fonradar

4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

herkese hayırlı akşamlar....formu uzaktan takıp edıyorum....benım de 3.girişim maliyetten girdim en son..artık bende heyecanla telefon beklıyorum..sınavım orta hallı geçti...sınav sonucu önümüzdeki hafta açıklanacaktır bencede...gerçekten pek zaman kalmıyo yoksa..inş iyi sonuçlar alırız....

Ben telefon etmedim, web sitesinden sordum:

2010/3 SMMM sınavıyla ilgili aşağıdaki sorularımı cevaplamanızı rica eder,
iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

(Adım, soyadlarım)

1) Sınav sorularının cevaplarının yayınlanması konusunda mevzuat hükmü
bulunmaması veya cevapların sınava kadar herhangi bir tarihte açıklanmasına
mevzuat hükmü ile cevaz verilmesi sözkonusu mudur?

2) Kaba bir hesapla (itiraz ve inceleme süreleri yeni sınav tarihinden geriye
doğru hesap edildiğinde), 2010/3 SMMM sınavının önümüzdeki hafta
açıklanması beklenebilir. Sonuçlar en geç hangi tarihte açıklanabilecektir?

Elcevap:

Sayın (Soyadlarımdan biri)

4-5 Aralık 2010 smmm sınavı değerlendirme süreci devam etmektedir.Sınav
sonuçları açıklandıktan sonra soru ve cevaplar sitemizde yayınlanacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim.

(Farkındaysanız ben iki soru sordum, birine yanıt geldi; bir. Noktadan sonra boşluk olmadan yeni cümleye başlanmış, yazım kuralları sıfır; iki. Ben saygı belirttim yazışma usulüne uygun, karşılık öyle değil; üç. Ama yetinmedim, e-postaya cevap verip tekrar sordum.)

Sayın x,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. İkinci soruma yanıt aldım, ilk sorumu şöyle de ifade edebilirim:
SMMM Yeterlilik Sınavlarında sorulan soruların cevaplarının yayınlanması için, sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemek mevzuat gereği midir?

Bu konuda da bilgi vermeniz mümkünse cevabınızı bekler, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
(Adım, soyadlarım)

Bakalım cevapların yayınlanmasının neden sonuçların açıklanmasına endeksli olduğunu öğrenebilecek miyiz?

nedeni belli arkadaşlar, stonhand hocamın dediği gibi cevaplar açıklanana kadar verdiğimiz cevapların unutturulması sağlanarak itiraz veya mahkeme hakkımıza engel olmak....

Adamlar resmen saf ayağına yatıyorlar ve sorulan soruyu bile sorulmamış farzedip başka sorulara cevap veriyorlar. Soruların cevaplarının açıklanmamasının ne mevzuatta nede hiçbir yerde açıklaması mevcut değil olay tamamen işin yargıya taşınmasını engellemek çünkü yargı bir karar verdiğinde o karar emsal teşkil edip başka stajerlerde dava açarlarsa fosmer zor duruma düşer olay tamamen bunu engellemek amaçlı.

Düşünün bir arkadaşınız gitti denetimden 15 aldı sonra dava açtı ve bilirkişi raporuyla 50 ile geçti ee sizde 10-15 alsanız diyelimki son hakkınız olsa o dava kararını emsal gösterip dava açmazmısınız yada şansınızı bir kerede olsa denemezmisiniz. En temizi sürmen efendinin dersinden kalan ve cevaplarından emin olan biri 15-25 arası not alıpda mahkeme kararıyla 50 alıp geçse ve böyle birşey ortaya çıksa %8 başarı olan bir derste geriye kalan ve dosya yakma imkanı olan 3000 kişi mahkemeye koşmazmı yada toplu dava açılmazmı.

Fosmerin tek ve en büyük korkusuda zaten bu elindeki sınav gücünün başka ve adaletli bir ele geçmesi ki işte bu yüzden sınavları açıklayabildikleri kadar geç açıklıyorlar yoksa sorulan soruların cevaplarının olmaması ihtimali varmıdır ve tabiki başka bir tezi olan varsada söylesin.

sm³ ' Alıntı:
nedeni belli arkadaşlar, stonhand hocamın dediği gibi cevaplar açıklanana kadar verdiğimiz cevapların unutturulması sağlanarak itiraz veya mahkeme hakkımıza engel olmak....

balık hafızalımı sanıyo bunlar bizi niye unutayım kardeşim yazdığımı satır satır aklımda yaniii

görelim şu 28 ocak diyenleri : )))

tesmerin sitesinden daha önce, "sınav soru ve cevapları sınav sonuçları açıklandıktan sonra yayınlanacaktır" yazıyordu. kaldırmışlar. bence sonuçlardan sonra açıklanır.

oky ' Alıntı:
tesmerin sitesinden daha önce, "sınav soru ve cevapları sınav sonuçları açıklandıktan sonra yayınlanacaktır" yazıyordu. kaldırmışlar. bence sonuçlardan sonra açıklanır.

önemli olan bence soruların cevap sonuçları değil bizim sonuçlarımız artık şu bir hafta da geçsede açıklansa

alev34 ' Alıntı:
oky ' Alıntı:

önemli olan bence soruların cevap sonuçları değil bizim sonuçlarımız artık şu bir hafta da geçsede açıklansa

4 şubattan önce açıklanmaz :)

Yok abi 4 şubatta açıklanacak izlenimi vermiyor tesmerdekiler. 4 şubatta açıklanmazsa 5. Şubatta x gazetesinin insan hakları bölümünde TÜRMOB için bi kınama ilanı verelim.

sedateroglu ' Alıntı:
Yok abi 4 şubatta açıklanacak izlenimi vermiyor tesmerdekiler. 4 şubatta açıklanmazsa 5. Şubatta x gazetesinin insan hakları bölümünde TÜRMOB için bi kınama ilanı verelim.

meslekten men daha iyi olmazmı :D

alev34 ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

Yok en iyisimi vatandaşlıktan çıkarılsınlar, sınırdışı edilsinler. Sulandırma Alev :)

Vallahi verelim bunlar gene yaymışlar bir taraflarını 4 şubat diyorlar , 4 şubat gelsin 60 iş günü derler sonra o gelir biz ne yapalım komisyon derler işin cılkını çıkarırlar geçen dönem gazete ilanı çok etkili oldu adamların elleri ayaklarına dolaştı maillere cevap vermeyen telefonda stajerlerle dalga geçen tesmer bir anda sitesine ana sayfadan şu tarih ve saatte açıklanacaktır diye mesaj attı.

Birde soruların cevapları tabiki önemli en azından muallakta olan sorular için bir bilgimiz olur boşuna ümitlenmezdik ki bu tabiki tamamen sürmen efendi için geçerli. Dehaya göre 15 netim var ama sürmene göre kaç onu bir görmem lazım en azından cevapları görsek ona göre şimdiden ümitlenmeyip ders çalışmaya başlardık ama nerde be fosmer ciddiyetsiz kurum kardeşim ciddiyetsiz şu işi devlet baba yada ciddi bir kurum eline alsa durumumuz çok farklı olurdu ya neyseee

sedateroglu ' Alıntı:
alev34 ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

Yok en iyisimi vatandaşlıktan çıkarılsınlar, sınırdışı edilsinler. Sulandırma Alev :)

benmiyim senmi sulandıran sen kınama dedin ben meslekten men dedim sulandıran sen oldun :D sayın eroğlu

vallahi haftaya bugün bunlar patlatır bombayı :D

alev34 ' Alıntı:
vallahi haftaya bugün bunlar patlatır bombayı :D

Vallahi artık onlar mı patlatır, biz mi patlarız göreceğiz. Şu sonuçlar bi açıklansın. Senden bi atom bombası patlaması duyulmasın Alev. 1/7 gibi :)