4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

stonhand ' Alıntı:
sıkılgan ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
Düzenin değişeceğini bileyim fizana deyin fizana bile giderim. Bu işide siyaset olarak algılamayın bu memlekette milletin canı yandı bir sürü kişiyi çizdi SMMM lerin başına daha ne gelmesi gerekiyorki şuan baştakileri silsinler. Adamlar ilkokul mezunu SMMM icat etti ona bile ses çıkmadı

İlkokul mezunu SMMM'ler neden bu kadar fazla eleştiriliyor anlamıyorum. Sonuçta bu kişiler yıllardır bürolarında bu işi yürütüyorlar!

Belge alacaklarsa bizimle beraber aynı sınava girip almaları gerekirdi. Sözde sıfatları özel ancak kaşeleri, ruhsatları, yada tabelaları neresinde Özel SMMM yazıyor.
Bizimle beraber sınava girselerdi öyle beleşten haybeden bir sınavla maliyet muh olmadan göstermelik 100 kasa nedir vb. gibi abuk subuk finansal sorularla o hakkı almasalardı gider ellerini öperdim, saygıda duyardım ancak o göstermelik sınavla alınan belgeyi ben tabiki eleştiririm saygı konusuna ise hiç girmiyorum bile

Yetki olarak SM ve Özel SMMM arasında bir fark yok. Sadece ünvanları değişti. Halen daha SMMM'lerin yaptıkları işlerin hepsini yapamıyorlar.

sıkılgan ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
sıkılgan ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
Düzenin değişeceğini bileyim fizana deyin fizana bile giderim. Bu işide siyaset olarak algılamayın bu memlekette milletin canı yandı bir sürü kişiyi çizdi SMMM lerin başına daha ne gelmesi gerekiyorki şuan baştakileri silsinler. Adamlar ilkokul mezunu SMMM icat etti ona bile ses çıkmadı

İlkokul mezunu SMMM'ler neden bu kadar fazla eleştiriliyor anlamıyorum. Sonuçta bu kişiler yıllardır bürolarında bu işi yürütüyorlar!

Belge alacaklarsa bizimle beraber aynı sınava girip almaları gerekirdi. Sözde sıfatları özel ancak kaşeleri, ruhsatları, yada tabelaları neresinde Özel SMMM yazıyor.
Bizimle beraber sınava girselerdi öyle beleşten haybeden bir sınavla maliyet muh olmadan göstermelik 100 kasa nedir vb. gibi abuk subuk finansal sorularla o hakkı almasalardı gider ellerini öperdim, saygıda duyardım ancak o göstermelik sınavla alınan belgeyi ben tabiki eleştiririm saygı konusuna ise hiç girmiyorum bile

Yetki olarak SM ve Özel SMMM arasında bir fark yok. Sadece ünvanları değişti. Halen daha SMMM'lerin yaptıkları işlerin hepsini yapamıyorlar.

tamamını yapabiliyorlar diye biliyorum yoksa neden isim değiştirsinler ki

Efendim lütfetmişler Özel SM ler SMMM lerin her yaptığını yapamayacakmış birde yapsalardı.
Şu an bu özellerin denetim, ilerde gelecek olan bağımsız denetim ve YMM olma dışında yapamadıkları ne var gerçekten cahilliğime verin şuan Özel SMMM olanlar SMMM lerin yazdığı hangi raporu yazamıyor ??

stonhand ' Alıntı:
Efendim lütfetmişler Özel SM ler SMMM lerin her yaptığını yapamayacakmış birde yapsalardı.
Şu an bu özellerin denetim, ilerde gelecek olan bağımsız denetim ve YMM olma dışında yapamadıkları ne var gerçekten cahilliğime verin şuan Özel SMMM olanlar SMMM lerin yazdığı hangi raporu yazamıyor ??

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce; serbest muhasebeci unvanını almış olanlar ile serbest muhasebecilik stajına devam edenlerden başarılı olanlar; altı ayı geçmemek üzere, TÜRMOB tarafından verilen mesleki uyum eğitimine katılarak bu eğitimi tamamladıkları tarihten itibaren beş yıl içinde yapılacak özel serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarına beş defa girebilirler. Bu sınavlarda başarılı olanlar, serbest muhasebeci mali müşavir unvanını almaya hak kazanırlar. Mesleki uyum eğitiminin konuları ve ücreti ile yapılacak özel sınavın usul ve esasları Maliye Bakanlığı ile TÜRMOB tarafından müştereken belirlenir.

Söz konusu sınavlarda başarılı olamayanlar veya sınava katılmayanlar ise sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışabilirler, "serbest muhasebeci mali müşavir" unvanını kullanamazlar. Bunlar, 2 nci maddenin (A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar, 45 inci maddede belirtilen yasaklara uymak zorunda olup, meslek mensuplarına ilişkin düzenlemelere tabi tutulurlar. Ayrıca, bunların yapacakları iş ve işlemler karşılığında alacakları ücretler 46 ncı maddeye göre tespit edilmeye devam edilir.

Bu madde uyarınca serbest muhasebeci mali müşavir unvanını almaya hak kazananların;

a) Yeminli mali müşavirlik sınavına katılabilmeleri için 9 uncu maddede belirtilen şartlara,

b) İlgili kanunları uyarınca bağımsız denetçi unvanıyla denetim yapabilmeleri için söz konusu mevzuatta belirtilen şartlara,

ilave olarak 5 inci maddenin (A) fıkrasının (a) bendinde belirtilen eğitim şartını taşımaları zorunludur.
Madde 2- A) Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konusu:

Gerçek ve tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin;

a) Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, defterlerini tutmak, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgelerini düzenlemek ve benzeri işleri yapmak.

b) Muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek, işletmecilik, muhasebe, finans, mali mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgili işlerini düzenlemek veya bu konularda müşavirlik yapmak.

c) Yukarıdaki bentte yazılı konularda, belgelerine dayanılarak, inceleme, tahlil, denetim yapmak, mali tablo ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş vermek, rapor ve benzerlerini düzenlemek, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapmak.

Buyurun.

Onu bunu bilmem,

2 sene önceye kadar bu konular maalesef yoktu, hiç olmazsa biraz daha olsun mesleki bütünlük ve birlik vardı. Bu bağımsız denetimdi, sınavdan muafiyet konusuydu, özel smmm meselesiydi şuydu buydu derken meslektaşlar arasında çok derin görüş farklılıkları ve diğer meslek mensubuna ilişkin olumsuz yorumda bulunma ortamları gelişti.

sınavdan çıktığımda en azından 7/5 veye 7/6 diyebiliyordum bugün ise 7/0 gelse bile şaşırmam artık stresten mideme ağrı girmeye başladı geçip geçmediği bilmediğim bir dersten tekrar dersanaye gitmek beni bitirdiler ALLAH da onlar bitirsin inşallah........ mısır 'dan beter olsunlar........................

Sıkılgan,

İyi de o bahsettiğiniz madde Özel smmm sınavına girmeyenler veya başarılı olamayıp ünvanı serbest muhasebeci olarak kalanlar ile ilgili.

Stonhand forumdaşım serbest muhasebeci mali müşavir ünvanını alanlardan bahsediyor.

battibalikyangider ' Alıntı:
Onu bunu bilmem,

2 sene önceye kadar bu konular maalesef yoktu, hiç olmazsa biraz daha olsun mesleki bütünlük ve birlik vardı. Bu bağımsız denetimdi, sınavdan muafiyet konusuydu, özel smmm meselesiydi şuydu buydu derken meslektaşlar arasında çok derin görüş farklılıkları ve diğer meslek mensubuna ilişkin olumsuz yorumda bulunma ortamları gelişti.

Şu an mesleğimiz bir geçiş sürecinde. Yavaş yavaş bu bölünmüşlük sona erecektir diye düşünüyorum.

servetciftci ' Alıntı:
sınavdan çıktığımda en azından 7/5 veye 7/6 diyebiliyordum bugün ise 7/0 gelse bile şaşırmam artık stresten mideme ağrı girmeye başladı geçip geçmediği bilmediğim bir dersten tekrar dersanaye gitmek beni bitirdiler ALLAH da onlar bitirsin inşallah........ mısır 'dan beter olsunlar........................

İlk girişiniz miydi? Bu kadar üzülmeyin 4. veya 5. girişi olan arkadaşlar var. Henüz ilk girişinizse "midenize" daha cok ihtiyaciniz olacak ilk haktan bu kadar hırpalanmayın nolur.

servetciftci ' Alıntı:

İlk girişiniz miydi? Bu kadar üzülmeyin 4. veya 5. girişi olan arkadaşlar var. Henüz ilk girişinizse "midenize" daha cok ihtiyaciniz olacak ilk haktan bu kadar hırpalanmayın nolur.

valalhi benimde ilk girişimdi 7/6 7/5 diyorum ama bunları okuyunca artık 1 tane versem şükür diycem

sıkılgan ' Alıntı:
Onu bunu bilmem,

Ben tam tersi görüşteyim. Meslekte gruplar 2'ye bölünmüş durumda tıpkı siyasi yapıda olduğu gibi, bir grup bir parti diğer grup bir parti ile dirsek teması halinde, amaç meslekle ilgili iyileştirmeler vb gibi konular yerine her iki gruptada siyasi ikbal meselesi haline dönmüş durumda iyice.

Bunda onun payı vardı bunun payı vardı, şunun yüzünden oldu bunun yüzünden oldu tartışmasına girmiyorum hiç. Öyle yada böyle mevcut durum mesleki ve hukuki bir tartışma platformundan çıkıp, o partinin temsilcisi gibi davranan grup mu kazanacak? bu partinin temsilcisi olan grup mu kazanacak mevzusuna dönüştü malesef.

Şu an mesleğimiz bir geçiş sürecinde. Yavaş yavaş bu bölünmüşlük sona erecektir diye düşünüyorum.

Sıkılgan,

İyi de o bahsettiğiniz madde Özel smmm sınavına girmeyenler veya başarılı olamayıp ünvanı serbest muhasebeci olarak kalanlar ile ilgili.

Stonhand forumdaşım serbest muhasebeci mali müşavir ünvanını alanlardan bahsediyor.
Stonhand de Özel SMMM 'den bahsediyor ben de... Öyle değil mi, ben mi yanlış anladım? :)

servetciftci ' Alıntı:

ilk sınavda kendini bu kadar telef etmeye değmez dediğim çıkacak görürsün

servetciftci ' Alıntı:
evet ilk girişmdi böyle giderse son olacak

aaa o zaman cok gereksiz stres yapıyorsunuz en az 4 5 dersten geçersiniz geriye insallah en COK 2 ders kalır bir sonraki sınavda da rahat rahat onları verirsiniz. sonucunuzu bana yazarsanız sevinirim özelden vb bir mecradan, böylece birlikte neler yapacağınız üzerine bir sohbet de yaparız.

sizin daha cok yeni gercekten üzmeye değmez kendinizi.

ne versek kardır gözüyle bakmak en iyisi artık ne diyim benimde hedefim büyüktü ama giren ve sonuçlarını gören arkadaşları görünce şaşırıyorum ve artık 1 tane versem iyi diyorum : (((

sıkılgan ' Alıntı:
Sıkılgan,

Stonhand de Özel SMMM 'den bahsediyor ben de... Öyle değil mi, ben mi yanlış anladım? :)

Evet ancak özel smmm sınavı ile o unvanı alanlar o kırmızı ile işaretlediğinzi maddedeki işleri Yapabilirler.
sınavdan başarısız olanlar veya sınava girmeyerek sm olarak kalmaya devam edenler o işleri yapamazlar.
maddeyi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

saygılar.

Söz konusu sınavlarda başarılı olamayanlar veya sınava katılmayanlar ise sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışabilirler, "serbest muhasebeci mali müşavir" unvanını kullanamazlar. Bunlar, 2 nci maddenin (A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar, 45 inci maddede belirtilen yasaklara uymak zorunda olup, meslek mensuplarına ilişkin düzenlemelere tabi tutulurlar. Ayrıca, bunların yapacakları iş ve işlemler karşılığında alacakları ücretler 46 ncı maddeye göre tespit edilmeye devam edilir.

Sn sıkılgan yukarıda zaten bunlar derken özel SMMM sınavından başarılı olamayıpda SM kalanlar b ve c maddesindeki işleri yapamazlar demiştir yoksa şuan özel SMMM ler çatır çatır rapor yazmaktadır adamların ruhsatının hiçbir yerinde özel yazısı yok, tabelalarında özel ibaresi yok.

Benim bildiğim ve yukarıdaki yazana göre Sadece YMM ve bağımsız denetçi olamıyorlar geriye kalan herşeyi bir güzel yapabiliyorlar sizin alıntınız benim tezimi çürüteceğine tersine desteklemiş ;D ;D

servetciftci ' Alıntı:

hangi dersleriniz iyi geçti benimde aralıkta ilk girişimdi de ne şekilde bekliyosunuz sonuçlarınızı

Ben tam tersi görüşteyim. Meslekte gruplar 2'ye bölünmüş durumda tıpkı siyasi yapıda olduğu gibi, bir grup bir parti diğer grup bir parti ile dirsek teması halinde, amaç meslekle ilgili iyileştirmeler vb gibi konular yerine her iki gruptada siyasi ikbal meselesi haline dönmüş durumda iyice.

Bunda onun payı vardı bunun payı vardı, şunun yüzünden oldu bunun yüzünden oldu tartışmasına girmiyorum hiç. Öyle yada böyle mevcut durum mesleki ve hukuki bir tartışma platformundan çıkıp, o partinin temsilcisi gibi davranan grup mu kazanacak? bu partinin temsilcisi olan grup mu kazanacak mevzusuna dönüştü malesef.

O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm3 (üssü nasıl yapılıyordu unuttum :)) gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.