntı:
arkadaşlar biz sınavı kazanacagız oda bizi arayacak ya!!! genelde hangi numaradan arıyorlar.. kaydetmek lazım çünkü bu dönemde bizi işletmeye çalışan arkadaşlar da çok oluyor... tebrikler ben odadan arıyorum diye

hehehe ben öle bişey düşünüyorum :)

oky ' Alıntı:
baha(dir) ' Alıntı:

bunu bilmem iyi oldu .....

alev34 ' Alıntı:
denetimzede ' Alıntı:
alev34 ' Alıntı:
denetimzede ' Alıntı:
boşver herzaman söyledğim bişey var önemli olan katılmak değilmi :)

o nasıl bir katılımdı öyle :D sonunda ben katıldım ağlamaktan merdiven köşelerinde duvar diplerinde fare gibi ezenler oldu beni yaa sınıfa girerken

:D daha karpuz kesecez dur bi.
okadar ufak tefekmisinki ?

yokkk yaa değilim 167 boyum var merdiven dibinde oturunca ezdiler ama gelenlerde bakıyorum koca koca adamlar :D:D

1.78 le beni bile ezerler o kargaşada millet bi an önce girmeye ya da çıkmaya çalışıo kapı diplerine oturmamak gerek

alev34 ' Alıntı:
oky ' Alıntı:
baha(dir) ' Alıntı:

bunu bilmem iyi oldu .....

öle bi hata yapmam :) yapsam burdan ilan etmezdim yapacam diye :P

sakın sakınnnn valalhi inanırım biliyosun çabuk şu aranacağımız numarayı biri yazsın ben öğreneyim :D

Arkadaşlar;. Genç meslektaş adayı çilekeş Forumdaşlarım ;

Bu vergi afları politikası böyle sürerse bence artık smm/ymm olmaya gerek kalmayacak. ;D
Şimdi çıkacak torba yasayla zaten hükümet ver şu kadar yeter seni tamamen af ettim incelemicam. Kayıt tutmana da gerek yok beyanname vermene de demiyor mu?

nguroy ' Alıntı:

Bu vergi afları politikası böyle sürerse bence artık smm/ymm olmaya gerek kalmayacak. ;D
Şimdi çıkacak torba yasayla zaten hükümet ver şu kadar yeter seni tamamen af ettim incelemicam. Kayıt tutmana da gerek yok beyanname vermene de demiyor mu?

kısaca boşa kürek sallıyoruz yani :-\

nguroy ' Alıntı:

Evet mükellef gözündeki itibarımız mahfoldu. Mükellefi bize bağlayan en önemli unsurlar, ceza çekincesi, vergiden doğacak külfetlerden çekinme vb konular değil mi?

artık kimsenin umru değil ki bunlar. nasıl olsa mutlaka bir af çıkıyor yapıyor taksidi geçip gidiyor adam. kimsenin denetimden, cezadan, vergiden bir çekincesi kalmadı nasıl olsa affoluyor.

malesef durum çok vahim.

Eski dönemlerde de böyle uygulamalar vardı. Ancak bu şekilde her iki senede bir herşeyi sil baştan yapılmazdı. Burda biraz da kendi eteğindeki taşları dökmek endişesi var tabi günümüzde.
Eski dönemde Çok önemli bir olaydı vergi affı. Kıyamet kopardı. Fakat o zamanlar zaten dolaylı /dolaysız vergi oranı çok farklı idi.
Şimdi hükümet zatan nerdeyse %70 ini harcama vergilerinden topluyor. Yani gelirden kazançtan vergi alma sistemi çökmüş durumda. Bu nedenle de af çıkarıp silmek kolayına geliyor.
Geçen gün sn Bakanlardan biri "evet Türkiyede dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. ama napalım vergi tahsil edemiyoruz ki çaremiz yok" demiş. :) :)

Dediğiniz gibi yakında beyanname ile vergi toplamaya luzum da kalmayacak. Farklı bir yöne doğru gidiyor uygulama

haberin detaylarında şöyle birşey deniyordu, afla birlikte mükellefler de kendilerine çeki düzen vermeliler çünkü bu son af ve bundan sonra cezalar çok ağır olacak gibi birşey deniyordu, ne derece doğru bilmiyorum...

Malesef her af için aynı şey söyleniyor. Çok acı ama gerçek böyle. ???

Bir de farklı açıdan bakın arkadaşlar.Hangi mükellefinizin ortaklar hesabı yada kasa hesabı şişkin değil.Hangi mükellefiniz,nizami usulüne uygun çalışıyor.Yapmayın arkadaşlar bu devirde öyle ya da böyle küçük ya da büyük
vergi kaçırmayan mükellef kaldı mı? Peki bir incelemede bir denetimde,mükellef sizi denetmen ile baş başa bırakmıyor mu? Defterimi sen tuttun hadi anlat demiyor mu? Farklı bir yerden bakmayı da deneyin.Netice itibariyle torba yasası 2010 yılını da kapsayacak.Herkes geriye dönük kendini temizleyecek.

Ben çıkmasın demiyorum ki zaten.
Ancak bu gidişle bizlere gerek kalmayacak diyorum. ;D